PDA

Zobacz pełną wersję : IT MEDIA - opinie

BlackRoger
09-02-2010, 17:00
Jako że wybieram się tam na szkolenie (techniki DTP) szukam osób które miały doświadczenie z tym ośrodkiem i mogą się wypowiedzieć w temacie. Certfikaty certfikatami ale bardziej mnie interesuje wartość merytoryczna szkoleń tam organizowanych.

BlackRoger
12-02-2010, 22:11
Może chociaż jakieś w miarę pewne zasłyszane opinie znacie... ?

bona
01-03-2010, 14:24
Cześć Roger, byłam na szkoleniu w ośrodku it media /photoshop-ponoć poziom zaawansowany/; szczerze odradzam; cały dzień zmarnowany na omawianiu narzędzi :((( błagam!!!
Jeśli chodzi o certyfikat to możesz zalogować się na stronie adobiego i wypełnić naprawdę prostą ankietkę, żeby móc się nazwać autoryzowanym ośrodkiem.
Ponadto szkolenia są niewspółmiernie drogie do propozycji innych firm szkoleniowych ;((( poszukaj jeszcze, ja się nacięłam.

BlackRoger
01-03-2010, 18:55
Sprawa trochę nieaktualna bo właśnie jestem na szkoleniu w Wawie i zaczynam drugi tydzień. Hmm, nie podzielam Twojego zdania na ten temat, jestem zadowolony - teorii jest tutaj tylko tyle aby użyć jej do praktycznych ćwiczeń które stanowią 80% czasu na zajęciach. Skupiamy się od razu na tych zaawansowanych, te podstawowe to dosłownie po 5 minut co przy szybkim tempie zajęć dla niektórych i tak stanowi problem. Co do sekcji z Photoshopem może troszkę jestem zawiedziony bo chciałbym poznać więcej praktycznych zastosowań pod kątem obróbki zdjęć no ale w końcu zapisałem się na DTP - tutaj obróbka jest troszkę traktowana jako "tło" do składu.
Co do certyfikowania - to nie takie hop-siup jak piszesz - spróbuj najpierw zrobić egzamin ekspercki ACE z Adobe, potem instruktorski... hmm, trochę kasy już na to pójdzie a dopiero wtedy możesz się ubiegać o certyfikację ośrodka. Gdyby to było takie łatwe co druga firma szkoleniowa by go posiadała - a tak jest ich raptem 4 w całym kraju.
Inna sprawa że zajęcia siłą rzeczy są prowadzone na zasadzie - omówienie narzędzia, przykład, ćwiczenie, potem powtórki, powtórki, powtórki po zajęciach - bez tego nie jest się w stanie ogarnąć całej masy materiału dla osoby która nie miała z tym większej styczności.

docxxx
01-03-2010, 21:21
Sciagnac kurs z Lynda.com i tak jak pisales, cwiczyc, cwiczyc, cwiczyc...