Zobacz pełną wersję : Problem z zakładką Druk w Lightroom 2,6
Witam wszystkichi i chciałbym poprosić o pomoc.W Lightromie przestała mi działać zakładka Druk, gdy wchodzę na nią wyskakuje mi błąd " ?:0: attempt to index field '?'(a nil value) ".Nie mam pojęcia jak to naprawić i nigdzie nie znalazłem odpowiedzi.
Zaznaczyles pewnie troche zdjec, czesc usunales i kliknales na zakladke "druk". LR zapisal sobie w cache zaznaczone pliki, a teraz probuje robic operacje na tych, ktorych nie ma. Zaznacz pliki jeszcze raz.
ps. Mi sie to czesto zdarza jak np. zazaczam wszystkie pliki, hurtowo obrabiam je, ale w trakcie kilka wyrzucam. Potem daje Export i wyskakuje ten wlasnie komunikat (czyli chce exportowac, ale nie ma wszystiego, co bylo na liscie).
Komunikat ten się pojawia przy każdym uruchomieniu programu.Problem ten pojawił się potym jak ostatnio drukowałem zdjęcie.Jakie mam pliki zaznzaczyć, te które drukowałem, i gdzie je mam zaznaczyć, wybrać te zdjęcie które drukowałem?Po tym ostanim drukowaniu zawiesił mi się program.Zaraz to sprawdzę bo w tej chwili eksporuję zdjęcia.
Dalej nie mogę z tym poradzić.Może ktoś jeszcze może mi pomóc.