Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Skromny dedyk... Nikoniarzom ;)

Hoobie
31-01-2010, 18:21
Coś mnie tak wzięło... i chciałbym Wam wszystkim zadedykować poniższy kadr :) Może nie porywa, ale mnie się spodobał...

Głównie dlatego, że dzięki Wam mogę się tutaj wiele nauczyć i szlifować swoje umiejętności...
W przeciągu kilku ostatnich miesięcy dużo trochę mnie "podszkoliliście" :D Za co serdecznie dziękuję! :)

ZAPRASZAM!

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/images/jrqq93fqu0vzjq654t2.jpg)

Pozdrawiam!

P.S. Co do samego kadru: mz nadaje się na "landrynę", jednak założeniem było oddanie klimatu z tamtego miejsca, dlatego też zrezygnowałem z tej opcji. Czy dobrze zrobiłem? Ocenę pozostawiam w Waszych rękach.

maddnes
31-01-2010, 18:50
Kadr jest ok :)

Tylko chmury mi nie pasują, staram sie unikac takich chmur... wiem, że ciężko trafic na odpowiednie i to w danej sytuacji, to wtedy trzeba kombinowac z filterkami na dłuższym czasie :)
Mam tyle fajnych motywów z takimi chmurami, które psują resztę... :(

Ale to tylko moja wizja :)

nothing
31-01-2010, 18:52
Ciekawe i ładne zdjęcie. Troszkę może niebieskiego warto zebrać z kamyczków na ścieżce :-) Dzięki za dedyk w swoim imieniu, chociaż nauczyciel ze mnie żaden... :mrgreen:

Sylvester
31-01-2010, 18:59
Ode mnie raczej za wiele sie nie nauczyłeś :) co do zdjecia to fajnie droga i te paliki prowadza wzrok :)

PABLOOK
31-01-2010, 19:06
Fajny kadr w dobrej, naturalnej kolorystyce :).
Z drogi troszkę niebieskiego zdjąć, jak już wyżej wspomniano, a z nieba ciut różu.
Paliki faktycznie fajowe :).
Tylko po co tą brązową górę wkleiłeś :mrgreen:?

P.S. Ale z dedykiem to pojechałeś w "romantykę" :mrgreen:.
Ale racji jest w tym sporo. Wszyscy od wszystkich zawsze mogą się czegoś nauczyć. Dzięki :-D!

zaza67
31-01-2010, 19:15
Fajny kadr w dobrej, naturalnej kolorystyce :).
Z drogi troszkę niebieskiego zdjąć, jak już wyżej wspomniano, a z nieba ciut różu.

P.S. Ale z dedykiem to pojechałeś w "romantykę" :mrgreen:.
Ale racji jest w tym sporo. Wszyscy od wszystkich zawsze mogą się czegoś nauczyć. Dzięki :-D!

tak samo pomyslalem

wojtek6308
31-01-2010, 19:21
Dowaliłeś ostro :-D ładny kadr i piękne światło :-D , uwagi j/w

harb
31-01-2010, 19:31
ładne zdjęcie :-D

jaś
31-01-2010, 19:32
ładny kadr, droga, rzędy palików, podoba mi się jedyne co mi nie pasuje to ostrzenie na granicy brązowa górka - niebo dla mnie za mocne.

Hoobie
31-01-2010, 19:54
(...) Dzięki za dedyk w swoim imieniu, chociaż nauczyciel ze mnie żaden... :mrgreen:

Ode mnie raczej za wiele sie nie nauczyłeś :) (...)

Już nie bądźcie tacy skromni :mrgreen: Każdy ma tutaj swój wkład, mniejszy lub wiekszy ;)

Kadr jest ok :)

Tylko chmury mi nie pasują, staram sie unikac takich chmur... wiem, że ciężko trafic na odpowiednie i to w danej sytuacji, to wtedy trzeba kombinowac z filterkami na dłuższym czasie :)
Mam tyle fajnych motywów z takimi chmurami, które psują resztę... :(

Ale to tylko moja wizja :)

Zgadzam sie, ze moglo byc lepiej i faktycznie moglem troche pokombinowac... Kolejna lekcja dla mnie ;) Dzieki!

(...) Z drogi troszkę niebieskiego zdjąć, jak już wyżej wspomniano, a z nieba ciut różu.

P.S. Ale z dedykiem to pojechałeś w "romantykę" :mrgreen:. (...)

