Zobacz pełną wersję : jak zrobić świetny rapowy numer- tutorial video
plnXeGJ3pXA
d5000 + sigma 10 mm 2,8
superkomornik
04-02-2010, 16:04
Fajne, z jajem :)
chyba polubie ten dział - mega! :D
brodnica
24-02-2010, 20:09
normalnie jak w "Starym kinie". Niektóre napisy zbyt szybko uciekaja. Super!
Dante_85
28-02-2010, 02:46
Dobre:)
fajny taki stary klimat z kina utrzymany : ) DOBRE!
Haha, dobry materiał :D Coś więcej o wykonaniu ? Rozumiem, że było robione ze statywu ? A jak z obróbką i montażem, jaki program ? No i widzę, że też kolega ma D5000 czy było świecone czymś dodatkowo, czy światło zastane ? Pytam, bo przy nagrywaniu w słabym świetle mam problem z szumami, ale tu chyba w pewien sposób pomogło BW i obróbka.
Haha, dobry materiał :D Coś więcej o wykonaniu ? Rozumiem, że było robione ze statywu ? A jak z obróbką i montażem, jaki program ? No i widzę, że też kolega ma D5000 czy było świecone czymś dodatkowo, czy światło zastane ? Pytam, bo przy nagrywaniu w słabym świetle mam problem z szumami, ale tu chyba w pewien sposób pomogło BW i obróbka.
Widzę kolega odkopał niezłego starocia :)
D5000 na statywie- montowane w premiere pro, efekty dodawane w after effects, świecone mogło być jakimś ringiem plus mały softbox, ale nie dam sobie głowy uciąć- dawno temu popełniłem ten filmik :)
Co do szumów przy wyższym iso- unikaj filmowania czerwonych obiektów, bo wtedy wychodzą cuda, z resztą czerwony kolor nawet przy małym iso rozwala obraz :)
pozdro
Widzę kolega odkopał niezłego starocia :)
Hehe :D W sumie to kolega przede mną, a nie popatrzyłem na wcześniejsze daty.