Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Prościej już być nie może.......
borregaard
29-01-2010, 23:32
...moim zdaniem,ofc.....
Coś tam sfocone było....kosz ?...:neutral:
Mz,tak ,bo o co kaman.....?
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/viewer.php?file=85u9vyr85e6c11tujit6.jpg)
Bladość widze, bladość okrutną :) Ale kadr ok.
Bladość widze, bladość okrutną :) Ale kadr ok.
Ano trochę prawdy jest, i niebo kaszkowate jakoś Andrzeju Ci wyszło. Obróbkowo jakoś przekombinowałeś nieco myślę. No i za dużo odcienia żółtego na dole :) .
Sebastianito
29-01-2010, 23:42
... za dużo odcienia żółtego na dole :) .
Pierwsze co Mi sie rzucilo w oczy...
krzysztofz24
29-01-2010, 23:44
No rzeczywiscie jest prosto:mrgreen:...tylko chyba raczej kosz mz ,ani fajne kolory ,ani ostre to zdjecie ,ten mostek raczej nie pretenduje chyba do miana glownego motywu, swiatla fajnego nie ma.Dla mnie przypadkowa fotka ,kosz na poziomie aparatu.
Ostatnio sam wystawilem gniota pt: Mazurskie widoczki ,ktorego po przeanalizowaniu( i uswiadamiajacych komentach) sie wstydze i staram zapomniec :-)...takze uwazam,ze to zdjecie zamiesciles chyba przypadkiem,bo widywalem wiele razy lepsze w twoim wykonaniu.
borregaard
29-01-2010, 23:46
Słońce było....a tak serio,to nie wiem o co kaman z żółtym,a tym bardziej z kaszkowatym niebem....nie..Sprawdzałem,to nie może być prawda.....:mrgreen:
A bladość,to już manipulacja......
Prosze się przestawić na tryb zarządzania kolorem.....
borregaard
29-01-2010, 23:51
No rzeczywiscie jest prosto:mrgreen:...tylko chyba raczej kosz mz ,ani fajne kolory ,ani ostre to zdjecie ,ten mostek raczej nie pretenduje chyba do miana glownego motywu, swiatla fajnego nie ma.Dla mnie przypadkowa fotka ,kosz na poziomie aparatu.
Ostatnio sam wystawilem gniota pt: Mazurskie widoczki ,ktorego po przeanalizowaniu( i uswiadamiajacych komentach) sie wstydze i staram zapomniec :-)...takze uwazam,ze to zdjecie zamiesciles chyba przypadkiem,bo widywalem wiele razy lepsze w twoim wykonaniu.
Nie,nie zamieściłem tego przypadkiem,czasami mnie nachodzi takie pragnienie "masochizmu"......jak sobie popatrzę i pomyślę,co takie,a i ..tutaj się podbuduje,deko lepsze,prezentacje maja na celu i jak Autor znosi cięgi....:mrgreen:
Ludzie ,toż to pomost..!:mrgreen:
Ostry pomost...chyba że całkiem oślepłem......co nie znaczy ofc,że wstrzymam się od komentarzy,nie,nie ......:mrgreen:
Nikonozaur
30-01-2010, 00:29
Od razu widać, że to widok. Z mojego punktu widzenia widok ten widocznie mi pasuje skoro go widzę i opisuję, bo... Na widoczku niewidzialna mgiełka przytłumiła widok trzcin i lasu w dali, widać, że widocznie tak musi być.