Pawale, jaki niebieski, jaki róż, coś Ci sie monitor psuje, albo coś nie tak z oczami :mrgreen: (poprawka) A gora sama mi weszla w kadr... chociaz moze, ktoregos dnia podziekuje jej za wspolprace i zobacze czy kadr zyska :D
W "romantyke"? Nie nie, na pewno nie tak to mialo zabrzmiec :mrgreen:

Dzięki Panowie!

GUINNESSts
31-01-2010, 20:02
Ktoregos dnia pojdziesz a gory juz nie bedzie:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Mnie rowniez ten niebieski nie ten tego i jakby lekko za mocno z cieni wyciagniete:)
A tak oki mz:):):)

Greg77
31-01-2010, 20:04
No i fajnie.....ale gwarantuje Tobie ze bedziesz jeszcze dlugo rozwijal swoje umiejetnosci....kazdy to robi;)

GUINNESSts
31-01-2010, 20:06
No i fajnie.....ale gwarantuje Tobie ze bedziesz jeszcze dlugo rozwijal swoje umiejetnosci....kazdy to robi;)

Greg ma racje:) Nawet ja!!!:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

ART69
31-01-2010, 22:11
Kompozycja mi się podoba, tylko dziwnie wygląda ta góra, tak jak napisał Pablook wygląda jak wklejona :-) dodanie kontrastu wydaje mi się, że poprawiło by odbiór :-)

Nikonozaur
31-01-2010, 23:13
Dzięki Hubercie, jako prezentu nie komentuję. :-D

ostrytux
31-01-2010, 23:19
To pojechałeś z tą dedykacją :twisted:
Kadr pierwszorzędny!
Co bym zmienił ;)
Zbocze góry zdecydowanie prosi o trochę kontrastu, dość wyraźnie widać przejście między polem a niebem z lewej strony (jeśli działasz na maskach, zwiększ deczko wtapianie), niebo może trochę mniej landrynkowe bym widział i przyciąłbym 1,5cm dołu :D
Oczywiście to takie moje widzimisię :)

rainer
31-01-2010, 23:33
Kadr świetny, ale ciut koloru bym jednak ściągnął. ;) Ogólnie praca na plus. ;)

kulten
31-01-2010, 23:53
Największym minusem tego zdjęcia jest nienaturalne niebo (przesaturowane) oraz chmurki, które z białych zrobiły się mocno niebieskawe. Rozumiem, że to efekt tutka kolegi forumowego. Ja przyznam się, że tego efektu z tegoż tutka bardzo nie lubię. Poza tym ścieżka ma silny zafarb. A o górze juz Ci napisali :) .

Marcin T
01-02-2010, 00:53
To pojechałeś z tą dedykacją :twisted:
Kadr pierwszorzędny!
Co bym zmienił ;)
Zbocze góry zdecydowanie prosi o trochę kontrastu, dość wyraźnie widać przejście między polem a niebem z lewej strony (jeśli działasz na maskach, zwiększ deczko wtapianie), niebo może trochę mniej landrynkowe bym widział i przyciąłbym 1,5cm dołu :D
Oczywiście to takie moje widzimisię :)
W pełni się z kolegą zgodzę.
Dzięki za dedykację :)

Greg77
01-02-2010, 01:46
Rozumiem, że to efekt tutka kolegi forumowego. Ja przyznam się, że tego efektu z tegoż tutka bardzo nie lubię. Poza tym ścieżka ma silny zafarb. A o górze juz Ci napisali :) .

Hehe no ja tez jakos przestalem uzywac tego Tutka.......praktycznie calkowicie.....i zapoczatkowal to nasz forumowy kolega....Harb:D

Hoobie
01-02-2010, 09:00
Kolejna lekcja powoli za mna :D Kadr (i obrobka) moze nie porywa, dlatego napisalem "Skromny dedyk..." ;)

Dziekuje Wam za porady/widzimisie i uwagi :) Doceniam je i w wolnej chwili zasiade do tego kadru raz jeszcze, wdrazajac pewne zmiany ;)

P.S. Jeszcze dwa slowa co do samej gory. Wyglada nienaturalnie, pewnie przez to o czym pisaliscie (brak kontrastu), ale ona naprawde tam byla :mrgreen: Chociaz jak juz wczesniej pisalem, "wersja bez gory" tez mi zaczela chodzic po glowie :D

Proac150
01-02-2010, 12:29
Fajne foto z uwagami kolegów,co do poprawienia drogi, góry i nieba.