Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] no to poplywamy! II
Dobra czas na kolejna prace z serii z lodkami......seria spora ale jakos zal mi tych zdjec na seryjny pokaz;)
Wczesniejsze zdjecie z tej seri (http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=130976)!
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/viewer.php?file=tv31ts7qg4femm46klmd.jpg)
grudzinsky
31-01-2010, 13:24
dol zdjecia mi tu tylko nie pasi :razz:
nie dalo sie wejsc na ten kamulec i ciahnac foty?
dol zdjecia mi tu tylko nie pasi :razz:
nie dalo sie wejsc na ten kamulec i ciahnac foty?
Mam i bez kamolca....ale tutaj jakos chcialem stworzyc wieloplanowosc:)
grudzinsky
31-01-2010, 13:30
kamulec jeszcze ujdzie, ale te trawska rozkladajace sie w wodzie juz nie :razz:
poka te bez przedplanu
poka te bez przedplanu
Pokaze;)
Ale chce tez poznac opinie innych......te trawska nie gnija....sa zalewane kazdego dnia.....plywy oceanu....te jeziora sa polaczone z oceanem;)
GUINNESSts
31-01-2010, 14:27
Dla mnie ok. Lusterko ladnie gra. Kadr tez mi sie podoba. Wszystko na miejscu lacznie ze swiatlem:)
Wieloplanowosc tego kadru jak najbardziej mi pasuje. Bardzo przyjemny obrazek... Obrobkowo takze :)
Sylvester
31-01-2010, 14:51
Za swietne te łódki
Al Koholik
31-01-2010, 14:53
Mnie ten pierwszy plan też nie pasuje. O ile jestem wstanie przełknąć zielsko to ten komyrdol mi już tu nie leży. Jest zbyt duży i wpycha się z centrum kadru, tam gdzie jest łódka...
mi się podoba tak jak jest!
Marcin T
31-01-2010, 15:31
Ja bym zdjął deko saturacji z nieba.
..a ja bym zostawił tak jak jest ..kadr ciekawy
Proac150
31-01-2010, 16:13
Ładne foto, jak wywalisz dół to będziesz miał dwa różne zdjęcia, trawa jak trawa, była, czy zawsze musi być sterylnie...
Ładne foto, jak wywalisz dół to będziesz miał dwa różne zdjęcia, trawa jak trawa, była, czy zawsze musi być sterylnie...
podpisuję się, nic bym nie robił mz. jest bdb :-D
Al Koholik
31-01-2010, 17:46
Tu nie chodzi o to żeby dół wywalić w kosmos, tylko o to żeby nie konkurował z głównym tematem.
Bardzo mi się podoba ten set, ale to zdjęcie chyba jednak lepsze od poprzedniego.
Bardzo mi się podoba ten set, ale to zdjęcie chyba jednak lepsze od poprzedniego.
Pierwsze mi sie podoba.....ale to obrobilem jakies 2h po pierwszym i tez jestem zdania ze lepsze.....
Jednak mam kadry podobne do pierwszego ktore sa ciekawsze od pierwszego a bardzo podobne;)
ostrytux
31-01-2010, 23:36
Zgadzam się z Kolegami :)
Nikonozaur
31-01-2010, 23:58
Mnie ten pierwszy plan też nie pasuje. O ile jestem wstanie przełknąć zielsko to ten komyrdol mi już tu nie leży. Jest zbyt duży i wpycha się z centrum kadru, tam gdzie jest łódka...
I ja tak to widzę.
Pablo 77
01-02-2010, 00:20
U mnie gra gitarka:)
Poza tym jest pięknie.
Jeśli zaś chodzi o pierwszy plan, mnie nie razi zupełnie. Tym bardziej, że zdjęcie jest częścią szerszej serii, w której zapewne są ujęcia "czyste", w 100% wykorzystujące taflę jeziora. Dzięki temu jest po prostu ciekawiej ;)
...... ja bym też wolał bez kamulca, ...... wydaje się, ze odbite w wodzie niebo byłoby ciekawsze, co nie znaczy, że fota się nie podoba:mrgreen:
Vicnikon
01-02-2010, 00:42
Witam dla mnie bomba zazdroszczę widoków na zielonej wyspie :)
ps. pytanko jakim sprzęcikiem zfocone jakie body jakie szkło:)? jeśli można wiedzieć oczywiście
Pozdrawiam
ps. pytanko jakim sprzęcikiem zfocone jakie body jakie szkło:)? jeśli można wiedzieć oczywiście
D90 i Sigma 10-20....pozdrawiam!