Zobacz pełną wersję : Nikon D90 - zdjęcia panoramiczne
szymano206
08-02-2010, 02:13
Witam. Jak ustawić w Nikon D90 zdjęcia panoramiczne. Czyli "płaskie" i jak i co ustawic tak by była jakość najlepsza ale wielkość nie za duża. DOdam, że zdjęć jak narazie nie obrabiam.
Pozdrawiam
Szymano
pfffffffffffffffff
pomijając fakt że z wypowiedzi nic nie rozumiem to pytanie jest co najmniej idiotyczne...
powodzenia w zdjeciach panoramicznych... może zrobili do tego osobny tryb ;)
Ustawić Nikona D90 na statywie, najlepiej Manfrotto i najlepiej z głowicą panoramiczną ;)
A tak poważnie to uczyć się, uczyć się i jeszcze raz uczyć się.
koledzy tak apropo szukam takiegj głowicy panoramicznej do mojego GoldPhoto H324C i nie mogę znaleźć. Możecie jakiś polecić?
miszka74
08-02-2010, 23:17
Hej
Do autora watku: Nie znajdziesz takiego ustawienia w D90 ani w prawdopodobnie zadnym innym aparacie (chyba ze sa jakies wyjatki, o ktorych nie wiem) poniewaz panoramy uzyskuje sie, mowiac w duzym skrocie na etapie obrobki juz zrobionego zdjecia (badz serii zdjec) na komputerze.
pozdrawiam
marszull
09-02-2010, 00:06
w canonach (malpkach) byla taka opcja panorama (robilo sie kilka ujesc, przesuwajac punkt widzenia i aparat sklejal to w panorame) tak mi sie przynajmniej kojarzy ze to canon
w canonach (malpkach) byla taka opcja panorama (robilo sie kilka ujesc, przesuwajac punkt widzenia i aparat sklejal to w panorame) tak mi sie przynajmniej kojarzy ze to canon
Tak, tak. Mam coś takiego w A560.
szymano206
10-02-2010, 19:55
Przepraszam za złe sprecyzowanie mojego pytania.
Jak przedmówca mówił: chce sie uczyc ale niestety nie wiem skad czerpać wiedze. CHodzi mi nie o zdjęcia panoramiczne lecz o zdjęcia hmmm "płaskie" prostokątne mocno. Niestety nie wiem jaki jest ich rozmiar ale wydaje mi sie, ze 16x6 ale nie jestem pewien.
Pozdrawiam
Szymano
no i w nikonie coolpixie tez jest :)
microbot
10-02-2010, 20:24
Przepraszam za złe sprecyzowanie mojego pytania.
Jak przedmówca mówił: chce sie uczyc ale niestety nie wiem skad czerpać wiedze. CHodzi mi nie o zdjęcia panoramiczne lecz o zdjęcia hmmm "płaskie" prostokątne mocno. Niestety nie wiem jaki jest ich rozmiar ale wydaje mi sie, ze 16x6 ale nie jestem pewien.
Pozdrawiam
Szymano
Jeżeli chodzi Ci tylko o proporcje wysokości do szerokości obrazu to możesz dostosować kadr po zrobieniu fotki i przerzuceniu na kompa. To tak oczywiste, że aż głupio brzmi.
Nie besztajcie kolegi, widać , że jest zielony. poszukaj w google albo daj PW to pomogę :-).