Zobacz pełną wersję : Gdzie w sieci zlecic odbitki?
terpsych
23-05-2009, 18:00
Diprint więc odpada, ale co zostaje?
T.
Zostaje pan Adam. tutaj juz chwaliłem kolege Adama. kontakt rewelacyjny. potrafi zadzwonic i zapytac dokladnie co i jak. ekspresowa wysylka itd. tak wiec polecam
Zostaje pan Adam. tutaj juz chwaliłem kolege Adama. kontakt rewelacyjny. potrafi zadzwonic i zapytac dokladnie co i jak. ekspresowa wysylka itd. tak wiec polecam
remnaj...
Za tego "pana" to normalnie :twisted: Następnym razem nie zadzwonię ;-)
Adamie, a jak do ciebie wysyła się fotki? Nie bardzo mogę się dopatrzeć, tak klasycznie, pocztą na płytce?
Adamie, a jak do ciebie wysyła się fotki? Nie bardzo mogę się dopatrzeć, tak klasycznie, pocztą na płytce?
Poszło PM :wink:
To ja też poproszę na PM-kę informację co i jak, jeśli można :)
To ja też poproszę na PM-kę informację co i jak, jeśli można :)
Poszło ;-)
Nie wiem co się u was dzieje, ale moje odbitki z diprint zawsze są bardzo dobrej jakości. Nie zauważyłem problemów z ostrością, może przy odbitce na jedwabiu gdzie jest inna gradacja papieru odbitki mogą wydawać się
nie tak idealnie ostre, ale nie jest to wina labu. I do tej pory nigdy nie pomylili mi się z rodzajem papierów a kolory wychodzą takie jak mam na monitorze. Z tego co pamiętam ciągle jest tam możliwość odesłania odbitek, które według zamawiającego zostały źle wywołane, chociaż ja z tego nigdy nie korzystałem...
mam to samo od początku sezonu robiłem już kilka zleceń w diprint i brak jakichkolwiek zastrzeżeń
ostatnie wysłane wczoraj dziś popołudniową pocztą na miejscu
nawet wysyłka w tym ichnim programie jakoś dostała chyba kopa bo pliki idą zauważalnie szybciej
Ja monotematycznie - znowy musze pochwalić Adama. Jak dalej będzie taki szybki to pewnie następnym razem przyśle mi zdjęcia, których jeszcze nie zdążyłem zrobić :)
Nie wiem co się u was dzieje, ale moje odbitki z diprint zawsze są bardzo dobrej jakości.
Jak do tej pory też nie miałem żadnych problemów i jestem zadowolony - może to trzeba obejrzeć zdjęcie pod mikroskopem ;)
redrumdanyboy
29-05-2009, 23:06
"Panie" Adamie do mnie tez pw poproszę!
hepihipi
10-06-2009, 15:25
Nie będę oryginalny i tez polecę lab Adama, czyli fotomi.pl.
Adam, a może napiszesz jakiś tutek jak najlepiej przygotować foty dla twojego laba ? Ja niestety poległem na przygotowaniach rozmiarów i do Adama poszło prawie 2GB zdjeć w oryginalnych rozmiarach :D
Można też prosić PM-kę i informację co i jak?
Pawcio1201
02-07-2009, 15:10
Ja też proszę PM i informacje jak przygotowac
Adamie, czy wywołujesz zdjęcia na jedwabiu? proszę o pm jak podesłać zdjęcia.
Mam nadzieję, że "zieloni" nie odbiorą tego źle.
Piszcie proszę na maila. Na forum nie zaglądam zbyt często a jeszcze rzadziej się loguję.
Postaram się umieścić na stronce dokładniejsze informacje :-D
KONRADOO
06-07-2009, 14:09
potwierdzam, ostatnio pojawiają się problemy z właściwą realizacją (np. nie ten papier, który wybralem itp) oraz z jakością - jest moim zdaniem kiepska (opinia na podstawie dwóch ostatnich zleceń, wcześniej było ok.)
