Zobacz pełną wersję : Nie moge uruchomic Rawa w Adobe Photoshop CS3
Witam
Nie wiem czy to jest dobre miejsce na takie pytanie ale prosze ,pomozcie.
Dlaczego nie moge otworzyc Rawa w CS3 z nikona D90?
Rawy z D60 normalnie sie otwieraja , a z D90 cos nie moga :(
Ma ktos jakis pomysl?
Spróbuj zainstalować plugin camera raw 4.6 . Ja mam taki zainstalowany w cs3 i otwiera mi bez problemu rawy.
Tzn zapomnialem napisac najwazniejszego , chce te Rawy otwierac w Camera raw a jak to otwieram to wyskakuje mi komunikat "Nie mozna wykonac polecenia poniewaz modul formatu pliku nie moze przeanalizowac tego pliku"
O co tu chodzi, z D60 normalnie mi sie otwiera w camera raw a z D90 taki komunikat sie pojawia :(
A spróbuj przekonwertować pliki raw z d90 do dng np. za pomocą adobe dng converter i dopiero otworzyć w camera raw. Ja musiałem tak robić ze zdjęciami z alphy a330 i otwierałem w camera raw pliki dng i wtedy wywoływałem.
Ale spróbuj zainstalować tak jak napisałem camera raw 4.6 to jest chyba najnowsza wersja dla cs3. Może masz starszą wersje camera raw i dlatego otwiera ci rawy z d60 a z d90 już nie chce bo wymaga nowszego oprogramowania
Ok dziala :D ufff
Zainstalowalem camera raw 4.6 widocznie mialem starsza wersje i dlatego nie chcialo odczytac.
Dzieki za pomoc :)
Mysle ze mozna zamknac post ;)
Pozdrawiam