Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Klasztorny mróz
malasana
31-01-2010, 23:22
Zapraszam!
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img713.imageshack.us/img713/552/francia01small.jpg)
++++ dodaj troszkę kontrastu...
StachersDTR
01-02-2010, 10:52
a mi się takia delikatna kolorystyka podoba
Również bym niczego nie zmieniał, jest świetnie !!!
malasana
01-02-2010, 11:01
Lokalny brak kontrastu to sniezny pyl nawiewany przez silny wiatr. Tak musi byc:)
Photoartbox
01-02-2010, 14:09
Jak zwykle (bez wazeliny), dopieszczone i po prostu ladne.
Panie malasana ...... bajeczne !!!!!!!
Lubię takie twoje ujęcia.
Bardzo duży [+]
:)
Ładnie, nawet bardzo ładnie. Jakby troszku wyprostować to będzie cycek.
malasana
01-02-2010, 14:48
Ładnie, nawet bardzo ładnie. Jakby troszku wyprostować to będzie cycek.
Swiadomie nie prostowalem. Nic zdjecie nie zyskuje, raczej traci. Z zachwiana perspektywa jest ta budowla mz lekko przerysowana, co harmonizuje ze 'swietlnym obloczkiem':)
Podziwiam i zgadzam się co do "nieprostowania". Kapitalna sprawa...
bardzo podoba się światło i kolory, co do prostowania nie mam zdania w tym wypadku może tylko trochę, aby w środku kadru były proste linie
fajne to zdjecie :)
zastanawia mnie jedna rzecz - wyglada jakby byly tam dwa zrodla swiatla? jedno tworzy smuge ponad dachem a drugie jest z bok z prawej? a moze Slonce ktore robi smuge odbija sie z prawej od jakis okien/czegos?
malasana
03-02-2010, 17:36
fajne to zdjecie :)
zastanawia mnie jedna rzecz - wyglada jakby byly tam dwa zrodla swiatla? jedno tworzy smuge ponad dachem a drugie jest z bok z prawej? a moze Slonce ktore robi smuge odbija sie z prawej od jakis okien/czegos?
Slonce bylo bardzo rozproszone, swiecilo prostopadle do budynku. Oswietlilo te chmure mz przez odbicie od lodu na dachu. Sam sie nad tym zastanawialem:)
czyli Slonce bylo po prawej?
malasana
03-02-2010, 23:09
czyli Slonce bylo po prawej?
A nawet jeszcze dalej w kierunku aparatu. Ale pewny nie jestem, slonca widac nie bylo.