Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Specjalnie dla Zazy...
...w szeregu je ustawiłem :mrgreen:.
Zapraszam :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/viewer.php?file=p5677gkz06cg00dnefh5.jpg)
Dziękuję :)
Proac150
05-02-2010, 20:01
Tak fajne, wiosenne... chyba nie :)
borregaard
05-02-2010, 20:05
Widzę ciepłą,póżną ...jesień....:mrgreen:
...w szeregu je ustawiłem :mrgreen:.
Nie tylko je, wszystko tutaj fajnie poustawiałeś ;) Ciepła, miła fota w solidnym kadrze.
ladne ale takie piekne brzozaki urżnąłeś a fe :mrgreen:
fajne koloryi ten plot swietnie prowadzi wzrok
fotografia ladna
GUINNESSts
05-02-2010, 22:56
Drugi raz juz pisze:(
Bardzo fajny kadr, kolorki. Zastanawiam sie nad tym cieciem jednak. Slusznie czy nie. No chyba tu jeszcze wroce.
Zastanawiam sie nad tym cieciem jednak. Slusznie czy nie. .
Mz jest naturalny , cien jest w rowie i wyrównuje sie z tym z oddali po lewej
Aż cieplej się zrobiło :)
GUINNESSts
05-02-2010, 23:10
Mz jest naturalny , cien jest w rowie i wyrównuje sie z tym z oddali po lewej
Nie wiem czy sie dobrze zrozumielismy Piotrek. Chodzi mi o ciecie kadru od gory. Ale slusznie mi zwrociles uwage na cien w rowie. Tak samo wchodzi w kadr jak przyciete galezie od gory. No i teraz zaczelo mi to grac.
tośmy sie dogadali jak głuchy z niemowa :mrgreen:
ale wyszło na dobre dla zdjecia
GUINNESSts
05-02-2010, 23:20
tośmy sie dogadali jak głuchy z niemowa :mrgreen:
ale wyszło na dobre dla zdjecia
:mrgreen:
Cieplutkie zdjęcie. Prowadzenie wzroku wielkim atutem.
Cięcie koron sporym minusem.
Cieplutkie zdjęcie. Prowadzenie wzroku wielkim atutem.
Jeżeli drzewa stoją w szeregu, to takie cięcie nie wydaje mi się błędem :-)
...
Myślę, że Artur słusznie zauważył, że w tym wypadku nie jest to jakiś wielki błąd.
Zgodzę się, że lepiej gdyby tego cięcia nie było ale...:
- tak tam było, bez specjalnej przerwy w drzewostanie, aby można ją było wykorzystać
- cięcie kadru i stemplowanie pozostałości drzewek, zburzyłoby moim zdaniem kompozycję
- jaki szeroki obiektyw trzeba byłoby mieć, aby objąć pierwsze drzewa w całości?
- no trochę miejsca musi być, aby móc dobrze skadrować (niestety w tym wypadku kadrowałem przyparty do prywatnego płotu uważając, aby rozwścieczony Pan pies nie odgryzł mi czegoś :mrgreen:)
Też jestem za czystością kadru i zachowaniem jego elementarnych, prawidłowych zasad, ale cóż...czasami się nie da :).
Myślę, że Artur słusznie zauważył, że w tym wypadku nie jest to jakiś wielki błąd.
Zgodzę się, że lepiej gdyby tego cięcia nie było ale...:
- tak tam było, bez specjalnej przerwy w drzewostanie, aby można ją było wykorzystać
- cięcie kadru i stemplowanie pozostałości drzewek, zburzyłoby moim zdaniem kompozycję
- jaki szeroki obiektyw trzeba byłoby mieć, aby objąć pierwsze drzewa w całości?
- no trochę miejsca musi być, aby móc dobrze skadrować (niestety w tym wypadku kadrowałem przyparty do prywatnego płotu uważając, aby rozwścieczony Pan pies nie odgryzł mi czegoś :mrgreen:)
Też jestem za czystością kadru i zachowaniem jego elementarnych, prawidłowych zasad, ale cóż...czasami się nie da :).
taka jest prawda :cool::cool: