PDA

Zobacz pełną wersję : Futerał na ramię plecaka

psyszy
05-02-2010, 14:08
Hej,

Pierwszy raz z Wami - witam!

Czy spotkaliście się może z futerałem na lustrzankę, przyczepianą
na ramię od plecaka - to jest w okolicach serca, na pionowym,
naramiennym pasku od plecaka.

Szukam czegoś, co byłoby maksymalnie wygodne na rowerze
i nartach, stąd taki pomysł. Oczywiście są klasyczne futerały
na pas, ale z jednym i to poziomym mocowaniem, a tu wyobrażam
sobie że przydatne byłyby dwa, pionowe.

Ktoś, coś? Dzięki :]

Szy.

Dudeusz
05-02-2010, 17:08
ja nosze futeral na aparat typu kabura ,przypiety z przodu pomiedzy szelkami plecaka , wiekszosc plecakow ma tam pasek piersiowy ktory spina szelki , ja zastepuje go futeralem foto.

psyszy
05-02-2010, 17:28
Też o tym myślałem, ale nie 'lata' Ci na boki podczas ruchu? Zwykle ten
pasek jest dość wąski i nie opina na dodatek klatki piersiowej tak mocno
jak pas biodrowy.

Szy.

Dudeusz
06-02-2010, 13:14
wrazenia mam pozytywne , bo d700 grip plus szklo dobrze rownowazy wage plecaka 1-dniowego , moze tylko lekko ograniczac wydolnosc pluc jak zamocoujesz jakies tony sprzetu z przodu . zreszta jesli posiadasz kabure to wybierz sie na spacer i sprawdz w praktyce . mi to dzialalo znosnie w karkonoszach a dostep do sprzetu po prostu bajka .

Radzias
09-02-2010, 14:12
Cześć,

Popatrz na Lowepro serię Toploader AW (teraz Toploader Pro AW). Sam używam modelu Toploader Zoom AW i sprawdza się rewelacyjnie.

Hoduję wyżły i kiedy idę w pola czy las mam sprzęt zawieszony na szelkach z przodu. Dzięki temu mam wolne ręce i spokojnie mogę "ogarnąć" moje stadko ;)

Jak zawiesisz sobie kaburę trochę wyżej, można sobie oprzeć rękę i spokojnie zrobić fotkę na dłuższym czasie.

Jak dla mnie na połączenie aparatu + obiektyw zoom w połączeniu w maksymalną wygodą - idealna sprawa !

Jakbyś chciał nosić coś więcej, Lowepro daje Ci taką możliwość za pomocą systemy sliplock - czyli możliwość kompatybilnego dołączenia innych pokrowców np. na obiektyw, butle z wodą etc.

Pozdrawiam,

Kuba
11-02-2010, 17:01
Popatrz na Lowepro serię Toploader AW (teraz Toploader Pro AW). Sam używam modelu Toploader Zoom AW i sprawdza się rewelacyjnie.

Też polecam Toploadera, ale moim zdaniem ta seria Pro jest przekombinowana, kupując swoją 70 AW przymierzałem się do pro (która jest jeszcze droższa) i jakoś mniej mi odpowiadała, jest jakoś inaczej wyprofilowana i dostęp do sprzętu mz mniej wygodny... ale to już kwestia osobistych preferencji, dlatego zawsze lepiej przymierzyć.

Mocowanie do ramion plecaka jest chyba trochę bez sensu, w zestawie są szelki które zakładasz pod plecak, jest też typowy pas na ramię, który w połączeniu z pasem biodrowym (niestety trzeba dokupić, ale niedrogo) daje Ci dobrą torbę biodrową.

Pozdrawiam

szy.
18-02-2010, 13:03
Stanęło na niewielkiej Lowepro Cirrus TLZ 25:

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.nitka.pl/misc/lowepro_cirrus_tlz_25.jpg)

Super. Stabilnie - na pasku piersiowym, pod ręką, bezpiecznie - bo aparat
oprócz futerału trzyma się jeszcze na pasku na szyi.

Dzięki.

Szy.