PDA

Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Piramidalna perspektywa

malasana
08-02-2010, 20:21
Zapraszam!

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img52.imageshack.us/img52/5907/aranjuez302small.jpg)

woda
08-02-2010, 20:30
Bardzo ladnie poprowadzony kadr. Konwersja w Twoim stylu, przyjemna dla oka. Z dbaloscia o szczegoly. Podoba mi sie.

barbi
08-02-2010, 20:47
Szkoda, że w tym kadrze nie była włączona ostrość w cały kadr, byłoby pięknie. :) A przynajmniej na podłogę, bo po prawej cacy, lewej strony już by mi nie brakowało.

malasana
08-02-2010, 20:49
Szkoda, że w tym kadrze nie była włączona ostrość w cały kadr, byłoby pięknie. :)
Co masz na mysli? Jak dla mnie GO obejmuje caly kadr.

barbi
08-02-2010, 21:06
Co masz na mysli? Jak dla mnie GO obejmuje caly kadr.

Jesteś szybszy niż ja, poprawiłam swoją wypowiedź w trakcie pisania (na przyszłość muszę wcześniej sprawdzać swoją wypowiedź przed zapisaniem). Może teraz będziesz wiedział, o co mi chodzi.

malasana
08-02-2010, 21:43
Jesteś szybszy niż ja, poprawiłam swoją wypowiedź w trakcie pisania (na przyszłość muszę wcześniej sprawdzać swoją wypowiedź przed zapisaniem). Może teraz będziesz wiedział, o co mi chodzi.
Ok, teraz lapie. Ale to bardziej winieta niz nieostrosc...

elix
08-02-2010, 22:49
Niby proste, ale pokazane z dbałością o detale i konsekwencją. Fajnie się na to patrzy panie Macieju :)

tbogdanowicz
09-02-2010, 07:30
Świetnie pokazane ciekawe miejsce. Lubię twoje zdjęcia bo szukasz nietypowych spojrzeń. Nie zawsze się uda, ale jeśli tak to dzięki dobrej obróbce wychodzą bardzo ciekawe prace. Moim zdaniem chyba jednak minimalnie brakuje ostrości. Może to złudzenie, ale jednak tak to odbieram.
Czekam na więcej i pozdrawiam.

Mark Kowalczyk
09-02-2010, 10:27
Ładne. A gdzie ludzka szarańcza.:)

Inkognito
09-02-2010, 11:02
Absolutnie perfekcyjne!
:)

gratulacje!!!!

malasana
09-02-2010, 11:05
Absolutnie perfekcyjne!
:)

gratulacje!!!!
Dzieki! Ale okreslenie perfekcyjne jest mz w moim przypadku na wyrost o przynajmniej kilkanascie lat z aparatem w reku.:)

Inkognito
09-02-2010, 11:13
Dzieki! Ale okreslenie perfekcyjne jest mz w moim przypadku na wyrost o przynajmniej kilkanascie lat z aparatem w reku.:)

A to niby dlaczego?
Nie można zrobić perfekcyjnego zdjęcia, mając mniejsze doświadczenie?
Przecież to wcale nie znaczy, że każde następne będzie mistrzowskie.

Ale to jest!
I wcale nie przesadzam.

Bardzo rzadko widuje się tak staranne i porządne zdjęcia tak "oklepanego" bądź, co bądź motywu.
Pewno i trochę przesadziłem z ekspresją, ale to tylko po to aby podkreślić, że FOTOGRAFIA mi się podoba! :)

Życzyłbym sobie i Tobie więcej takich zdjęć w tym dziale.
Nie trzeba się niczego czepiać, piony proste, kontrasty i przejścia tonalne jak trzeba, światło tam gdzie trzeba, widz jest prowadzony za rączkę - tak jak trzeba.
Wszycho fajno!

Jeszcze raz serdecznie gratuluję - z pewną nutką zazdrości ;)

PS
Mam ideologicznie taki sam kadr tyle, że u mnie niestety koniec tunelu nie jest taki neutralny jak u Ciebie :)

malasana
09-02-2010, 11:30
A to niby dlaczego?
Nie można zrobić perfekcyjnego zdjęcia, mając mniejsze doświadczenie?
Przecież to wcale nie znaczy, że każde następne będzie mistrzowskie.

Ale to jest!
I wcale nie przesadzam.

Milo to slyszec:) Ja rowniez zyczylbym sobie, Tobie i wszystkim wiecej dobrych zdjec w tym dziale. I lepszej ogladalnosci, bo za tym pojdzie poziom zdjec.

A co do perfekcji to fakt pewnie mozna. Ale dla mnie mistrzowska perfekcja to powtarzalnosc i swiadomosc rezultatu. Duzo nauki przede mna. Tym bardziej, ze juz niebawem przede mna zupelnie nowe fotograficzne wyzwanie:)

Inkognito
09-02-2010, 11:43
Jakie? :)

bikeart
11-02-2010, 15:14
bardzo dobry kadr

browarek
14-02-2010, 22:25
wciąga

Rial
16-02-2010, 19:38
Świetne! Gratulacje :)

barbi
16-02-2010, 22:39
Z ciekawości weszłam na Twój wątek, bo jakiś czas temu dałam do tego zdjęcia komentarz. Patrzę i aż mi gałki wyszły, to nie jest to zdjęcie, do którego dałam komentarz - to pokazane jest takie jakie widziałabym. Czuję się teraz jak popierdułka, której nie wiadomo o co chodzi. :(

malasana
16-02-2010, 22:48
Z ciekawości weszłam na Twój wątek, bo jakiś czas temu dałam do tego zdjęcia komentarz. Patrzę i aż mi gałki wyszły, to nie jest to zdjęcie, do którego dałam komentarz - to pokazane jest takie jakie widziałabym. Czuję się teraz jak popierdułka, której nie wiadomo o co chodzi. :(
Nie zmienialem tego zdjecia, jest tylko jedna wersja. Nie wiem dlaczego cos innego sie poprzednio pojawilo... Moze to kwestia internetu?

Strus
18-02-2010, 08:51
Konwersja na tak, kadr na tak, perspektywa na tak. I ramka jest. No nie mam pytan

Radek_1
18-02-2010, 22:14
Kolejna bardzo dobra praca - dziękujemy ...

Proac150
18-02-2010, 22:47
Świetna fota