PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Samotna...

GUINNESSts
08-02-2010, 01:57
...łódka niestety. Nudno. Wiem!

:)Moje spojrzenie na tamat:)
:)Spojrzenie pod katem forum, aby bylo inaczej i po mojemu:)

1.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/images/9q8eifo1kzd2cwond3qv.jpg)

:)I bonusik dla kogos, kto bardzo mnie kocha i jest bardzo cierpliwy:)

2.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/images/0ponjzu4v63v1beql4q.jpg)

Oleńko kochana. Jeszcze pięć lat i fotkę będę obrabiał w pięć minut

miszka74
08-02-2010, 02:01
Hej

Nr 1 swietne - to znaczy bardzo mi sie podoba :)
A jakby tak odciac troche tego nieba? Jakby to bylo w kwadracie? Nie byloby lepiej ?
Chociaz teraz tez nie jest zle :)
pozdrawiam

woda
08-02-2010, 02:01
Ta lodka na 1 jest az za ostra. Wyglada jak narysowana. Ktos powie, ze jest takim pieknym kontrapunktem. Dla mnie jest dysonansem :).

Mich77
08-02-2010, 02:05
1ka jest sliczna! W kwadracie tez bylaby swietna;-)

GUINNESSts
08-02-2010, 02:12
Ta lodka na 1 jest az za ostra. Wyglada jak narysowana. Ktos powie, ze jest takim pieknym kontrapunktem. Dla mnie jest dysonansem :).

Bardzo sie ciesze z Twojego i Miszki komentarza. Nie jest narysowana. Zapewniam.
Ale odbior nawet najbardziej malo doswiadczonego fotografa jest dla mnie bardzo wazny. A Twoj tym bardziej;););)

Fremen
08-02-2010, 03:17
...łódka niestety. Nudno. Wiem!(...)

Oj w żadnym wypadku nie jest nudno!:) Moim zdaniem mogłoby być, właśnie gdyby było w kwadracie. Zastosowane kadrowanie wytrąca symetrię z tego widoku, ponadto pion wyróżnia to zdjęcie spośród ostatnio prezentowanych "łódkowych" fotografii.
Jeśli chodzi o sam obraz, urzeka czystością i spokojem, jest wręcz sterylny.
Podsumowując, kolejna Twoja bardzo dobra fotografia.

Hoobie
08-02-2010, 05:17
Podobaja mi sie te spojrzenia, trzeba przyznac, ze sa inne i rownie piekne... Jedynka wyszla baaaardzo naturalnie (tak tam bylo), dwojka tez...
Ale wybieram 1... :D

Greg77
08-02-2010, 05:17
Doskonale zdjecie.......a co do ostrosci lodki......moze to wyjasni tobie dlaczego lodka byla ostra (http://forum.nikon.org.pl/showpost.php?p=1737928&postcount=29).......one byly kilka metrow od nas to jak maja byc nie ostre.....na idealnej tafli wody! Tyly zamglone i z minuty na minute coraz gestrza mgla wdzierala sie w dolinke w srod gor.....tak bylo!
Hehe Tomku....pozdrow Ole;)

zaza67
08-02-2010, 09:01
jedynka bardzo ladna , swietny pastelowy kolorek

jacek dr
08-02-2010, 09:05
Ciachnął bym trochę nieba na 1.Fajne lusterko.

Reju
08-02-2010, 09:15
Dobre zdjęcia ...jedynka ciekawie się prezentuje w pionie.

ART69
08-02-2010, 09:23
Ostatnie zdjęcia robisz w fajnej tonacji, te też mi się podobaja :-)

PABLOOK
08-02-2010, 10:10
O jedyce już Ci nasłodzili, więc i ja dorzucę kostkę tego słodkiego dodatku do kawy :mrgreen:.
Kwardacik byłby mile widziany, choć pionik wydaje się całkiem sympatyczny :).
A o bonusiku nie wiem czy można za bardzo się wypowiadać..., taki jakiś "prywatny" jest...:???:

wingeo
08-02-2010, 10:17
...................Kwardacik byłby mile widziany, choć pionik wydaje się całkiem sympatyczny :)..................................

