PDA

Zobacz pełną wersję : Program do popisywania zdjec

snikers
05-02-2010, 15:37
Witam.
Mozliwe ze juz o tym byl, ale obecnie "pracuje" na takim komputrze ze jak chcialbym cokolwiek znalezc to zeszlo by mi to do polnocy. Mam pytanie czy znacie jakies programy ktorymi moglbym podpisywac zdjecia? Codzi mi dokladnie o np.imie i naziwsko w dolnym rogu zdjecia, wielu z Was takie posiada na swoich zdjeciach. Chcialem jednak zapytac czy jest jakis program w ktorym np.wybiore tylko czcionke, kolor, miejsce i on nalozy mi taki podpis do wszystkich zdjec w zaznaczonym folderze czy trzeba kazdy zdjecie z osobna? Prosze o nazwy takich programow = jesli sa do tego specjalne, bo w paincie czy photoshopie to mozna zrobic ale chyba kazde osobno:P

spongo
05-02-2010, 17:33
Breeze Browser Pro

carac
05-02-2010, 17:41
irfanview - przetwarzanie wsadowe

stig
06-02-2010, 10:29
bo w paincie czy photoshopie to mozna zrobic ale chyba kazde osobno:PTaaaa... Wyobraz sobie takiego leniucha jak ja, kiedy przed wrzuceniem do sieci fotoreportazu z kilkudziesieciu zdjec, siedzi i mozolnie kazde z nich pojedynczo podpisuje. ;)
Przygotuj sobie podpis w osobnym pliku, akcja z wklejaniem i wyrownaniem, a pozniej file/automate/batch dla calego katalogu i gotowe.

Ciekaw jestem przez ile lat jeszcze, ludzie (majac Photoshopa czy inne narzedzia) beda zadawac pytania o seryjna obrobke zdjec... :|

snikers
06-02-2010, 21:39
Dzieki wielkie za odpowiedzi:)

Ciekaw jestem przez ile lat jeszcze, ludzie (majac Photoshopa czy inne narzedzia) beda zadawac pytania o seryjna obrobke zdjec... :|

Mysle ze dotąd aż będzie fotografia i fotgrafow bedzie przybywac :P

stig
06-02-2010, 21:42
Mysle ze dotąd aż będzie fotografia i fotgrafow bedzie przybywac :PA ja mysle, ze dotad, dopoki beda instalowac profesjonalne oprogramowanie, kompletnie nie interesujac sie jego mozliwosciami. A wystarczy wcisnac F1 i chwilke poczytac...