Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Pstryk turystyczny
GUINNESSts
30-01-2010, 22:22
Tylul wynika wlasciwie z pytania. Zdjecie nie przedstawia zadnej wartosci artystycznej. Pokazuje, chcac zapytac, co sadzicie o czyms takim. Czyms, co powstalo po polaczeniu kilku poziomych w pione kadrow. Powstalo z ciekawosci Waszych opinii i zastanowienia sie, czy warto udawac szeroki kąt;););)
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/images/fs7itmt6hxawxfq11eu.jpg)
Ale Ciebie wzielo:D
Czysta ladna fotka....ale niestety nie udalo sie tobie uzyskac efektu szerokiego szkla.......ja to robilem za pomoca laczenia pionowych kadrow;)
a mi sie podac to zdjecie jest na co popatrzeć
No właśnie brakuje tu szerokiego kąta :(
GUINNESSts
30-01-2010, 22:46
Ale Ciebie wzielo:D
Czysta ladna fotka....ale niestety nie udalo sie tobie uzyskac efektu szerokiego szkla.......ja to robilem za pomoca laczenia pionowych kadrow;)
Szczerze to troche wzielo po przypieciu tej Twojej 10-20:)
Moze i masz racje(piony). Musialbym wtedy trzy w dole, po srodku i wyzej. A tu jest szesc (wystarczylyby cztery). Pierwszy na buty i tak dalej. Wiem, ze nie widac tego wygiecia sz. kata. Ale jak sie przyjrzysz dokladniej to zauwazysz, ze trawki na pierwszym planie maja grubosc pnia drzewa na ostatnim.
Takie moje wymysly i eksperymenty.
GUINNESSts
30-01-2010, 22:48
No właśnie brakuje tu szerokiego kąta :(
Nie przyczyniaj sie do decyzji zakupu i mnie nie denerwuj;):mrgreen:
Nie przyczyniaj sie do decyzji zakupu i mnie nie denerwuj;):mrgreen:
:) :)
Tzn. że nie masz szerokiego kąta?
GUINNESSts
30-01-2010, 23:20
:) :)
Tzn. że nie masz szerokiego kąta?
Nie mam. Tylko kit 18-55. Wszystko jest ok jak z lapy albo wszystko sie miesci. Jednak jesli juz statyw itp., itd. to jednak brakuje ostatnio:(
wojtek6308
30-01-2010, 23:24
Tak czy siak, kup coś szerokiego :-D , a fotka może się podobać :)
Nie mam. Tylko kit 18-55. Wszystko jest ok jak z lapy albo wszystko sie miesci. Jednak jesli juz statyw itp., itd. to jednak brakuje ostatnio:(
Ale mnie tutaj zaskoczyłeś, że nie masz szerokiego...w sensie bardzo pozytywnym :)
Odwiedzam forum regularnie, i wszystkie fotki jakie ostatnio wrzuciłeś myślałem że są robione właśnie szerokim...
Jak większośc fotek, które ostatnio wrzuciłeś na forum robiłeś kitem to nie mam pytań :)
GUINNESSts
30-01-2010, 23:54
Ale mnie tutaj zaskoczyłeś, że nie masz szerokiego...w sensie bardzo pozytywnym :)
Odwiedzam forum regularnie, i wszystkie fotki jakie ostatnio wrzuciłeś myślałem że są robione właśnie szerokim...
Jak większośc fotek, które ostatnio wrzuciłeś na forum robiłeś kitem to nie mam pytań :)
Chyba jednak kupie:mrgreen: Problem w tym, ze zastanawiam sie tez nad duza klatka (teraz d40). Taki dylemat czy warto. Dlatego decyzja o szerokim ciagle lezy w "kącie":)
ostrytux
31-01-2010, 00:31
Ładnie jest, chciałbym widzieć tu tylko takie turystyczne pstryki ;)
Chyba jednak kupie:mrgreen: Problem w tym, ze zastanawiam sie tez nad duza klatka (teraz d40). Taki dylemat czy warto. Dlatego decyzja o szerokim ciagle lezy w "kącie":)
Ja jak kupiłem szeroki kąt to tak zwariowałem, że szok :)
Od 2 lat założyłem 70-300 kilka razy i tyle...
Dla mnie: sigma 10-20mm to nienormalny obiektyw, który musisz miec :)
Proac150
31-01-2010, 00:55
Ładnie jest, chciałbym widzieć tu tylko takie turystyczne pstryki ;)
Ja również, chociaż nie mam uczucia, że wyszło jak z jakiegoś specjalnie szerokiego :)
Puszka ma drugorzędne znaczenie, szkło natomiast jest cholernie ważną bronią fotografa. Aczkolwiek jeden znajomy ma d40 i jakoś zawsze mnie strzela gdy mam mu coś pokazywać, bardzo nieporęczna puszka. Kup używane D200 i do tego sigmę 10-20 i będziesz miał dużo frajdy jednocześnie nie pogrążając się finansowo.
Kadr ładny, kolorki fajne, tylko szerokości brakuje :).
Też Cię trochę podenerwuje i ponamawiam na szeroki.
Jak kilka miesięcy temu zakupiłem "sigmuszkę", to zaczęła się dla mnie nowa era w dziejach fotografii :).
Gorąco polecam :).
P.S. A za reklamę to później, może być razem z zaległymi odsetkami :mrgreen:.
borregaard
31-01-2010, 10:45
Fajny prawie,prawie kwadracik z ładnym światełkiem.:-D
Sebastianito
31-01-2010, 11:34
Juz napisano wczesniej, ze brak szerokiego sloika :)
grudzinsky
31-01-2010, 12:15
przeciez 18-55 to szerokie szklo, wiec nie kumam o co kaman? przeciez wszystko co jest ponizej 50mm jest szerokim katem, a powyzej 50mm jest tele ;)
szkla ultra szerokokatnego w zaden sposob nie da sie podrobic. nawet jesli zrobisz 30 klatek i je polaczysz w programie, bedzie szeroko, ale nie bedzie dynamiki jaka daja szkla ultra (s10-20, s12-24, s15-30 czy n17-35)
fota ladna, technicznie i kadrowo bez zastrzezen :)
10-20 milutkie jest :)) ku zachęcie :))
Pablo 77
31-01-2010, 12:54
Tak czy siak, kup coś szerokiego :-D , a fotka może się podobać :)
O takkkkkkk:):mrgreen: