Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Pocztówka z Polany Rusinowej
Marcin T
03-02-2010, 22:25
no, może raczej ze szlaku w jej kierunku ;)
Z samej Rusinowej też będą.
Ostatni raz w górach byłem za czasów ulubionej Provii100, trzeba więc temat poznać od nowa.
Jest nie łatwo, dziś ode mnie taki oto bałagan.
Zapraszam :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.marcin.martel.pl/nkp/rusinowa_1.jpg)
Inny kadr. Raczej w charakterze bonusa. A może jest lepszy?
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.marcin.martel.pl/nkp/rusinowa_2.jpg)
Bardzo dobrze pokazana faktura śniegu, ładnie kontrastowo, trochę niefortunnie drzewo zasłania szczyt, może ciut więcej przyciemnić niebo?
Marcinie ..jest super. Jest trochę bałaganu ale ogólnie bardzo dobrze. Obydwa dobre, kolorki ekstra. Podobają mi się.
Marcin T
03-02-2010, 22:42
może ciut więcej przyciemnić niebo?
Chciałem ale efekt raz, że mnie nie zadowala a dwa mija się z rzeczywistością.
Marcinie ..jest super. Jest trochę bałaganu ale ogólnie bardzo dobrze. Obydwa dobre, kolorki ekstra. Podobają mi się.
jak to u Ciebie, przemyslane kadry, dobrze obrobione foty - podoba się :-D
Właśnie chciałem się o to spytać , bo tak naprawdę niewiele widziałem gór :-) jeżeli tak to jest OK
...... na dole każde ziarenko idać, .. ale brakuje mi ostroci na szczycie, ...... ???
Marcin T
03-02-2010, 22:51
...... na dole każde ziarenko idać, .. ale brakuje mi ostroci na szczycie, ...... ???
Tak, zgadza się.
Szczyty były strasznieeee daleko. 100% przejrzystości nie było i zachodzące słońce.
Ale spróbuję.
Sylvester
03-02-2010, 22:54
ja marudzic nie bede podoba mi sie pionik :)
Dwójka lepiej skadrowana, bardzo ladnie...
ostrytux
03-02-2010, 23:18
[CENTER]no, może raczej ze szlaku w jej kierunku ;)
:) miałem właśnie pisać że raczej z początku szlaku :mrgreen:
Ładne przemyślane prace, wybieram pion.
Technicznie i kadrowo jest elegancko, a przy tym kolory udało Ci się przedstawić w niezwykle naturalny i zarazem wyrazisty sposób (pnie, wszelkiej maści gałązki na pierwszym planie) - bardzo mi się podobają. Gdybym musiał wybierać, to miałbym problem, a że nie muszę... :)
Pozdrawiam!
Nikonozaur
04-02-2010, 00:25
Wchodzę w to na stojąco choć leżące wcale nie odstaje. Fajne kadry.
Nr 2 podoba mi się bardziej. Wyważone, naturalne kadry. Pozdrawiam.
Dwójka, jest na co popatrzeć.
:)
Proac150
04-02-2010, 00:32
Podoba się, bardzo dobrze zrobione, technicznie, kadrowo...
nie no człowieku chcesz mnie zabić. ściska mnie ze wszystkich stron ten warszawski *******nik a ty takie kadry tutaj...ale by się w góry pojechało! podobają mi się te zdjęcia. bałagan robi klimat naturalności, nieostrość szczytów przydaje realizmu falującego powietrza...słowem super i już!
Marcin T
04-02-2010, 00:56
Nie martwiaj ;)
Ja tez z tego śląskiego grajdołka wyjechałem tylko na kilka dni. Oj posiedziało by się jeszcze.
Ale już za dwa tygodnie podejście nr 2 - Pieniny
poziom jest bardzo ladny
fajna faktura i kolor sniegu
borregaard
04-02-2010, 08:41
Jestem leń,więc ...leżące wybieram.....:-D
Marcin,jeśli masz NX-a,to spróbuj w LCH-hue...do 5 mm, do góry(chyba do góry,bo teraz nie mam tego przed nosem..)....?..
Bardzo ładne naturalne niebo ,ładny śnieg.Pikny ten "bałagan" z Rusinowej.
Marcin T
04-02-2010, 10:08
Jestem leń,więc ...leżące wybieram.....:-D
Marcin,jeśli masz NX-a,to spróbuj w LCH-hue...do 5 mm, do góry(chyba do góry,bo teraz nie mam tego przed nosem..)....?..
Obrabiam wyłącznie NX-em.
Spróbuję wieczorem. Teraz w pokoju za jasno aby bawić się w aptekę :)
Cieszę się, że pocztówka się spodobała oraz, że poziom jak i pion mają swoich zwolenników.
Dziękuję.
Oba mi się podobają z przewagą dla 2.
Ja nie mam nic do dodania, byłem i widziałem jak to wyglądało - tak jak u Ciebie na zdjęciach, dobra robota.
wojtek6308
04-02-2010, 10:19
Poziom bardzo ładny :) , ... i pion też, więc chyba oba :-D
Oba, ze wskazaniem na pion.
Marcin T
04-02-2010, 12:00
No to mam 8:4 dla pionu.
Dzięki :)
Od siebie dodam, ze obie sa bardzo ladne... i ciezko sie zdecydowac, ale... kadrowo bardziej do mnie mowi ... PION! :)
Lubię tak podane góry :). Na ostro i z taka ilością szczegółów. Obywa kadry fajne, jednak ja wybiorę (jak większość chyba) pion. Czuć większą przestrzeń na nim, lepsza kompozycja i świetny pierwszy plan. A śnieg to jak po nowej dostawie z Pewexu :mrgreen:.
Zarówno poziom jak i pion bardzo mi się podobają... czuję jak bym tam stał :) Naprawdę mam problem z wyborem faworyta, więc mój "głos" można dopisać i do pionu i poziomu :) Wielki plus za naturalność kolorów, są super.
Pozdrawiam.