Zobacz pełną wersję : Wideo relacja na żywo z studia fotograficznego w Seatle – 29.01.2010 – 19.00.
Chciałbym Was zaprosić na wideo relację na żywo, podczas której zobaczycie, jak światowej sławy fotograf Chase Jarvis wykonuje sesję zdjęciową.
Jeśli nie słyszeliście wcześniej o tym fotografiku, wystarczy chyba, że wspomnę, że jest on autorem zdjęć do najnowszej kampani reklamowej SanDiska i ich nowych mega szybkich kart pamięci Extreme Pro.
Co do samej relacji… Zaczyna się 29.01.2010 o 19tej naszego czasu. Całość potrwa 8 godzin.
Więcej informacji, oraz link do przekazu znajdziecie na stronie projektu PhotoshopTricks.pl:
http://photoshoptricks.pl
Zapraszam i życzę udanego oglądania.
Jess!!!!
www.chasejarvis.com/ (http://www.chasejarvis.com/)
Hasselblad Masters 2007 (http://www.hasselblad.com/masters-2007/december---chase-jarvis.aspx)
Blog (http://blog.chasejarvis.com/blog/)
Bc2nY6l5cGw
KKK9-HEDa8I
łoo, fajnie ! Trzeba kupić piwko i się poogląda :)
jackrabbit
29-01-2010, 15:09
lo w morde, koles jest moim bogiem
mam prośbeczke, jakbym dziś nie dał rady ( w końcu piąteczek) - nagrałby to ktoś ?
Innervoice
29-01-2010, 15:43
łoo, fajnie ! Trzeba kupić piwko i się poogląda :)
... i coś do jedzenia, toż to 8 godzin :-D
Ucieszyłem się jak dziecko, z wycieczki do Disneylandu :mrgreen:
Chase jest znany nie tylko z swoich zdjęć. Ostatnio zajął się również reżyserowaniem teledysków:
sjUqYEK2lp8
tw506Chi-AQ
Dla osób, które będą chciały zobaczyć powtóreczkę... nic nie obiecuję, ale znajdźcie maila do mnie i odezwijcie się w poniedziałek (koniecznie na maila... i nie na kontakt, tylko na marcin jak już będziecie mieli adres).
Zna ktoś jakiś program którym można by to nagrać? Pewnie nie dam rady, a nawet jeśli to 8h nie wysiedze...
Innervoice
29-01-2010, 18:04
Nie wiem, czy Real player SP da rade ?
Nawet Media Cather nie daje rady, wiec ciezko przechwycic strumien.
Co nie zmienia faktu ze kilka osob bedzie mialo nagranie ;).
Innervoice
29-01-2010, 20:20
Nawet Media Cather nie daje rady, wiec ciezko przechwycic strumien.
Co nie zmienia faktu ze kilka osob bedzie mialo nagranie ;).
No, nie da rady niestety i nie mogę włączyć FULL SCREEN :(
No, nie da rady niestety i nie mogę włączyć FULL SCREEN :(
Ja też.. szkoda.
jackrabbit
29-01-2010, 20:44
kurde moglby sie koles ogolic, juz nie mowiac o powstrzymaniu sie od dlubania w zebach.. wrrr..
Ja się zawsze zastanawiałem po co tym artystom te czapki wełniane na głowach, skoro widać, że ciepło w otoczeniu ;)
prz3mo ja nosze czapke tak all the time ;) o so ci hoziii :D?:P taki stajl
prz3mo ja nosze czapke tak all the time ;) o so ci hoziii :D?:P taki stajl
No ja wiem, że taki "stajl", ale to przecież gorąco w baniak... Może dlatego trudno mi to zrozumieć, bo ja nigdy nie noszę czapek, nawet teraz gdy na dworze było -20 :)
jackrabbit
29-01-2010, 21:13
ja nosze jak temperatura jest nizsza niz +15 stopni, ale w pomieszczeniu to jakas masakra musi byc, kiedys probowalem i cieklo mi po twarzy normalnie :mrgreen:
odpadlem kolo 12stej.... po 4.5h jedyne co zrobili to pokrecili sie troche wokol wlasnej osi, zjedli, pogadali, zrobili 20 fot i dalej sie krecili ;d
jackrabbit
30-01-2010, 20:01
noo, powiem ze ich efektywnosc jest zalosna, 2h przygotowan gdzie glowny bohater tylko potracal co sie dalo i dlubal sobie w zebach, pozniej kilka fotek, przerwa na zarcie... ja tez tak chce! :mrgreen:
rainbowwarrior
30-01-2010, 20:07
Widać, że czekoladki i whisky nie motywują do efektywnej pracy. Dotrwałem do końca pomimo tego, że do 22 właściwie nic ciekawego się nie działo. Generalnie nie żałuję.
Im później tym lepiej... faktycznie po 23ciej zrobiło się ciekawie i można było popatrzeć na ich workflow. Najciekawsze chyba było zobaczyć, jak to wygląda w dużym studio - sporo ludzi, każdy odpowiedzialny za jakąś działkę, każdy wie co ma robić. Może wszystko szło trochę ociężale, ale z 2 strony od początku założyli jakieś ramy czasowe i w sumie się ich trzymali. Na końcu jeszcze była sesja portretowa. Dla tych, którzy nie widzieli lub nie dotrwali, kontaktujcie się ze mną mailem... może będę mógł*coś zrobić ;).
Ps... trochę było mi wstyd za jednego trola który się na czacie trochę poprzewijał. Skąd się*tacy ludzie biorą, i co za przyjemność im sprawia robienie z siebie (******)?
Innervoice
01-02-2010, 13:57
Ps... trochę było mi wstyd za jednego trola który się na czacie trochę poprzewijał. Skąd się*tacy ludzie biorą, i co za przyjemność im sprawia robienie z siebie (******)?
Też czytałem żałosne komentarze jakiegoś szczeniaka z pseudonimem na d... :???:
Potem jesteśmy zdziwieni, że mają nas za idiotów :(
bartezzx
03-02-2010, 23:49
wie ktoś może czy ta relacje da się gdzieś w necie jeszcze obejrzeć? może ktoś to nagrywał or something?
No fakt koleś o pseudonimie "dupa"..... po prostu, ja nie wierzyłem, że dzieci Neostrady dotrą nawet na taką relacje. Nie doceniałem ich.