PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z zakładką Druk w Lightroom 2,6

ozborek
08-02-2010, 23:41
Witam wszystkichi i chciałbym poprosić o pomoc.W Lightromie przestała mi działać zakładka Druk, gdy wchodzę na nią wyskakuje mi błąd " ?:0: attempt to index field '?'(a nil value) ".Nie mam pojęcia jak to naprawić i nigdzie nie znalazłem odpowiedzi.

docxxx
10-02-2010, 00:01
Zaznaczyles pewnie troche zdjec, czesc usunales i kliknales na zakladke "druk". LR zapisal sobie w cache zaznaczone pliki, a teraz probuje robic operacje na tych, ktorych nie ma. Zaznacz pliki jeszcze raz.
ps. Mi sie to czesto zdarza jak np. zazaczam wszystkie pliki, hurtowo obrabiam je, ale w trakcie kilka wyrzucam. Potem daje Export i wyskakuje ten wlasnie komunikat (czyli chce exportowac, ale nie ma wszystiego, co bylo na liscie).

ozborek
10-02-2010, 00:44
Komunikat ten się pojawia przy każdym uruchomieniu programu.Problem ten pojawił się potym jak ostatnio drukowałem zdjęcie.Jakie mam pliki zaznzaczyć, te które drukowałem, i gdzie je mam zaznaczyć, wybrać te zdjęcie które drukowałem?Po tym ostanim drukowaniu zawiesił mi się program.Zaraz to sprawdzę bo w tej chwili eksporuję zdjęcia.

ozborek
11-02-2010, 20:35
Dalej nie mogę z tym poradzić.Może ktoś jeszcze może mi pomóc.