Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] ***
''... to co w kobiecie najlepsze to mężczyzna." Manuela Gretkowska "Tarot Paryski"
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://kamash.malnet.pl/photoblog/zdjecia/SmLarge/800.jpg)
dawno nic nie wrzucałem..
pierwszy raz w regulaminowych 800 pixelach
wdzieczny za słowa krytyki
KamasH
Ciekawy pomysł, fajne w odbiorze, to na plus. Na minus ,wydaje mi się emocje na twarzy modelki nie grają z rękoma modela. Ale w sumie bardzo mi się podoba.
Zgodze sie z klonem ciekawy pomysł, wykonanie też fajne. Klon dobrze to ujął ze wyraz twarzy modelki nie pasuje do tych rąk. Ogólnie jest oki.
Jestem na nie. Za bardzo to pachnie kobietą z brodą.
Nikoforumowicz
10-11-2006, 22:20
Mi się podoba i to bardzo. Ładnie naświetlone. Ręce mężczyzny nie mają "grać" i zastępować rąk kobiety. Taki był zamysł chyba. Zamysł, który mi osobiście się podoba.
Te męskie ręce powodują fajny "wstrząs" po pierwszym rzucie oka na zdjęcie, kiedy to wydaje się zwyczajne. Bardzo mi się to zdjęcie podoba
Ha! Jestem Twoim fanem.
Ciekawe i technicznie bardzo mi sie podoba.
lukaszMM
11-11-2006, 00:29
pierwsze wrażenie - jakby te rece należały do niej :))
gdyby nie te rece - zdjecie super (bardzo ładna modelka :) )
heniek85
11-11-2006, 03:25
witam
nie rozumiem komentarzy tupu: rece nie pasuja do wyrazu twarzy itp.
zdjecie jest po prostu bardzo fajne, lednie zrobione uwazam i tyle. widac taki byl zamysl autora z usmiechem modelki...
invictus
11-11-2006, 09:58
plusik za pomysl
lukaszMM
11-11-2006, 11:57
witam
nie rozumiem komentarzy tupu: rece nie pasuja do wyrazu twarzy itp.
zdjecie jest po prostu bardzo fajne, lednie zrobione uwazam i tyle. widac taki byl zamysl autora z usmiechem modelki...
poprostu jestem bardzo zachwycony uroda modelki, a te rece troche przeszzkadzają
a pomysł jest OK!!
Jak wyżej. Ręce mi nie pasuję do reszty + prawy kciuk wyszedł jak ucięty. Modelka śliczna, światło extra, kolory rewela ;)
Czyli warsztat super, ale koncepcja nie podchodzi :)
przekombinowałeś z tymi rękami. bo sam portret bez nich byłby świetny.
Bardzo dobre swiatło.
obiektywnie bardzo mi sie podoba, ale jak na ciebie to jestem przkonany ze stac cie na duuuużo wiecej :)
Ekstra! W ogole jestem wielkim fanem Twoich prac. Pomysl swietny, wykonanie jak zwykle super. Rece w tym przypadku w ogole mi nie przeszkadzaja. Cytat ktory przytoczyles na poczatku i zdjecie fajnie ze soba wspolgraja.
Technicznie -- podoba mi sie bardzo... Ale ogolne odczucia -- za Czornyjem (http://forum.nikon.org.pl/showpost.php?p=157071&postcount=4).
niestety musze sie z wami zgodzic.. dla mnie nawet technicznie to zdjecie jest za płaskie..
czym dluzej na nie patrze tym mniej mi sie podoba.. a zazwyczaj powinno byc odwrotnie..
niestety fotografia to nie bilans liczony narastająco :)
wszyscy robimy gorsze i lepsze zdjecia..
wazne zeby robic je swiadomie...
dziekuje wszystkim za opinie
KamasH
charliex
15-11-2006, 12:27
przyłączam się do głosów o niepotrzebnych rękach. Ale chętnie zobaczymy modelkę w innych ujęciach (bardzo ładna)
zdjęcie wzbudza mieszane uczucia
postaram się podsumować
do reklamy na pewno się nie nadaje
jest za dobre, za dużo daje do myślenia i nie daje jednoznacznego przekazu
to nie jest fotografia kierowana do odbiorcy, który oczekuje zdjęcia ładnej kobiety
ale...
w dysonansie pomiędzy naprężonymi męskimi dłońmi a beztroską twarzą kobiety - jest jakiś przekaz
osobiście dałbym to do społecznej kampanii: przemoc w rodzinie
jestem na tak
przecież on jej zaraz wyczesze z banki :-), alb co najmniej udusi
w tych dłoniach nie ma krzty czułości