PDA

Zobacz pełną wersję : kto mi kupi sprzencior na niemieckim ebayu:) ?

kroolik
31-01-2010, 19:48
Hej,

chce kupic dalmierzyk Canon Canonete QL17 (bedą to raczej groszowe sprawy) wlasnie na niemieckim ebayu.
Tyle ze:
- nie znam niemieckiego, nie mam tak konta..

czy ktos robil takei zakupy i moglby pomoc?? oczywiscie dostanie dole za fatyge :)
dzieki, piszcie na priv.

life
31-01-2010, 21:48
z tego co wiem to rejestrując się na polskim ebay masz możliwość kupowania na innych (sam tam kupowałem ze stanów albo Hongkongu) więc pewnie i na niemieckim się da :)

problem języka możesz rozwiązać translatorem z google :D może to nie idealne rozwiązanie ale większość zrozumiesz :)

rafulec
03-02-2010, 00:04
z tego co wiem to rejestrując się na polskim ebay masz możliwość kupowania na innych

pozwolę sobie na małe NTG

wydawałoby się że z tak prozaiczną czynnością nie powinno być problemu
ale bazując na własnym doświadczeniu trzy razy zakładałem bezskutecznie konto na polskim ebay-u
po raz pierwszy - nie doczekałem się aktywacji,
po raz kolejny - nie udało się aktywować konta.

wszelka korespondencja (czytaj reklamacja) - pozostaje bez echa :(
czy tylko ja mam takie szczęście ???

kroolik, może się przyda :)
http://translate.google.pl/#

statler
03-02-2010, 01:00
Prostym sposobem na uczlowieczenie;) niemieckiego ebaya jest po otwarciu strony przedmiotu zmiana w pasku adresu koncowki .de na .pl, wszystko oprocz opisu przedmiotu bedziesz mial po naszemu. BTW jednym loginem mozna sie poslugiwac na wszystkich stronach ebay. Bardzo przydaje sie to przy wyszukiwaniu czy sledzeniu przedmiotow gdyz wyszukiwarka szuka zagranica tylko przedmiotow z opcja wysylki miedzynarodowej a po wyslaniu pytania do sprzedawcy i tak przewaznie nie ma z nia problemow.

wuel
09-02-2010, 20:32
[QUOTE=kroolik;1723324]chce kupic dalmierzyk Canon Canonete QL17 (bedą to raczej groszowe sprawy) wlasnie na niemieckim ebayu.QUOTE]

Nie liczyłbym na superokazję. Fajne dalmierzowce w dobrym stanie nie sprezedają się tanio. Przed chwilą na ebayu sprzedał się Canonet z Austrii za 350 zł plus do tego przesyłka i wychodzi ze 100 zł taniej niż na Allegro. W USA ceny niższe ale przesyłka droższa i na jedno wyjdzie. Więc na "groszowe sprawy" bym nie liczył (choć to właściwie pojęcie względne :)).

kroolik
09-02-2010, 22:54
dzieki, juz kupilem w swietnym stanie z PL za 500 zł.
swietna "zabawka" choc jeszcze nie wywolalem nic :)