Widoczny na widoku pomost jest w dechę, widać to od razu. Widocznie go tu zbudowali by przesłaniał widoczny tu widok. :mrgreen:
Pasuje mi, fajne letnie zdjęcie. Ino krzywe lekko w prawo, ale akurat muszę umyć gary więc nawet dobrze się składa. :-D
Pablo 77
30-01-2010, 00:33
Żólto to i u mnie jest:)
Kadrowo nie jest zle...nic tylko zarzucic wędki,browarek i.....:)
krzysztofz24
30-01-2010, 00:37
Nie,nie zamieściłem tego przypadkiem,czasami mnie nachodzi takie pragnienie "masochizmu"......jak sobie popatrzę i pomyślę,co takie,a i ..tutaj się podbuduje,deko lepsze,prezentacje maja na celu i jak Autor znosi cięgi....:mrgreen:
Ludzie ,toż to pomost..!:mrgreen:
Ostry pomost...chyba że całkiem oślepłem......co nie znaczy ofc,że wstrzymam się od komentarzy,nie,nie ......:mrgreen:
Nie wiem ,jak odczytac twoja odp. Kazdemu zdarza sie zrobic gorsze zdjecie i je zamiescic , kazdy za nas to przerabial, ja tez. I nie ma co rozkminiac, normalka.
No dobra jesli poczules sie urazony to pomost i trzciny obok sa troche ostre , ale niebo i reszta niestety lezy i kwiczy. Jeszcze raz napisze: wiele twoich fotek ,ktore wystawiles mi sie podobalo,nawet bardzo,analizujac twoje komentarze i staz na forum wnioskuje ze prawdopodobnie potrafisz robic zdjecia i ogolnie "ogarniasz temat" - pewnie nawet lepiej niz ja. Ale TO zdjecie jest niestety tragiczne i kiepskie pod kazdym niemal wzgledem... po prostu nie wyszlo - zdarza sie kazdemu. Oczywiscie mozesz miec swoje zdanie na temat tego zdjecia , ale ja uwazam ze po prostu nie wyszlo...
Pozdrawiam i troszke luzu ;-)
borregaard
30-01-2010, 00:50
Nie wiem ,jak odczytac twoja odp. Kazdemu zdarza sie zrobic gorsze zdjecie i je zamiescic , kazdy za nas to przerabial, ja tez. I nie ma co rozkminiac, normalka.
No dobra jesli poczules sie urazony to pomost i trzciny obok sa troche ostre , ale niebo i reszta niestety lezy i kwiczy. Jeszcze raz napisze: wiele twoich fotek ,ktore wystawiles mi sie podobalo,nawet bardzo,analizujac twoje komentarze i staz na forum wnioskuje ze prawdopodobnie potrafisz robic zdjecia i ogolnie "ogarniasz temat" - pewnie nawet lepiej niz ja. Ale TO zdjecie jest niestety tragiczne i kiepskie pod kazdym niemal wzgledem... po prostu nie wyszlo - zdarza sie kazdemu. Oczywiscie mozesz miec swoje zdanie na temat tego zdjecia , ale ja uwazam ze po prostu nie wyszlo...
Pozdrawiam i troszke luzu ;-)
Prościej już być nie może.......
...moim zdaniem,ofc.....
Krzysztof.....:mrgreen:
Toż to zarty...czasami tak mam.....:wink:
krzysztofz24
30-01-2010, 00:56
Prościej już być nie może.......
...moim zdaniem,ofc.....
Krzysztof.....:mrgreen:
Toż to zarty...czasami tak mam.....:wink:
No to mnie wkreciles:-) :-) :-) ,ze tak powiem,az sie zaczalem produkowac :razz:
Pozdrowienia i peace z mojej strony ;-)
GUINNESSts
30-01-2010, 04:00
Najbardziej podoba mi sie stwierdzenie "Dawales lepsze"; "Widywalem lepsze w Twoim wykonaniu";...
