Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Gil
Witam,
tym razem do oceny gil, niestety tylko jeden kadr. I znów, gdy ja mam czas to słońce ma mnie głęboko :[
Za wszelkie rady będę jak zwykle wdzięczny.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img34.imageshack.us/img34/7987/adamsongil.jpg)
jurek1906
07-02-2010, 22:44
Śliczny jest,rzadko tu pokazywany.LG do poprawienia stempelkiem ;)
Slawek Wojtczak
07-02-2010, 23:10
Gratuluje! Mi niestety nie dane było go sfocić, mimo, że kręcą się koło domu 3 sztuki.
Piękna ptaszyna i ładnie pokazana.Troszkę szkoda tego badyla w tle i w LGR wchodzi jakiś kawałeczek trawki.
Pozdrawiam
Ładna ptaszyna, odrobina cierpliwości i słońce napewno pomoże ;-)
Ależ Ci zazdroszczę gila. Rozmarzyłem się jakoś przy tej fotce. Zdjęcie mi się podoba.
Bardzo ładna fotka! Trudno się do nich zbliżyć. Mam pod lasem jakieś 100m ode mnie małe stadko ze 6 sztuk, ale nie chcą do karmnika przylecieć. O podejściu do nich też nie ma mowy, stąd jeszcze większe moje uznanie. Skądinąd ludziska mówią, że w miastach nie są już takie płochliwe.
Witam,
dzięki za komentarze, oczywiście LG przeoczyłem :)
Fajnie go pokazałaś, mi się podoba mimo braku światła.
wielokrotnie spotykałem w lasach te przepiękne ptaki. Niestety o zrobieniu dobrego zdjęcia mogłem tylko pomarzyć. Niezwykle płochliwe, ostrożne i lubiące przesiadywać w koronach wysokich drzew. Fajnie pokazany :)
Nie mam szczęścia do tego gatunku - ostatnio widziałem go chyba z 10 lat temu. Gratuluję spotkania i foty.
jajacek44
09-02-2010, 21:59
Przyjemniaczek :-D...widziałem go ostatnio dwie zimy wstecz :(
Piotrek Be
09-02-2010, 22:06
Ładne zdjęcie gila. Ja w niedzielę byłem bliski zrobienia zdjęcia bo ładnie nisko siedział. Nie byłem jeszcze przygotowany (aparat w plecaku), nie doszedłem jeszcze do parku. Zanim wyciągnąłem aparat to w pobliżu przejechał samochód i mi go spłoszył. Szkoda, ale będę na niego polował.