No i ja dzisiaj niestety powiesze psy na DiPrint a jeszcze 8 miesięcy temu ich bardzo chwaliłem.odbitki porozmywane,brak kontrastu :-(
artur678
08-07-2009, 09:46
Nie wiem czy już było, ale ja szczerze polecam www.vertis.pl
Tylko tam wywołuję i nie zawiodłem się. Poza tym świetny kontakt z laboratorium od czasu do czasu dorzucą jakieś gratisy w formatach 18 lub 21. Polecam. A ceny sami porównajcie.
cheyenne
19-07-2009, 13:24
sprawdzę tego vertisa
niestety muszę potwierdzić słowa Konradoo - też chwaliłem diprint ale ostatnio coś u nich się bardzo popsuło
mam już u siebie fotki od Adama z fotomi i powiem krótko - kontakt , fachowość a przede wszystkim foty
pierwsza klasa i naprawdę przestańcie szukać innych labów bo tracicie tylko czas rzekłam hough :)
Zamawiałem w zeszłym tygodniu odbitki w vertis.pl
Mogę tylko chwalić: dobry kontakt, osoba po drugiej stronie zna się na swojej robocie i na fotografii, wszystko można obgadać przez telefon.
Odbitki bardzo dobrze zapakowane, jakość rewelacyjna.
artur678
12-09-2009, 23:43
Zamawiałem w zeszłym tygodniu odbitki w vertis.pl
Mogę tylko chwalić: dobry kontakt, osoba po drugiej stronie zna się na swojej robocie i na fotografii, wszystko można obgadać przez telefon.
Odbitki bardzo dobrze zapakowane, jakość rewelacyjna.
Potwierdzam, zresztą polecałem vertis na poprzednich stronach. W porównaniu np z fotojokerem, empikiem ... nie ma porównania. Może troszkę drożej, ale warto - naprawdę.
moonrage
14-09-2009, 13:52
Adamie, ja też poproszę info jak przygotować i wysłać do Ciebie zdjęcia. Trochę mi się nazbierało, koledzy Cię wychwalają więc zaufam i chętnie sam sprawdzę.
Pozdrawiam serdecznie
maniek@n
15-09-2009, 20:47
Do fotomi zawsze wysyłam pliki mailem. Jeśli jest ich więcej to w kilku wiadomościach z informacją o formacie, rodzaju papieru, itp. Po kilku (2-3 :) dniach listonosz przynosi zdjęcia ;)
również ostatnio brałem odbitki w vertis.pl - bez dwóch zdań b.dobra firma..
Ja wykonywałem odbitki w DIPRINT już 3 razy i za każdym razem efekty były bardzo dobre. Świetny kontakt. Zdjęcia wysłano zanim jeszcze zdążyłem wykonać przelew. Poza tym znakomite ceny - 30 cm x 40 cm - 6 PLN! Paczka dobrze zabezpieczona. Z czystym sumieniem polecam.
Dziś odebrałem odbitki z DIPRINT,super jakość,super cena,porządnie zabezpieczone,po prostu rewelacja.
Adamie, ja też poproszę info jak przygotować i wysłać do Ciebie zdjęcia. Trochę mi się nazbierało, koledzy Cię wychwalają więc zaufam i chętnie sam sprawdzę.
Pozdrawiam serdecznie
Jak widać na "załączonym obrazku" ostatnio rzadko tu zaglądam... Środek sezonu... Pisz na maila. Tam jestem na bieżąco.
Pozdrawiam
Adam
maafannu
29-09-2009, 19:13
Polecam Pracownię Fotografii Cyfrowej - Henryk Ostrowski: http://www.fotograf.net.pl/
Bezwzględnie najlepsze odbitki z negatywów, jakie udało mi się zrobić w Krakowie, z cyfrą bez zarzutu, niezłe ceny.
Co do PRACOWNI OSTROWSKI FOTOGRAFIA CYFROWA KRAKOW UL. WESTERPLATTE 15/16 to mam jeden zarzut .Zaniosłem płytkę do wywołania format 10/15 i po odebraniu okazało się ze wszystkie zdjęcia są poobcinane góra i dół .Myślę że dobra firma fotograficzna powinna mnie o tym uprzedzić,przecież nie każdy o tym wie ze nie obcina 3:2
fotoGRAFIK
01-10-2009, 15:15
Diprint robi świetną pracę wg mnie
Również FOTONET (http://fotonet.info.pl/) robi porządnie, ponadto jest partnerem Nikon Klub Polska - co świadczy że został przez NKP sprawdzony.
