Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Z wizytą u babci
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.republika.pl/depa/asia02.jpg)
lukaszMM
08-11-2006, 22:12
jakos to zdjecie nie przemawia do mnie. nie wiem czemu - ale technicznie chyba OK,
Moim zdaniem bardzo dobre kompozycyjnie, podoba mi sie.
Młodsza pani ma swój prawy rękaw inny niż lewy.. a nie, to ręka z tyłu, a widać kanapę :D Tytuł raczej bym dał 'I co z nią zrobimy?', bo na ciepłą wizytę u babci wcale nie wygląda. Kompozycyjnie .. hmm.. takie kompozycje są ostatnio bardzo popularne ;-)
Reasumując: jestem na nie :)
a ja jestem na tak. Podwójny portret - ciężki temat, naprawdę dobrze zrobiony.
heniek85
09-11-2006, 00:40
zdjecie mogloby byc dobrym fotofelietonem, trzeba by tylko dodac do niego jakis sensowny podpis, bo jest dosc zagadkowe...
jest dość kontrowersyjne i w pierwszym momencie wydało mi się sztuczne i głupie,
ale własnie dlatego, że zastanawia, to ma coś w sobie.
(co prawda najbardziej mi się to kojarzy z jakąś sceną z horroru,
gdy młodą opętał zły duch i za chwilę zatłucze babcię - pojechałem ostro? :))
Jogi właśnie miałem podobne odczucia, napisałem to delikatniej.. ;-)
Niedzwiedz
09-11-2006, 09:43
jest fajnie , obrazek dodaje takze cos ;) fanie uchwycone i potwierdza to ze zdjecia robione na codziec moga byc ciekawe
:)
Madziulek
09-11-2006, 11:20
bardzo fajne
lubie takie
meliszipak
09-11-2006, 11:26
Dobra, fotografia. Ma w sobie Coś, co każe przystanąć i pomyśleć.
Bardzo wymownie pokazuje przemijanie i starzenie.
Mnie się podoba.
pozdrawiam
mi też bardzo się podoba.
Bardzo
M.Szabelski
10-11-2006, 13:59
To zdjęcie ma coś w sobie - nie potrafię jednak tego wyjaśnić.
Dzieki wszystkim za komentarze. Ciesze sie ze paru osoba sie podoba. Zdjecie bylo pozowane. W czasie wizyty , babcia wspominala swojego męża (widac go na portrecie slubnym na scianie), lata młodości ... Wpadl mi na mysl wlasnie taki obraz, tak jak pisal Meliszpak, chcialem ukazac przemijanie. Babcia, ktora siedzi sobie spokojnie i spoglada gdzies w dal wspominajac dawne lata i mloda energiczna wnuczka ktora dynamicznie wypelnia pierwsza czesc planu. Obrazek ktory zostal powieszony tam celowo mial poniekad naprowadzac o czym moze myslec babcia.
Swietne foto :) Obraz od razu zauwazylem i sie zastanawialem, czy nie byl kwestia przypadku ;-) Jednak wnuczke odbieram, jakby sie przeciwstawiala "przemijaniu"... jest strasznie mocnym akcentem tej fotografi, i ulozenie jej ciala (odwrotne do calego obrazu) to wlasnie mi sugeruje...