PDA

Zobacz pełną wersję : Skrzypiacy 17-55

lesheck
04-02-2010, 11:02
Wczoraj przyszlo do mnie to szkielko, optycznie jest cudowne, cos podejrzewam, ze stalki dostana wolne. Kupilem szkielko uzywane i jest pewien problem. Szklo przy zoomowaniu i ostrzeniu, tak jakby troche skrzypi. Nie jest to piszczacy AF-S, tylko ewidentnie jakies 2 tubusy tra o siebie. I teraz pytanie, czy nic z tego wielkiego nie powinno sie urodzic i to raczej olac? Czy tez moze jest to sympom jakiegos defektu, ktory moze przerodzic sie w cos powazniejszego? dzieki za odp

gusi
04-02-2010, 13:46
Ja bym oddał poprzedniemu właścicielowi.
W opisie było wspomniane coś na ten temat?

docxxx
04-02-2010, 15:29
Juz nic:)

ayu
06-02-2010, 09:13
Napiszcie otym skrzypieniu jeszcze jak coś bo znajomy też tak ma.

kuba_rsx
11-02-2010, 09:59
W egzemplarzu który zwróciłem sprzedawcy z innych powodów też były skrzypienia. Wystarczyło mocniej po naciskać ("pokiwać") do przodu-do tyłu pierścieniem ostrości i odchodziły trzaski. Sam pierścień luz miał właściwie żaden a podczas kręcenia sporadycznie wydawał z siebie ten odgłos - jedno ciche cyknięcie na cały obrót. Ale chyba ten egzemplarz był mocno wyeksploatowany. W samym użytkowaniu to nie przeszkadzało i ciężko to było zauważyć. Ale w obiektywie za tyle kasiorki i sprawiającym wrażenie pancerwafen to raczej mało przyjemne. W kitowym 18-70 mi takie herezje się nie działy. W nowym egzemplarzu na sklepie jak sprawdzałem było w porządku.