Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Poranek w Orłowie
Witam,
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/02/6q8g1d-1.jpg
źródło (http://i48.tinypic.com/6q8g1d.jpg)
no pojechałes z kolorkami, ale jest fajnie - dystorsja jest jednak duza :-D
no pojechałes z kolorkami, ale jest fajnie - dystorsja jest jednak duza :-D
to byl piekny wschód, naprawde kolory byly piekne. Tu obróbka jest znikoma. Kurcze dopiero zobaczylem - po prawej szczególnie.
hhe.....dobry tytul!
:D
Orłowo to dzielnica Gdyni;-)
Al Koholik
01-02-2010, 18:15
Dałbym głowę, że to Islandia... :wink:
Dobre, tak samo jak poprzednie.
Po tamtej super serii na otwarcie, to prezentuje się troszku gorzej.
Kolorki ładne, jednak ciut za dużo saturacji.
Ten kamerdolec na pierwszym planie, aż świeci tym nienaturalnym odcieniem śniegu.
O dystorsjii już harb napisał.
Żeby nie było tylko bee, kadr i klimat bardzo fajny :).
Po tamtej super serii na otwarcie, to prezentuje się troszku gorzej.
Kolorki ładne, jednak ciut za dużo saturacji.
Ten kamerdolec na pierwszym planie, aż świeci tym nienaturalnym odcieniem śniegu.
O dystorsjii już harb napisał.
Żeby nie było tylko bee, kadr i klimat bardzo fajny :).
Kurcze, ale ja naprawde nie dawalem saturacji. Tu slonce wlasnie sie wzniosło nad horyzont i dawalo niemiłosierni. Co do sniegu na kamlotach, to chcialem, zeby swiecily, daja po oczach?
Dałbym głowę, że to Islandia... :wink:
Dobre, tak samo jak poprzednie.
Tym razem nie kłamalem;-) Dzieki:-)
... Co do sniegu na kamlotach, to chcialem, zeby swiecily, daja po oczach?
Jeżeli chciałeś to Ci wyszło, ale żeby dawały po oczach, to nie powiedziałbym :mrgreen:.
Jeżeli chciałeś to Ci wyszło, ale żeby dawały po oczach, to nie powiedziałbym :mrgreen:.
Myslalem, ze daje po oczach:-) Chcialem, zeby kamloty byly na pierwszym planie i bardzo widoczne:-)
Dzieki:-)
kolorek ladniutki ci wyszedl mnie tez ostatnio ciagnie w strone kolorowych zdjec :mrgreen:
kadr i kompozycja na plusa
Podobnie jak poprzednie - bdb! :)
Ladnie pokazany widoczek z ... Islandii...
Wroc! ... z Orłowa :mrgreen:
Proac150
01-02-2010, 19:55
Ponownie ładnie, ale jednak wolę poprzednie z delikatniejszym światłem
borregaard
01-02-2010, 21:37
Deko przesadziłeś z "kolorem"....:mrgreen:
Ponownie ładnie, ale jednak wolę poprzednie z delikatniejszym światłem
Podobnie myślę
Mialo byc BW od poczatku, ale kolor mi sie spodobal:-) To teraz BW:
//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
Jest super :)!
Bardzo dobra konwersja do BW :).
...teraz to wybieram zdecydowanie BW
ostrytux
01-02-2010, 23:46
Jedynka taka jak lubię.
Co do kolorów to mnie akurat nie musisz przekonywać, że tak właśnie było. Kilka już razy takie cuda widziałem że gdyby nie własne oczy to bym nie uwierzył, że takie coś jest w ogóle możliwe :D
I tu bym jeszcze przytoczył jedno stwierdzenie kiedyś dawno zasłyszane:
"Różnica miedzy świadomym fotografem krajobrazu poszukującym magicznego światła a tym, który zadowala się "zwyczajnym" światłem jest taka że jak ten pierwszy wraca z pleneru ten drugi dopiero wychodzi w plener" :D
Jedynka taka jak lubię.
Co do kolorów to mnie akurat nie musisz przekonywać, że tak właśnie było. Kilka już razy takie cuda widziałem że gdyby nie własne oczy to bym nie uwierzył, że takie coś jest w ogóle możliwe :D
I tu bym jeszcze przytoczył sierdzenie jedno stwierdzenie kiedyś dawno zasłyszane:
"Różnica miedzy świadomym fotografem krajobrazu poszukującym magicznego światła a tym, który zadowala się "zwyczajnym" światłem jest taka że jak ten pierwszy wraca z pleneru ten drugi dopiero wychodzi w plener" :D
Dziekuje Ostry!! Poza cieniami, levelsami i ostrzeniem nic nie robilem. Przecież nie bede sciagał saturacji, pieknie zaswiecilo, czekalem na taki wschód;-) Slonko bylo niesamowicie mocne, do tego bialy snieg i takie kolory wyszly. Także dziekuje za potwierdzenie mojej wersji:-)
wojtek6308
02-02-2010, 12:44
1 jest świetna i kolorek bardzo mnie pasuje :-D , BW też dobrze wyszło.