Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] beskidzkich dramatów cd.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img514.imageshack.us/img514/5848/dsc89620001m.jpg)
dlugo sie otwiera ale warto bylo czekac
swietna atmosfera na zdjeciu a ta sciezyna dodaje uroku
bardzo ladne, strasznie mi sie podoba
Bardzo (nie "strasznie") mi się podoba ten obrazek.
Jeszcze tu wrócę.
:)
Paablitos
04-02-2010, 22:47
Oj warto poczekac az sie otworzy... warto.
Nieziemska fotka.
Warunki, kadr i obrobka kapitalne...
Fotka w twoim stylu... miod.. napatrzec sie nie moge.
Pozdrawiam, Paweł
believer
04-02-2010, 22:52
Mocne,klimat jest,dramat da sie odczuć.Fajnie oświetlony ten opustoszały lasek.
ooo... dzięki wielkie :-) To kolejne zdjęcie z gatunku "ratujmy Beskidy"...
Tym razem krótko: kapitalne zdjęcie.
Kolorystyka podkreśla temat.
Jak z Władcy Pierścienia :)
Jak mieszkasz w takim miejscu to powinieneś zasypac to forum fotkami :)
Moim zdaniem z tego miejsca co stałeś można tyle kadrów ustrzelic, + inne szkła...
Często wychodzisz w plener?
Jak z Władcy Pierścienia :)
Jak mieszkasz w takim miejscu to powinieneś zasypac to forum fotkami :)
Moim zdaniem z tego miejsca co stałeś można tyle kadrów ustrzelic, + inne szkła...
Często wychodzisz w plener?
Ciekawa sprawa z tym plenerem była. Wychodziliśmy z kolegą z czołówkami na głowach w zupełnych ciemnościąch, po całonocnym slajdowisku (Karpaty rumuńskie) w chatce studenckiej. Po drodzę spotkaliśmy świecące oczy wilków..., a na koniec trafiliśmy na ciekawy wschód słońca, przy niezłym swietle. Było makabrycznie zimno, przy ostrym wietrze. Co do szkieł to jestem - póki co - ograniczony "kitem". Z tą częstotliwością wychodzenia w plener, to jest różnie... Przykładowo dwa ostatnie tygodnie, to praktycznie nocowałem w pracy... ;-) Od przyszłego tygodnia zamierzam jednak nie odrywać się od D80-tki.... ;-) W planach Pieniny, Tatry - wsparte Beskidami.
Składniki sukcesu:
1. Ciekawe miejsce i dobra pogoda
2. Twoje oko
3. Twoje kolory
Tylko tyle i aż tyle. Bardzo lubię Twoje zdjęcia gór. Chwilę się przyzwyczajałem do Twojej kolorystyki, ale teraz na hasło "Beskidy" mam przed oczyma właśnie te barwy ;)
Proac150
05-02-2010, 00:19
Bardzo dobra fota. Jest klimat, ciekawi mnie czy chmury nadciągają by przesłonić ten krajobraz, czy odpływają pozostawiając taki widok po sobie.
Pamiętam Twoje pierwsze foty na forum... tylko nick został ten sam;)
Olbrzymi postęp widać.
A fota... coż broni się sama:) Nie potrzebni jej ani pochlebcy ani ezgaltowane komentarze. Jest bardzo ładna. Wzbudza emocje - to się rzadko zdarza.
To jednak jest więcej forumowiczów z kitem...podziwiam i gratuluje.
A w tatry gdzie polecasz uderzyc... bo się wybieram ale dopiero we wrześniu :)
Nie byłem tylko w dolinie 5 stawów, a tak to świnica, rysy i te większe zaliczone, ale zwykłym automatem na kliszę ;)
Bardzo dobra fota. Jest klimat, ciekawi mnie czy chmury nadciągają by przesłonić ten krajobraz, czy odpływają pozostawiając taki widok po sobie.
Chmury były już miejscu ;-) Rozrywało je wstające nad Babią i Tatrami słońce ale tylko przez jakąś godzinę, a potem - faktycznie nadciągnęły posiłki i było po ładnym świetle :-)
A w tatry gdzie polecasz uderzyc... bo się wybieram ale dopiero we wrześniu :)
Nie byłem tylko w dolinie 5 stawów, a tak to świnica, rysy i te większe zaliczone, ale zwykłym automatem na kliszę ;)
D5S jest obowiązkowa, chociaż kiedyś już widziałem na forum wypowiedż, że wszystko tam już zostało sfotografowane. Być może tak jest faktycznie, ale mnie to nie przekonuje...;-) Osobiście polecam również Przełęcz Pod Chłopkiem. Zero ludzi, a widoki nieziemskie.
krótko napiszę, by nie marnować bitów: piękne.
I mnie sie podoba, klimat i wykonanie na duży plus.
Kultury bakterii.. tak mi sie kojarzy. Nic na to nie poradze.
borregaard
05-02-2010, 07:55
Jest w porządku,ale mnie ,nadal,nie przekonuje ta kolorystyka....ale ja dziwak jestem..:-D
Czy ja mogę być rarogiem?
Dramat beskidzki jak dla mnie byłby o niebo bardziej dramatyczny gdyby przekadrować zdjęcie do linii nieba.
Żółty, jasny wschód(?) tak mocno nijak ma się mz do dramatu. Ale to nie umniejsza mocy zdjęcia.
Bardzo się podoba
Dobrze pokazany temat broni się sam, trzyma mocny klimat, brawo.
gadzeciarz
05-02-2010, 10:29
Fotografia bardzo ciekawa,jak po wybuchu jakimś,dramatyzm z pogodą w tle,nastrojowe zdjęcie na pewno,ale smutny ten nastrój.
wojtek6308
05-02-2010, 14:06
Jest bardzo dobrze :-D
dlugo sie otwiera ale warto bylo czekac
swietna atmosfera na zdjeciu a ta sciezyna dodaje uroku
bardzo ladne, strasznie mi sie podoba
zgadza się :-D
krzysztofz24
05-02-2010, 17:39
Dobra, mocna fotografia z klimatem...kolejne dobre gorskie zdjecie w twoim wykonaniu.
ostrytux
05-02-2010, 20:58
Sam kadr jak i klimat jest taki jak lubię - niemniej po raz kolejny uczę i przyzwyczajam się do Twojej kolorystyki :D
GUINNESSts
05-02-2010, 22:40
Ech ta Twoja obrobka;) Podoba mi sie;):)
Wielkie dzięki za komentarze. Miejmy nadzieję, że coraz mniej będziemy mieli okazji do fotografowania takich motywów.
Niestety przyjdzie mi się wyłamać. Bo tak jak podba mi się kadr z tym motywem i tymi chmurami tak obróbka mi się nie podoba :| .