Zobacz pełną wersję : futerał typu "kolba" na d90
Jako posiadacz 3-letniego brzdąca oraz drugiego w drodze :) szukam czegoś dobrego jako futerał na d90+18-105+35. Futerał ten chciałbym pakowac do wąskiego plecaka rowerowego o pojemności ok 25-35 L> Wykorzystywanie typowo plenerowo-weekendowe, bez ładowarek itp. - zwykły plecak foto nie wchodzi w gre bo trzeba zapakować kilka pieluszek, jakieś picie, jedzenie, ciuszki... prosze o polecenie czegoś dobrego, bo sprzet nie kosztue 5 zl :)
AdamS1981
10-02-2010, 09:50
Osobiście czasami używam Samsonite DF50 Colt. Bez problemu wchodzi D40 z kitem 18-55, podobnie 35; z 55-200 jest trochę gorzej (ale też wchodzi). Prawdopodobnie mieści się też D70(s) z kitem (18-70?), więc D90 też powinien wejść. Całkiem nieźle wykonany futerał za przyzwoite pieniądze. Ponadto można wpiąć go do paska spodni.
Może poszukaj w ofercie firmy ewentualnie czegoś większego.
Nie wiem tylko jak w kaburę "wepchniesz" to drugie szkło... (chyba że nie zrozumiałem dokładnie Twoich zamiarów).
Chyba "kabura" ;-)
powiedzmy ... wiadomo o co chodzi :)
Nie wiem tylko jak w kaburę "wepchniesz" to drugie szkło... (chyba że nie zrozumiałem dokładnie Twoich zamiarów).
Może postaram się sprecyzować, powiedzmy d90+kit a na przedłużeniu tego kitowego obiektywu jeszcze miejsce na 35, czyli taki dość długi (wąski) futerał.
Proponuję torby-kabury Lowepro :Topload Zoom 1 ( zmieści się body z zoomem N18-105) lub Toploader Pro 65 AW ( body z gripem plus zoom N 18-105).