A W WATKU WIDOCZNA JEST TYLKO JEDNA PRACA AUTORA - smiechowatosc - czyt. moje nowe okreslenie na...;):) Przepraszam ale od jakiegos czasu mnie to razi. Do ogolu Krzysztof. Nie tylko do Ciebie;):)
Pomijajac powyzsze fotka rzeczywiscie blado wyglada. Zolty wylazi szczegolnie na mostku. Jakby na sile rozjasnione. Mysle, ze stad ta bladosc. Szumi niebo nie potrzebnie i nie dodaje klarownosci;)
Jedyne co mi sie podoba to kadr:) Tytulu nie rozumiem:(
Marcin T
30-01-2010, 10:18
MI tam kadr bardzo się podoba. Pomost ładnie prowadzi wzrok :)
O obróbce nie napiszę nic :p
I znowu zgadzam sie z przedmówca! :)
borregaard
30-01-2010, 11:09
OK,wersja dla nie cierpiących słonka i szumofobów....Niech idzie do kosza z Waszymi poprawkami.....:mrgreen:
A tak serio,to kolor pomostu był taki....pos......ny...:mrgreen:
źródło (http://www.iv.pl/viewer.php?file=5f2r0zzrudd0mft5l233.jpg)
(http://www.iv.pl/viewer.php?file=5f2r0zzrudd0mft5l233.jpg)
Kadr ładny, ale obrobka mi nie podchodzi. Chyba slonce mocno palilo?
borregaard
30-01-2010, 11:31
Następne ze "śmieciowej " serii......:-D
źródło (http://www.iv.pl/viewer.php?file=076tvm7x50v6j3oxpoym.jpg)
borregaard
30-01-2010, 12:23
Ok,w tej "topowej" serii ostatnie w stylu.."galeria czy kosz ?"...:mrgreen:
źródło (http://www.iv.pl/viewer.php?file=hql5fvfp6p4gsi91dvbd.jpg)
Marcin T
30-01-2010, 12:25
Galeria. Pod warunkiem, że komin przestanie udawać świętego :mrgreen:
wojtek6308
30-01-2010, 12:26
Ta 2 teraz jakoś dziwnie wygląda bez tego żółtego, ale kadr mnie się podoba :) , 3 to już inna
bajka, ... też łada :)
O, i jest 4, kadr łady, tylko wydaje mnie się jakby za duży kontraścik na dole, ale może źle widzę dzisiaj
borregaard
30-01-2010, 12:29
Galeria. Pod warunkiem, że komin przestanie udawać świętego :mrgreen:
Chyba już tak zostanie,lepiej "święty" niż czarny słup....:mrgreen:
GUINNESSts
30-01-2010, 12:43
Chyba jednak ten pomost taki jest swierzo malowany. Dol z 1-ki i gora z 2-ki. I do galerii.
3-ka ciekawa, spokojna, klasyczna. Do galerii.
4-ka nie mam zdania:(
krzysztofz24
30-01-2010, 15:25
2 jest ok mz ,nie jest wymiatajaca ale spoko.A 3 mi sie bardzo podoba - fajnie ten domek z kominem komponuje sie w kadrze.
P.S GUINESSts ocenialem zdjecie w tym watku i o nim byla mowa , ale tez uzylem odnosnikow co do caloksztaltu zaprezentowanych prac na forum przez autora...
I nie wkrece sie w kolejna dyskusje (tutaj z Toba) ;-)
borregaard
30-01-2010, 16:07
Panowie ,luzik,sorry,to moja wina....Lubię sobie czasami powyciągać trochę gniotów i nie mam najmniejszych oporów by je pokazać....czemu nie?..Przyznam sie,że sprawia mi duzą frajdę kiedy ja mam luzik,a inni dylemat.....:mrgreen:
Sorry,ale zwykle takie rzeczy jakoś staram się sygnalizować...:-D
GUINNESSts
30-01-2010, 16:14
2 jest ok mz ,nie jest wymiatajaca ale spoko.A 3 mi sie bardzo podoba - fajnie ten domek z kominem komponuje sie w kadrze.
P.S GUINESSts ocenialem zdjecie w tym watku i o nim byla mowa , ale tez uzylem odnosnikow co do caloksztaltu zaprezentowanych prac na forum przez autora...
I nie wkrece sie w kolejna dyskusje (tutaj z Toba) ;-)
I nie zamierzam nikogo wkrecac. Czasem mnie ponosi niepotrzebnie jak czytam ''Nie tym razem, miewales lepsze"
Nikonozaur
31-01-2010, 19:34
A mnie się to z drzewkiem podoba...