PDA

Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] pierwsza fotka na forum - gadzinka:)

gawar
29-01-2010, 22:23
Fotka z lata, gdy jeszcze te gadzinki biegały po lesie:)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://konto.bydgoszcz.wsinf.edu.pl/~gawar/gawarek/ing/gadzina.jpg)

gawar
30-01-2010, 16:23
hallo? podoba się czy nie?

Antonioo
30-01-2010, 16:30
chyba vr-a nie włączyłeś ;)

Henry
30-01-2010, 23:40
Po co jaczurkę na drzewo dałeś lepiej by jej było w naturalnym otoczeniu, czyli na ziemi! nieładnie tak się z zwierzętami chronionymi obchodzic.

gawar
31-01-2010, 00:22
a skąd ta pewność że ją niby na drzewo posadziłem????nie widziałeś nigdy jaszczurki jak na drzewa wchodzą?widocznie mało po lesie chodzisz;/ nie osądzaj jak nie masz pewności

guest1
31-01-2010, 00:27
dziwne miejsce na jaszczurke :) duzo chodze w teren ale na dzewie jeszcze jej nie widzialem bo i niemiala by owodu tam wchodzic bo i po co zeby stac sie lepszym łupem :)

co do fotki to kadrowanie mi sie nie podoba

gawar
31-01-2010, 00:29
a wiesz że fotografowanie ptaków podczas wysiadywania jaj i fotografia gniazd jest nieetyczna?

mikolaj15
31-01-2010, 01:02
Jezeli robi sie to umiejetnie to jest to etyczne.Przeniosles swoj zapach na jaszczura to jest wlasnie nie etyczne!!!

guest1
31-01-2010, 09:19
gawar prosze cie nie kompromituj sie jeszcze bardziej

gawar
31-01-2010, 09:43
no tak wy wiecie lepiej co ja zrobiłem...;/

guest1
31-01-2010, 10:31
nie o to chodzi co zrobiles a czego nie
tylko probujesz wmawiac innym jakies dziwne zachowania zwiarzat chociaz moglo tak byc jak widzimy na zdjeciu ale wes po uwage ze moga byc wieksi fachowcy od nas na forum i dobrze znaja zachowania tego jaszczura
to jeszcze mnie atakujesz broniac sie ze wykunuje fotki przy gniazdach
z mojej galerii tylo chyba jeden gatunek jest robiony przy gniazdach to zołna ale znajoc biotop tego ptaka wiekszosci fotek innych fotografow bylo robiona podobie ja przynajmniej tego nie ukrywam

gawar
31-01-2010, 11:46
to co napisałem o tych gniazdach pisałem do Henry a nie do Ciebie guest1(Twojej galerii nawet nie oglądałem), przepraszam bo nie odświeżyłem strony i nie wyświetliła mi się Twoja odpowiedź,a pisałem to zaraz po wcześniejszej odpowiedzi, mój błąd że nie napisałem do kogo kieruje moją odpowiedź. co do tego zdjęcia to chyba nie można bez pewności oskarżać mnie że złapałem tą jaszczurkę i posadziłem ją na drzewo ( była to niska akacja a gałązka na której była ta jaszczurka była może pół metra nad ziemią, byłem wtedy tam z moim psem na spacerze, może przebiegł obok niej i weszła na tą gałąź, nie mam pojęcia czy tak było czy inaczej ale wiem jedno że jej nie złapałem i jej tam nie położyłem!

Antonioo
31-01-2010, 12:04
Panowie dajcie już Koledze spokój....to nie konkurs Wildlife Photographer of the Year....żeby był sens doszukiwać się manipulacji....

trebor
31-01-2010, 12:17
To jaszczurka żyworodna jeden z czterech gatunków występujących w Polsce,często wdrapuje się na rozpostarte nisko nad ziemią gałązki potrafi również nieźle pływać i nurkować.Pozdrawiam:-D

guest1
31-01-2010, 12:41
co do Hendry jesli nawet robi przy gniazdach fotki to wie co robi jest fachowcem i niejednemu zycze takiej wiedzy