PDA

Zobacz pełną wersję : d5000 oslona na lcd

hugues
03-02-2010, 20:00
Witam,

ma ktos? chodzi o oslone szklana popularna na allegro za ok 30zl
jak wrazenia i jak sie sprawdza przy obracanym ekranie, czy bez problemu lcd zamyka sie w korpusie z nia (lcd schowany do srodka)?

pozdrawiam

moze mozecie cos polecic konkretnego i czy w ogole warto ;)?

dzej
03-02-2010, 20:38
A po co oslona? Przeciez ten ekran jest sam sobie oslona, wystarczy go obrocic w strone body przy zamykaniu, tak jak napisales.

Antonioo
03-02-2010, 20:56
hmmm....nie wiem czy po założeniu osłony będzie można go domknąć do końca....mówię o sytuacji kiedy chcemy odwrócić go pleckami do zewnątrz.....no chyba że nie będzie się chciało....

można pewnie jakąś szybkę ze szkła hartowanego nakleić na ramkach, ale wtedy wg mnie raczej się nie domknie.....no i folia.....ale to już dupa z jakością....

hugues
03-02-2010, 21:12
A po co oslona? Przeciez ten ekran jest sam sobie oslona, wystarczy go obrocic w strone body przy zamykaniu, tak jak napisales.

pytanie bardziej zadalem z ciekawosci, a oslona pewnie by sie przydala, podczas robienia zdjec tez mozna zarysowac przypadkowo...

a z tym chowanym lcd swietny patent, czasami nie obracajac lcdka mozna sie poczuc jak ze starym zenitem ;)

TWRafi
04-02-2010, 13:21
Z tą szklaną osłoną lcd nie domyka się, miałem okazję to sprawdzić

pixel-x
04-02-2010, 21:59
[QUOTE=hugues;1730171]pytanie bardziej zadalem z ciekawosci, a oslona pewnie by sie przydala, podczas robienia zdjec tez mozna zarysowac przypadkowo...

To kup sobie za parę zł na Allegro folię najlepiej i najbezpieczniej bezklejową.Jakość podglądu trochę się pogorszy ale np. mnie to nie przeszkadza.Używam tego już w trzecim aparacie.Tylko trzeba ją dobrze przykleić i masz idealną i tanią ochronę.