PDA

Zobacz pełną wersję : nowy soft do D50

aguniar
10-11-2006, 22:48
czy ktoś mi może pomóc z tą ostrością w d50,podobno to jest wina softu,jak się wgra nowy to pomoże,
ale skąd go wziąć i jak wgrać ??
Chyba go sprzedam i kupię PANASONICA DMC-FZ50,
tylko co jest lepsze d50 czy panasonic, też nie wiem.
POMOCY_ODPOWIEDZCIE
pozdr,Aguniar

Ark
11-11-2006, 08:15
Tak, masz rację...sprzedaj. Być może lustrzanka nie jest Ci pisana.

CANIS
11-11-2006, 08:46
Teraz juz wiem czemu czasem zdarzaja mi sie nieostre zdjecia - to wszystko wina softu:)
Dobra, nie nabijam sie wiecej, zgadzam sie z Ark'iem.

PaSkal
11-11-2006, 11:39
"podobno to jest wina softu,jak się wgra nowy to pomoże"

Mogłabyś (Agunia?) przybliżyć, skąd masz takie informacje?

1. Do D50 nie ma "nowej wersji" firmware. Jest tylko 1.0 i nie zanosi się, żeby kiedykolwiek pojawiła się nowa wersja.
2. Jak firmware może wpływać na ostrość zdjęcia? (poza ustawieniami "sharpness")?

Paweł

aguniar
11-11-2006, 12:12
"podobno to jest wina softu,jak się wgra nowy to pomoże"

Mogłabyś (Agunia?) przybliżyć, skąd masz takie informacje?

1. Do D50 nie ma "nowej wersji" firmware. Jest tylko 1.0 i nie zanosi się, żeby kiedykolwiek pojawiła się nowa wersja.
2. Jak firmware może wpływać na ostrość zdjęcia? (poza ustawieniami "sharpness")?

Paweł
nie chodzi mi o nową przejęzyczyłem się,powiedział mi gościu w sklepie że można wgrać jeszcze raz firmware

Fodo
11-11-2006, 12:30
Wgranie na nowo softu raczej nic nie da. Jezeli było by coś nie tak z dotychczasowym softem to aparat by nie działał lub wywalal jakis bład albo zaliczał zwisy.
Pewnie jak żeś zaczał męczyć sprzedawcę to spławił cię taką odpowiedzią :twisted:

aguniar
11-11-2006, 12:34
Wgranie na nowo softu raczej nic nie da. Jezeli było by coś nie tak z dotychczasowym softem to aparat by nie działał lub wywalal jakis bład albo zaliczał zwisy.
Pewnie jak żeś zaczał męczyć sprzedawcę to spławił cię taką odpowiedzią :twisted:
to co jest grane z tą ostrością, może to wina obiektywu a nie aparatu ??

sadki
11-11-2006, 15:55
Jeśli sprzęt jest ok, to podejdź do jakiegoś sprzedawcy foto i poproś, żeby Ci pokazał jak się ustawia ostrość w tym aparacie.

life
11-11-2006, 20:02
moze pokaz te nieostre foty :) (z exifami)

drakenus77
12-11-2006, 00:44
[QUOTE=aguniar;157091]czy ktoś mi może pomóc z tą ostrością w d50,podobno to jest wina softu,jak się wgra nowy to pomoże,
ale skąd go wziąć i jak wgrać ??
Chyba go sprzedam i kupię PANASONICA DMC-FZ50,
tylko co jest lepsze d50 czy panasonic, też nie wiem.
POMOCY_ODPOWIEDZCIE

## Nikon ,Canon ,Olympus rirmy wyrosly z aparatow fotograficznych... ale mozesz kupic cos co wywodzi sie z telewizorow.... wybor jest twoj...

dla mnie aparat to albo nikon albo olympus ... cala reszta to badziew.. co umie wszytsko .. ale naprawde nic nie moze. AMEN!

pozdr