jackrabbit
01-10-2009, 17:55
no dobra
odebralem wlasnie odbitki z tego calego vertis.pl
niby wszystko super ale mial byc format 10x15 a dluzszy bok jest zdecydowanie dluzszy niz 15cm, jak ja mam to cholera teraz w ramki powsadzac jak mi sie nie miesci? :mrgreen:
mam wszystkie foty sobie sam docinac? przeciez nie chcialem formatu 10x15,5 :(
no dobra
odebralem wlasnie odbitki z tego calego vertis.pl
niby wszystko super ale mial byc format 10x15 a dluzszy bok jest zdecydowanie dluzszy niz 15cm, jak ja mam to cholera teraz w ramki powsadzac jak mi sie nie miesci? :mrgreen:
mam wszystkie foty sobie sam docinac? przeciez nie chcialem formatu 10x15,5 :(
Zgodnie z polityką Vertis to o ile się nie mylę możesz odesłać im fotki (kiedyś się tym chełpili - gwarancja zwrotu pieniędzy w przypadku jakiegokolwiek niezadowolenia).
jackrabbit
01-10-2009, 19:54
Zgodnie z polityką Vertis to o ile się nie mylę możesz odesłać im fotki (kiedyś się tym chełpili - gwarancja zwrotu pieniędzy w przypadku jakiegokolwiek niezadowolenia).
o tym nie wiedzialem
ale odbitki narazie probne zamowilem, gratisowe, wiec nie moge narzekac :)
na przyszlosc bede kadrowal je odpowiednio (chociaz na stronce jest wybor kadrowania i mozna wybrac marginesy biale albo wypelnienie, wiec dziwie sie ze zdjecia sa dluzsze)
poleci mi ktos moze jeszcze jakis sklep internetowy z ramkami do zdjec? tanie zeby byly i duzy wybor :)
Zobacz do Fotokoszyka (http://www.fotokoszyk.pl/) , sam tam nic nie kupowałem ale miał to być kandydat do partnerstwa NKP, tylko komunikacja z nimi nawala.
Czy ceny są dobre, to oceń sam bo w ten rynek to się nie zagłębiałem.
w Diprint jest nowa maszyna (Agfa)
odebrałem dzisiaj odbitki - są lepsze niż kiedykolwiek
Nie wiem czy było ale ostatnio mnóstwo zamawiam na alledrogo od użytkownika " fotokmiec "
30x45 po 6zł, 20x30 po 2,50zł. Dobrze naświetlone, zapakowane, super kontakt.
Fotokoszyk, robilem tam zakupy i bardzo pozytywnie oceniam ten sklep.
Potwierdzam Diprint robi porządne foty,nie dawno odebrałem od nich zdjęcia i jestem mile zaskoczony.
Potwierdzam - dziś byłem odebrać i nie mam żadnych zastrzeżeń. Pierwszy raz zrobiłem na "jedwabiu" i jestem w 100% zadowolony.
Witam,
ja po raz kolejny zamowilem odbitki tutaj: http://www.fotomi.pl/.
I znowu jestem bardzo zadowolony - indywidualne podejscie do klienta, bardzo dobra jakosc odbitek no i starannie zapakowana przesylka (prawie 500 szt 15x21).
Z czystym sumieniem polecam!
pozdrawiam,
wallace
marius_m
15-10-2009, 15:48
Ja niestety o Diprincie mogę powiedzieć że tylko fachowa i konkretna obsługa. Co do jakości zdjęć to już jest znacznie gorzej. Dostałem odbitki i się z lekka załamałem bo miały jakiś ziemisto brunatny zafarb i jakby łatwiej łapały przepalenia. Był to projekt graficzny ze zdjęciami i może dlatego różnice w kolorze takie ewidentne. Być może przy typowych zdjęciach różnice nie były by tak widoczne. Dla porównania wywołałem część w miejscowym fotolabie i różnice widać ewidentnie, kolory znacznie żywsze i bliższe oczekiwanym. Oczywiście nie ma się co oszukiwać i nie wiadomo czego oczekiwać jaka cena - taka jakość.
a moze digitalalbum.pl ? dobra jakosc odbitek, ceny ok dla firm zwlaszcza
moonrage
16-10-2009, 12:20
Diprint!!! Zamawiałem ostatnio u Nich zdjęcia 30x40 i 15x21 na jedwabnym papierze i mogę tylko same pozytywne rzeczy powiedzieć, extra kontakt, szybkie zajęcie się moimi zdjęciami, błyskawiczna przesyłka i bardzo dobre pakowanie no i najważniejsze - jakość*odbitek REWELACYJNA!! To co widzę na monitorze w 100% zostało oddane na papierze, jestem bardzo zadowolony i nie mogę*się doczekać*kolejnej wysyłki zdjęć.
