PDA

Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Babki...

suworow
31-01-2010, 01:06
Witam wszystkich na forum Nikona!

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img297.imageshack.us/img297/3515/imgp5639.jpg)

ramicx
31-01-2010, 13:38
szkoda "pustki" z prawej i złego rozłożenia ostrości, dobra sytuacja ale nie wykorzystana.
Pzdr

damciop03
31-01-2010, 16:01
Kiepski kadr według mnie i nie przypadł mi do gustu.

kux
31-01-2010, 16:02
z fotograficznego punktu widzenia może faktycznie bez szału, ale świetnie wypatrzone i generalnie mi sie podoba

MrLiR
02-02-2010, 12:23
Podoba mi sie, chrzanic technike, w reportażu chodzi wlasnie o to cos, moment ktory znikmie za pol sekundy. Tu trafiles idealnie. Gratulacje.
BTW
Czy to nie Kazimierz ?

ramicx
02-02-2010, 13:51
Podoba mi sie, chrzanic technike, w reportażu chodzi wlasnie o to cos, moment ktory znikmie za pol sekundy. Tu trafiles idealnie. Gratulacje.
BTW
Czy to nie Kazimierz ?

1. Chrzanić to można np. szumy, zafałszowane kolory itp. kadrowanie jednak to podstawa, jak nie udało się dobrze pokazać jakiejś sytuacji, mówi się trudno,może następnym razem.
2. W reportażu to chyba chodzi o opowiedzenie jakiejś historii... no i reportaż z 1 zdjęcia ?
3. Moment faktycznie dobry, ale to nie zmienia faktu że źle wykonany. No i jako autor to wolał bym się dowiedzieć co mogę poprawić następnym razem żeby faktycznie było "idealnie".
pzdr

suworow
02-02-2010, 15:37
BTW
Czy to nie Kazimierz ?

Tak, Kazimierz. Gratuluje spostrzegawczości.

MrLiR
05-02-2010, 16:35
1. Chrzanić to można np. szumy, zafałszowane kolory itp. kadrowanie jednak to podstawa, jak nie udało się dobrze pokazać jakiejś sytuacji, mówi się trudno,może następnym razem.
2. W reportażu to chyba chodzi o opowiedzenie jakiejś historii... no i reportaż z 1 zdjęcia ?
3. Moment faktycznie dobry, ale to nie zmienia faktu że źle wykonany. No i jako autor to wolał bym się dowiedzieć co mogę poprawić następnym razem żeby faktycznie było "idealnie".
pzdr

Ad1. nie bardzo wiem co Ci w tym kadrze przeszkadza? ze co ze za duzo wolnego z prawej, czegos jest za duzo czegos za malo. Zwróć uwage ze kolega najprawdopodobniej robiac go robil na szybko z "przyczajki", stad cos kosztem czegos?
Ad2. Kolega nie napisal ze to repo wiec nie wiem o co chodzi. Moze to ludzie - foto uliczne, i wtedy jedno jest jak najbardziej ok
Ad3. Jak ten ktoremu se podoba nie daje wskazowek autorowi bo wedlug mnie jest OK - kazdy odbiera ja jak umie, jedni chca byc sterylni co widac tu na forum inni nie, jedni przykladaja wage do jednych rzeczy inni do innych.

Osobiscie uwazam ze w repo i foto ulicznym brak idealnego kadrowanai jest rzecza wybaczalna. To tak jakby sie czepiac repo z srodka walk w Afganistanie bo ktos komus cos przycial albo krzywo pokazał. Liczy sie tez moment i to dla mnie jest bardzo wazne.

Tyle jezeli chodzi o moja wizjie foto ulicznego - expertem nie jestem wiec moja definicja moze odbiegac od ksiazkowej. :)

Pozdrawiam Cie i ciesze sie ze mogliśmy sie wymienic pogladami (pisze bez sarkazmu). :)

PS
O repo ja napisalem - faktycznie niezbyt dobrze zaszufladkowalem :)

MirekM
06-02-2010, 19:01
Typowa sytuacja , kiedy z powodu pośpiechu trzeba ratować kadr przycinaniem .

cheyenne
06-02-2010, 19:19
kadr ciekawy, ale niewykorzystany potencjał chwili

prz3mo
06-02-2010, 19:21
Fajnie wypatrzone :)

ramicx
15-03-2010, 15:28
PS
O repo ja napisalem - faktycznie niezbyt dobrze zaszufladkowalem :)
:smile:

Pozdrawiam Cie i ciesze sie ze mogliśmy sie wymienic pogladami (pisze bez sarkazmu). :)

Ja tez, warto jest sié "posprzeczac" to czesto pomaga mi samemu sie "okreslic" w pewnych sprawach, bo przeciez nie chodzi o to kto ma racje, jak wiadomo wszystko jest wzgledne ;)
ps. pisze na szybkiego bo ostatnio od neta jestem odciety
Pzdr