PDA

Zobacz pełną wersję : SB-800 na części

weelkoo
06-02-2010, 15:32
Witam.
Moja 800 zaliczyła glebę. Nie wiem jakim cudem, ale spadła z uchwytu na parasolkę. Chyba śrubka mocująca ja w sankach się poluzowała i podczas przenoszenia statywu Sabina upadła. Lampa przeżyła, błyska, zoom działa, wyświetlaczowi tez nic nie dolega... Twarda sztuka :) Ale klapka mocująca baterie ma wyłamany "pazurek" na wąskiej krawędzi, a rozpraszacz wysunął się z nad palnika, i odłamały się od niego bolce tworzące zawias, który opuszcza go na palnik lampy. I tak rozpraszacz leży sobie luzem, a ja jestem wk...y. I tu moje pytanie: Czy ma ktoś w/w elementy do sprzedania? Może jakiś warsztat lub komis w Łodzi lub okolicach? Wyślę jeszcze zapytanie do serwisu i zobaczę ile mnie tam podsumują...
Pozdrawiam.

leh21
06-02-2010, 15:45
poszukaj w necie - wydale mi sie ze ta klapke na baterie da rade kupic.
a rozpraszacz to chyba najczesciej psujaca sie rzecz w sabinach; naprawa nie powinna byc zbyt droga

kuba_rsx
06-02-2010, 15:58
Mam ten sam problem, (lampa leżała sobie na biurku i jakimś cudem spadła na nią książka kantem :\ ) jak na razie nie udało mi się znaleźć tego rozpraszacza i jego mechanizmu.. Jakby ktoś miał namiar na części to tez poproszę :)

weelkoo
06-02-2010, 16:18
Znalazłem te części dopiero w Hameryce: http://www.sdcamerasolution.com/index.php?p=catalog&parent=22&pg=1
Koszty około 100 plnów, ciekawe ile by wysyłka wyszła i czy w ogóle wysyłają do Polski...

leh21
06-02-2010, 17:07
wysylac wysylaja - wysylka jakies 20$ chyba, to wszystko da sie sprawdzic.
clo sie liczy dopiero od jakiejs tam kwoty

poza tym w polszcze tez powinno byc to do zdobycia - nawet jak nie ma w ofercie na stronie www jakiejs firmy napisz maila z zapytaniem.

mark_oo
17-02-2010, 12:32
Mam taki problem - wyśwetlacz w SB-800 przestał wyświetlać działa tylko podświetlenie sama lampa działa (jest sprawna).
Po rozebraniu lampy okazało się, że pęknięta jest taśma łącząca wyświetlacz z płytką elektroniczną, jest to nie rozłączna część wyświetlacza. W związku z tym potrzebują jako części zamiennej samego wyświetlacza. W serwisie NP powiedzieli, że u nich z wymianą będzie kosztować minimum 300 zł. Samych części zamiennych nie sprzedają. Może ktoś mi pomoże w ustaleniu gdzie taki wyświetlacz mogę kupić, czy jedynym rozwiązaniem jest wysłanie sprzętu do NP?
Zależy mi na tym aby nie rozstawać się z lampą i jak najtaniej wymienić wyświetlacz.