Ja robię w Fotonecie w Tychach na DNP Centuria. Jakość bardzo ok. Kolory tak samo. Niestety jest jeden feler. Zamawiam z białą ramką i zawsze ta ramka jest nierówna. Wiecie może czy jest możliwe zamówienie gdzieś w sieci odbitki z RÓWNYMI białymi ramkami?
Kordiano
20-10-2009, 22:22
Witam!
A wiesz może, czy udostępniają profi ICC?
W ich ofercie czytam: "Każda odebrana od Państwa fotografia jest korygowana przez naszych laborantów pod względem koloru".
OK. Z całym szacunkiem do laborantów ale, wolałbym jednak aby kolory były takie, jakie zrodziły sie w moim "estetycznym horyzoncie :)
Pozdrawiam.
Witam!
A wiesz może, czy udostępniają profi ICC?
W ich ofercie czytam: "Każda odebrana od Państwa fotografia jest korygowana przez naszych laborantów pod względem koloru".
OK. Z całym szacunkiem do laborantów ale, wolałbym jednak aby kolory były takie, jakie zrodziły sie w moim "estetycznym horyzoncie :)
Pozdrawiam.
Oferta jest ofertą i musi brzmieć profesjonalnie z punktu widzenia cioci Małgosi i wujka Franka, którzy chcą mieć dobre zdjęcia z niedzielnego obiadu. Wystarczy, że przy wysyłaniu w komentarzu zaznaczysz, że nie chcesz żadnej korekty i wtedy twój "estetyczny horyzont" pozostanie nieruszony.
Co do profilu to ja akurat w sumie nigdy o to nie pytałem bo pierwsze próbne zdjęcia które do nich posłałem wyglądały praktycznie tak samo jak na moim monitorze.
Kordiano
21-10-2009, 09:17
Jeżeli jednak chciałbyś mieć kiedyś większą kontrole nad zdjęciem z labu, to polecam Ci ten fajny artykuł:
http://www.phototrip.pl/porady/profile/profile.html
Pozdrawiam
Mam pytanie.
Znacie może jakąś sensowną opcję wywołania kwadratów z cyfry w rozsądnych kwotach? Interesują mnie formaty np. 20x20 lub 30x30cm. Niestety, rzadko się pojawiają takie usługi w cennikach.
Ja biorę na Allegro od firmy FOTOGROSZ, naprawdę szybko i tanio, napisz do nich i spytaj o ten wymiar bo wystawionych nie mają ale można się z gościem dogadać. Ostatnio wysłałem do nich zdjęcia w środę, w czwartek dostałem meila że zlecenie jest realizowane i we wtorek były już u mnie w domu.
Zdecydowałem się w końcu dogadać z Adamem (fotomi) ;) okazało się najprościej ;)
Diprint.pl- nie polecam tego labu. niby papier kodakowski i wszystko pięknie i ładnie. Owszem przesyłka szybko doszła ale na tym mogę zakończyć pozytywy tej firmy. poprosiłem o nie korygowanie barwy, i tak tez zrobili. gdybym robil same kolorowe foty to bym podejrzewal zle skalibrowany monitor do labu. To co wyszło na zdjęciach to porażka. zdjęcia zamiast czarno biale wyszły biało cyjanowe. nie mam czasu na reklamacje. Najdziwniejsze, ze już nieraz robiłem w diprincie i było dobrze teraz to jakas kpina.
Orientuje się ktoś może jaką firmą kurierską dostarcza vertis? Na ich stronie jakoś nigdzie nie mogę tego szczegółu znaleźć :/
krystek1976
20-12-2009, 20:13
Po przeanalizowani kilku wątków w tym sezonie postanowiłem podjąć współprace z szanowana i polecaną również na nikonforum firma z Krakowa Kserkop http://www.drukarniacyfrowa.com.pl/ ...Chciałem podzielić się spostrzeżeniami z naszej współpracy może pomogą innym wpodjęciu czasem ciężkiej decyzji
Wykonywane odbitki były dobrej jakości świetnie opakowane do wysyłki kilka razy zdarzyło się że programiści ingerowali bez pytania !!! raz z lepszym innym razem z gorszym skutkiem (zdjecia ktore wysylam juz posiadaja tzw tworcza ;D ingerencje w programie graficznym wiec wydaje mi sie nieco dziwne poprawianie czegos na sile zwłaszcza gdy o to nie prosze)
Okładki na płyty świetnej jakości byłem bardzo zadowolony
Wszystko to stawiało by lab na wysokim poziomie gdzyby nie kontakt i sama obsługa ....mimo dosyć wysokiej kultury osobistej ludzie tam pracujący robią sobie jaja z klienta nie wiem czy u Nich wymagane jest w nazwizku Trzcionka bądź Kalina by być dobrze obsłużonym ale poprostu są skandalicznie śmieszni łącznie z koordunatorem i menagerem Panem Piechotą Nie znają słowa termin i nie potrafią kożystać z telefonów w najbidniejszym fotolabie ludzie są bardziej rozgarnięci pomijam kilka spoznienych o 1,5 tyg przesyłek poszło w niepamiec klient zostal zbajerowany że poczta zawaliła :D Ale to co na koniec odwalili przechodzi ludzkie pojęcie.
