Zobacz pełną wersję : nowy soft do D50
czy ktoś mi może pomóc z tą ostrością w d50,podobno to jest wina softu,jak się wgra nowy to pomoże,
ale skąd go wziąć i jak wgrać ??
Chyba go sprzedam i kupię PANASONICA DMC-FZ50,
tylko co jest lepsze d50 czy panasonic, też nie wiem.
POMOCY_ODPOWIEDZCIE
pozdr,Aguniar
Tak, masz rację...sprzedaj. Być może lustrzanka nie jest Ci pisana.
Teraz juz wiem czemu czasem zdarzaja mi sie nieostre zdjecia - to wszystko wina softu:)
Dobra, nie nabijam sie wiecej, zgadzam sie z Ark'iem.
"podobno to jest wina softu,jak się wgra nowy to pomoże"
Mogłabyś (Agunia?) przybliżyć, skąd masz takie informacje?
1. Do D50 nie ma "nowej wersji" firmware. Jest tylko 1.0 i nie zanosi się, żeby kiedykolwiek pojawiła się nowa wersja.
2. Jak firmware może wpływać na ostrość zdjęcia? (poza ustawieniami "sharpness")?
Paweł
"podobno to jest wina softu,jak się wgra nowy to pomoże"
Mogłabyś (Agunia?) przybliżyć, skąd masz takie informacje?
1. Do D50 nie ma "nowej wersji" firmware. Jest tylko 1.0 i nie zanosi się, żeby kiedykolwiek pojawiła się nowa wersja.
2. Jak firmware może wpływać na ostrość zdjęcia? (poza ustawieniami "sharpness")?
Paweł
nie chodzi mi o nową przejęzyczyłem się,powiedział mi gościu w sklepie że można wgrać jeszcze raz firmware
Wgranie na nowo softu raczej nic nie da. Jezeli było by coś nie tak z dotychczasowym softem to aparat by nie działał lub wywalal jakis bład albo zaliczał zwisy.
Pewnie jak żeś zaczał męczyć sprzedawcę to spławił cię taką odpowiedzią :twisted:
Wgranie na nowo softu raczej nic nie da. Jezeli było by coś nie tak z dotychczasowym softem to aparat by nie działał lub wywalal jakis bład albo zaliczał zwisy.
Pewnie jak żeś zaczał męczyć sprzedawcę to spławił cię taką odpowiedzią :twisted:
to co jest grane z tą ostrością, może to wina obiektywu a nie aparatu ??
Jeśli sprzęt jest ok, to podejdź do jakiegoś sprzedawcy foto i poproś, żeby Ci pokazał jak się ustawia ostrość w tym aparacie.
moze pokaz te nieostre foty :) (z exifami)
drakenus77
12-11-2006, 00:44
[QUOTE=aguniar;157091]czy ktoś mi może pomóc z tą ostrością w d50,podobno to jest wina softu,jak się wgra nowy to pomoże,
ale skąd go wziąć i jak wgrać ??
Chyba go sprzedam i kupię PANASONICA DMC-FZ50,
tylko co jest lepsze d50 czy panasonic, też nie wiem.
POMOCY_ODPOWIEDZCIE
## Nikon ,Canon ,Olympus rirmy wyrosly z aparatow fotograficznych... ale mozesz kupic cos co wywodzi sie z telewizorow.... wybor jest twoj...
dla mnie aparat to albo nikon albo olympus ... cala reszta to badziew.. co umie wszytsko .. ale naprawde nic nie moze. AMEN!
pozdr