.... wypada się zgodzić

harb
08-02-2010, 10:47

nie będzie mz. nikt na siłę używał bluru, od co najmniej dwóch dni "irlandczycy" przedstawiają łodki, i wszędzie czytam uwagi o ostrych łódkach i u Grega i u Loctera, widocznie takie warunki tam panowały na tym ich wspólnym plenerku, idealna tafla wody i prawdopodobnie przejrzystość powietrza w tym dniu sprawiła ze zdjęcia są bardzo klarowne, dla mnie nie jest to dysonansem być może byłoby gdyby kolorystyka lub kadr byłyby naprawdę odmienne, mz. jest to bardzo ładnie skomponowane zdjęcie :-D

Marcin T
08-02-2010, 11:31
Tomek, jedynka jest przepiękna!
Nad dwójką jeszcze myślę. Siakaś taka tajemnicza jest ;)

MrLiR
08-02-2010, 11:35
Jedynka super, numer 2 mi nie lezy, ale jak powiedziales to Twoje spojzenie, i to najwazniejsze :)

Locter
08-02-2010, 13:22
Potrafisz spojrzeć inaczej niż wszyscy, przyznam się że podoba mi się zarówno 1 jak i 2, dobre zdjęcia.

Nikonozaur
08-02-2010, 13:27
Jedynkę masz mocną, co u Ciebie jest ostatnio normą. Świetna robota Tomku, tak trzymaj. :-D

woda
08-02-2010, 14:56
nie będzie mz. nikt na siłę używał bluru, od co najmniej dwóch dni "irlandczycy" przedstawiają łodki, i wszędzie czytam uwagi o ostrych łódkach i u Grega i u Loctera, widocznie takie warunki tam panowały na tym ich wspólnym plenerku, idealna tafla wody i prawdopodobnie przejrzystość powietrza w tym dniu sprawiła ze zdjęcia są bardzo klarowne, dla mnie nie jest to dysonansem być może byłoby gdyby kolorystyka lub kadr byłyby naprawdę odmienne, mz. jest to bardzo ładnie skomponowane zdjęcie :-D

Alez ja nie suponuje, ze warunki byly inne, ze nie bylo szans tych lodek ostro przedstawic, i ze to efekt PP. Nie. To nie w tym rzecz. Cale zdjecie utrzymane jest w takim subtelnym, onirycznym klimacie. Zarowno poprzez kolorystyke jak i ta "mgielkowatosc". I na tym tle lezy taka zyletka. Byc moze taki byl zamysl autora. Pewnie tak bo jest swiadomym fotografem a warsztat tez ma wystarczajacy. Dla mnie jednak to zderzenie jest malym zgrzytem. Ale to jest tylko i wylacznie moj subiektywny odbior tej fotografii.

Nie jest narysowana. Zapewniam.

Wiem.

... Ale odbior nawet najbardziej malo doswiadczonego fotografa jest dla mnie bardzo wazny. A Twoj tym bardziej;););)

Czyzbym wyczuwal lekka ironie? :)

to
08-02-2010, 15:34
Świetna fotka, ładna, czysta. Nic bym nie ciachał, jest dobrze :) Ehhhh, te wasze widoczki... A mówią, że Polska jest najładniejsza :P

Marrab
08-02-2010, 16:16
Jedynka jest rewelacyjna, wracam tu już z piąty raz żeby się napatrzeć - szczerze gratuluję tak pięknej fotografii :) Nie mam nic przeciwko kwadratom, ale tego kadru nie tknąłbym za nic - jest świetny.

Pozdrawiam.

malasana
08-02-2010, 16:41
1 jest przepiekna.

jarek76
08-02-2010, 19:44
Oba są bardzo ładne ale jedynka jest ciut lepsza :)

zazula
08-02-2010, 20:10
Szalenie jestem ciekawa jedynki w kwadracie.
Co nie zaprzecza, że tym jak jest jestem kompletnie zauroczona.
Dwójką też.
Szkoda, że oba zdjęcia pokazałeś w jednym temacie. Dwójka przez to nie zbierze należnych jej zachwytów

ostrytux
08-02-2010, 20:11
Obie fotografie bardzo udane.

Skrzat
08-02-2010, 22:52
Bardzo udane fotografie, 2-ka trochę tajemnicza - i dobrze.
1-kę też bym chętnie zobaczyła w kwadracie:)

mjr
08-02-2010, 23:01
Oba przepiękne
:) :) :)

GUINNESSts
08-02-2010, 23:15
Dziekuje bardzo:) Woda nareszcie sie rozumiemy:)