Prosiłem o terminowa wysyłkę fotoksiazek bo mialem umowionego klienta oraz (uwaga) spotkanie z rodzicami w sprawie komuni (chcialem pokazac materiały)
Po rozmowie tel menager stwierdzil ze za kilka dni u mnie beda :D Wiec poswiecilem dzien pracy na wykonanie ksiazek wyslalem FTP i spokojnie czekalem na wysylke poczym otzrymuje maila że niestety format rozkladowki 21x60 aktualnie nie bedzie wykonywany :D i czy wyslac mi okładki (ktore rowniez przyszykowalem) ... powiem tak tym razem krew mi sie zagotowała ...Nie chce mieć z niemi nic wspólnego i kazdemu raze sie 3 x zastanowic zanim wybierze ten rozreklamowany lab ...z tym momencie czekam na fotoksiazki wykonane przez firme fotokmiec.pl (facet potrafil w ciagu doby wszystki mi zalatwic) coprawda tylka nie uratowal bo na spotkanie z ksiadzem i rodzicami w sprawie komuni juz nie pojde ... ale dostałem dobra nauczke ....
W kwestii formalnej. Forum chyba nie poleca tego fotolabu. Fotolab ma tylko wykupioną reklamę na naszym forum. Piotr chyba nie bierze odpowiedzialności za produkty reklamowe. To tak na marginesie.
krystek1976
20-12-2009, 20:50
Ok nie mam absolutnie pretensji do nikogo tylko i wyłącznie do firmy kserokop oraz do samego siebie ze czytam miedzy wierszami :D
donkiszot
21-12-2009, 19:08
W kwestii formalnej. Forum chyba nie poleca tego fotolabu. Fotolab ma tylko wykupioną reklamę na naszym forum. Piotr chyba nie bierze odpowiedzialności za produkty reklamowe. To tak na marginesie.
W kwestii formalnej. Ten lab byl kilkakrotnie polecany przez forumowiczow (w roznych watkach) -- baner na forum nie ma z tym wiele wspolnego.
Moje doswiadczenia z kserokopem nie sa tak drastyczne, ale (rowniez) juz tam nie bywam.
W kwestii formalnej.
Wesołych Świąt
i oby takich labów było jak najmniej ;-)
donkiszot
21-12-2009, 20:54
W kwestii formalnej.
Wesołych Świąt
i oby takich labów było jak najmniej ;-)
W kwestii formalnej, w rzeczy samej :)
kserko robi dobra robote, ale oblsuga klienta faktycznie lezy i kwiczy...
Fakt faktem moje zleconko zrobili super mega szybko ale prosilem jeszcze o fotki ich duzych fotoksiazek...
minal juz ok miesiac i sie nie doczekalem, mimo kilku rozmow telefonicznych i zapewnien ze wysla...
arturmsi
22-12-2009, 17:48
ja polecam empikfoto, bardzo dobrze zrobiona strona do ładowania i wybierania wszystkich paramterów fotek, szybka realizacja i (subiektywnie oceniając) dobra jakość.
fotoczekoladka
22-01-2010, 14:19
Ja też sobie chwalę vertis.pl (http://www.vertis.pl). Świetny kontakt, świetna jakość i baaardzo tanio w porównaniu z innymi labami.
ja polecam empikfoto, bardzo dobrze zrobiona strona do ładowania i wybierania wszystkich paramterów fotek, szybka realizacja i (subiektywnie oceniając) dobra jakość.
ha! drugi raz oddałem im zamówienie na kilkaset zdjęć (~800) i drugi raz spierd..li. Marny Kontrast, żółta dominanta.. a prosiłem, żeby wyłączyli wszystkie automatyczne korekty w labie. Profil labu jest również nie do zdobycia. Kilkukrotnie na infolini Pani przysięgała, że głównodowodząca manager zadzwoni do mnie... akurat... generalnie pierwszą reklamację zrobili dość szybko, ale znowu zawalili z kontrastem, więc dostali drugą reklamację i to już się ciągnie 2 miesiące... ich podwykonawcą jest firma Chromat (telefonu oczywiście też nie można dostać do nich bezpośrednio).
