Zobacz pełną wersję : sigma 50-150 aukcje
Witam znalazłem takie 2 pozycje na aukcji:
Sigma 50-150mm 50-150 f/2.8 f2.8 II EX DC APO Nikon EUR 598.51
Sigma 50-150mm f/2.8 DC HSM II 50-150 f2.8 for Nikon EUR 491.05
Może mi ktoś nakreśli różnice? bo cena znacząco różna, ale czy warto?? A może jakiś zamiennik takiej sigmy?
Photoartbox
04-02-2010, 21:53
Nie ma roznicy. Jest tylko wersja I i II.
Obie aukcje to chyba te same szkła. Wersja I ma rzekomo poprawioną jakość przy zdjęciach z bliska, tj. < 1,5 m bo jedynka była podobno kiepska. vide np. photozone.de :) Czy warto ? Zależy, miałem miesiąc i sprzedałem z żalem bo była kompaktowa, dobrze zbudowana i miała szybki AF, ale miałem popularny problem z lekkim i niestety losowym FF :/ Poza tym jak chcesz większe GO, to VR się przyda a wtedy i nikkor 70-300 da radę :)
Photoartbox
05-02-2010, 08:53
Obie aukcje to chyba te same szkła. Wersja I ma rzekomo poprawioną jakość przy zdjęciach z bliska, tj. < 1,5 m bo jedynka była podobno kiepska. vide np. photozone.de :) Czy warto ? Zależy, miałem miesiąc i sprzedałem z żalem bo była kompaktowa, dobrze zbudowana i miała szybki AF, ale miałem popularny problem z lekkim i niestety losowym FF :/ Poza tym jak chcesz większe GO, to VR się przyda a wtedy i nikkor 70-300 da radę :)
Wersja II ma rzekomo poprawiona jakosc przy zdjeciach z bliska. Mialem wersje pierwsza i nie bylo co w niej poprawiac, natomiast wielu posiadaczy wersji drugiej walczylo z mydlanymi obrazkami.