Generalnie zauważyłem, że im więcej zdjęć im oddaję tym bardziej mi je knocą. To już naprawdę lepiej oddać do Media Marktu, bo tam chociaż na miejscu można pogadać z laborantem.
Empiku nie polecam przy dużych zleceniach.
arturmsi
22-01-2010, 17:50
ha! drugi raz oddałem im zamówienie na kilkaset zdjęć (~800) i drugi raz spierd..li. Marny Kontrast, żółta dominanta.. a prosiłem, żeby wyłączyli wszystkie automatyczne korekty w labie. Profil labu jest również nie do zdobycia. Kilkukrotnie na infolini Pani przysięgała, że głównodowodząca manager zadzwoni do mnie... akurat... generalnie pierwszą reklamację zrobili dość szybko, ale znowu zawalili z kontrastem, więc dostali drugą reklamację i to już się ciągnie 2 miesiące... ich podwykonawcą jest firma Chromat (telefonu oczywiście też nie można dostać do nich bezpośrednio).
Generalnie zauważyłem, że im więcej zdjęć im oddaję tym bardziej mi je knocą. To już naprawdę lepiej oddać do Media Marktu, bo tam chociaż na miejscu można pogadać z laborantem.
różnie bywa, ja nie miałem powodu do narzekań a wywoływałem dwa razy po ponad 100 sztuk 10x15 a teraz ostatnio format 30x40 i wszystko było ok, tyle ze lab w Olsztynie expresowy wiec może są różnice miedzy innymi labami..
100 a 800 czy 1000 (jak w pierwszym przypadku) to jest różnica :) mam wrażenie, że laborant poświęca tyle samo czasu na każde zlecenie ergo przyspiesza wypluwanie tych większych kosztem jakości.
Kasandra
23-01-2010, 22:53
Ja w tym olsztyńskim zrobiłam 3 odbitki 15na21
i więcej u nich już nie zamówię.
jackrabbit
23-01-2010, 22:55
Ja w tym olsztyńskim zrobiłam 3 odbitki 15na21
i więcej u nich już nie zamówię.
you can't leave your hat on... :mrgreen:
RomanZWrocławia
27-01-2010, 01:50
Poczciwy CRT Sony na Matroxie G550 skalibrowany Spyderem.
Odbitki - 120 rozkładówek 30x90 do fotoksiążek na jedwabiu - wszystko tak, jak na ekranie monitora
gdzie:
http://www.fotonet.info/
przejrzyście zredagowana strona www, z porcją wiedzy nt. profilowania, podaną w sposób przystępny dla każdego.
profile do pobrania itd.
Ja jestem zadowolony więc polecam. Nie mam porównania z innymi i nie szukam.
POZDRAWIAM
Innervoice
27-01-2010, 15:56
Ja również nie polecam Empiku.
Zlecenie było na zdjęcia legitymacyjne, pierwszy i ostatni raz.
tomisiek
03-02-2010, 15:48
Polecam z całego serca Diprint z Krakowa. http://www.diprint.pl/
Ceny - rewelacja. Jakość - moim zdaniem na b.wysokim poziomie. Poza tym:
- kompetentna obsługa,
- szybki kontakt
- szybka wysyłka.
Ostatnio robiłem kilkanaście powiększeń 30x45 i jestem do dziś pod wrażeniem.
Nic dodać - nic ująć.
tomisiek
http://www.lab-net.pl/
a ja korzystam z usług tejże firmy. Nie wiem czy pojawiała się już w wątku, ale dla mnie jest godna polecenia. Tanio i jak dla mnie na dobrym poziomie. Co najważniejsze nigdy mi nic nie spieprzyli może mam dobre ustawienia monitora pod ich lab :)
fotoczekoladka
08-04-2010, 13:03
Ja uważam, że http://www.vertis.pl jest godny polecenia.
Wywoływałam tam już kilkadziesiąt razy, raz zdarzyło się, że przesyłka zginęła i zlecenie zostało wykonane ponownie w dniu, w którym dokonałam zgłoszenia.
Innym razem nie byłam zadowolona z jednego powiększenia, również skontaktowałam się z firmą i tego samego dnia wysłano mi ponownie naświetlone to powiększenie, na koszt Vertisa.
Tak więc starają się bardzo, a ceny mają moim zdaniem umiarkowane w stosunku do jakości (i odbitek i obsługi klienta), jaką oferują.
Próbowałam także usług innych laboratoriów (Fotojoker, Empik itp.), ale nikt nie naświetla odbitek tak dobrze, jak Vertis.
W Warszawie bardzo przyjemną maszynkę postawił Marek Królik - http://www.labpolska.pl/
Powiększenia wykonywane są na papierach Kodak Endura, a maszyna jest w pełni oprofilowana i linearyzowana. Co jednak najciekawsze - udało się obejść przeklęty, wewnętrzny CMS Noritsu, który demokratycznie traktuje wszystko jako sRGB i uwala gamut Kodaka Endury VC. Renderując zdjęcia do ProPhoto lub przynajmniej AdobeRGB możemy więc przede wszystkim uzyskać dużo bardziej nasycone lazury, butelkową zieleń, żółcienie i oranże - w tym walory odpowiadające barwom skóry.
Jeśli więc zależy nam na uzyskaniu żywych barw, czy niezłej neutralności zdjęć czarno-białych - warto wykonać wysłać tam zleconko ;)
maciey75
18-06-2010, 11:20
W Warszawie bardzo przyjemną maszynkę postawił Marek Królik - http://www.labpolska.pl/
Dzisiaj do nich wysłałem... zobaczymy co potrafia :)
Marek zdecydowanie zasługuje na dobre słowo, współpracuję z nim od samego początku i jestem bardzo zadowolona.
Jakiś czas temu robiłam zdjęcia ślubne, oddałam im odbitki od Marka, byli zadowoleni. Kilka dni temu pani zadzwoniła z prośbą o adres labu (labPolska), bo wywołała zdjęcia w którymś z labów w centrum i "zdjęcia pozostawiają wiele do życzenia" ;)
Dziś również jadę po odbiór odbitek.
Dzisiaj do nich wysłałem... zobaczymy co potrafia :)
i co... potrafią? ;)
maciey75
18-06-2010, 23:40
Pewno i tak... ale okazalo sie ze lab do ktorej zawsze wysylalem pixy poprawial zdjecia za mnie i ich jakosc byla rewalacyjna. Tutaj natomiast co wyslalem zostalo wydrukowane i ... no wlasnie musze skalibrowac monitor a potem bede mogl ocenic jakosc ;)
Wszystko mi p. Marek (wnosze ze to On byl) wytlumaczyl w duza cierpliwoscia, wiec podejscie na klienta jak najbardziej na tak :)
o tak, Marek ma niesamowitą cierpliwość - jeśli wytrzymuje moje niedoinformowanie i jest w stanie to zmienić, to tylko chwalić i dawać za przykład :P
Chyba lepiej samemu przygotować odbitki bez ich poprawiania przez laborantów? Większa kontrola nad efektem końcowym :)
witam szukam dobrego zakładu foto który robi odbitki na metalicu !
decmeister
03-07-2010, 10:21
http://www.allegro.pl/sklep/1439375_laboratorium_fotograficzne_foto_kmiec
ostatnio zamawiałem tam, szybko i profesjonalnie
www.fotograf.net.pl - jeden z najlepszych zakładów, przy czym nie szaleją z cenami.
gregory_21
17-08-2010, 20:33
Za Czornyjem (i dzięki niemu) również polecam LabPolska (http://www.labpolska.pl) ale warunkiem satysfakcji jest poprawnie skalibrowany monitor.
Marek Królik podejmuje decyzje jedynie odnośnie jasności fotki a - jak to sam określił - kolorami się nie bawi, bo to rzecz subiektywna.
Wysyłałem do niego masę zamówień na zdjęcia ale to co najbardziej mnie rozwala to fotoksiążka na papierze Metalic ;)
POLECAM!
tomisiek
20-08-2010, 23:09
Wprawdzie nie na metalicu, ale jeśli ktoś szuka naprwdę:
1. bardzo dobrej jakości,
2. ekstra szybkiej obsługi
3. kosmicznie niskiej ceny
wybór jest jeden:
diprint z krakowa.
Świecę u nich już ponad rok czasu. kilka set (a może już kilka tysięcy) zdjęć - większość 15x21, z 50 sztuk 30x40. są niesamowici. zero problemów, rewelacyjne wydruki, dobry papier, obsługa kompetentna.
brzmi jak jakiś panegiryk....
ale są po prostu de beściaki :)
polecam z czystym sumieniem
tomisiek
Wiewioor
27-08-2010, 19:55
tomisiek ---> ceny fajne, ale nie można wysyłać zdjęć FTP'em :( tak więc dla mnie odpada.
Radek Radziszewski
03-09-2010, 11:26
tomisiek ---> ceny fajne, ale nie można wysyłać zdjęć FTP'em :( tak więc dla mnie odpada.
Mają swój program do wysyłania przecież
Wiewioor
03-09-2010, 11:39
Niby tak, ale pod Mac OS nie zadziała.
Zresztą zamówiłem przez http://www.vertis.pl/.
Zdjęcia były na drugi dzień. Jakość: wołałem bez korekcji i dostałem to co mam na monitorze. Profeska.
Mam pytanie, czy ktoś korzystał z ich usług: http://www.fotofuji.pl/
mógłbym oszczędzić na kurierze a chcę zrobić wydruk próbny aby w razie co nie skopać ponad 100 zdjęć
więc odeszły by mi dwie przesyłki.
Niestety dimlab w gdyni mocno się ceni a przy tej ilości zdjęć to już nie mała różnica się robi w kwocie
Wołałam w kilku labach fuji i niestety więcej tego nie zrobię. Są lepsze laby, a na pewno wspomniany LabPolska.
gregory_21
04-09-2010, 11:21
Mam pytanie, czy ktoś korzystał z ich usług: http://www.fotofuji.pl/
mógłbym oszczędzić na kurierze a chcę zrobić wydruk próbny aby w razie co nie skopać ponad 100 zdjęć
więc odeszły by mi dwie przesyłki.
Niestety dimlab w gdyni mocno się ceni a przy tej ilości zdjęć to już nie mała różnica się robi w kwocie
Radziłbym zainwestować raz w kalibrację lub profilowanie monitora co pozwoli na bezstresową wysyłkę do któregoś z oprofilowanych labów (ja polecam LabPolska). Jeżeli zamówisz za ponad 120zł to wysyłkę będziesz miał GRATIS!
Dzięki za podpowiedzi, po wizycie w fuji decyzja zapadła i wysyłam do labpolska
Odbitki już dotarły z labpolska i jestem naprawdę super zadowolony, dobra jakość, bardzo dobra cena i super kontakt z panią Olgą, niezdecydowanym naprawdę polecam
A ja jakoś nie bardzo jestem zadowolony z ich usług. Wracam do krakowskiej firmy http://www.albumfotograficzny.com.pl/
a co Ci nie odpowiadało ?
Ogólnie mam (tak mnie sie wydaje ;-) ) sprofilowany, oprofilowany monitor i nawet specjalną lampkę co to niby jak sie ją zaświeci to wiernie oddaje kolory. I jak otrzymałem odbitki to ogólnie mam wrażenie, że kolory oraz cała scena jest pozbawiona kontrastu a kolor jakby sprany. Być może papier na którym było "to" wołane tak ma. Nie mniej porównując odbitki z krakowskiej firmy one zostały naświetlone w punkt i to już kilkakrotnie.
Ja nie mam oprofilowanego monitora i dlatego wysłałem do nich próbne zamowienie na kilka zdjęć, przyszły w miarę ok, jednak było widać że mogę zrobić trochę jaśniejsze odbitki i bardziej wyostrzyć i główne zamowienie puściłem już po tych poprawkach i jak na moje oko wyszły super, kolory są żywe, nasycone, ostrość jest jak należy, wcześniej dwa razy zrobiłem odbitki w empiku w gdyni znaczy pierwszy i ostatni :), masakra z kolorami
potem robiłem w dimlabie ale że to było po parę sztuk to nie opłacało mi się tego nigdzie wysyłać ale wyglądało przyzwoicie tylko przy wiekszym zamówieniu to cena by mnie zabiła :)
Ja nie mowę, że to zły lab ogólnie trudno było mi się dogadać z tą Panią na jaki wymiar wykadrować pliki. A jak już to zrobiłem to i tak wysłała mi większe niż te na który wymiar przygotowałem. Jedno co mnie zaskoczyło pozytywnie białą ramkę dodają idealnie na wymiar.
Trudno mi to jakoś skomentować, ja wysłałem zamowienie na odbitki 13x19 to był piątek, pani Olga poinformowala mnie że za zamowienie zabierze się w poniedziałek lub wtorek, w poniedziałek olśniło mnie że będę miał problem z album pod ten wymiar, no to we wtorek mail czy już zrobione a jak nie to chciałbym większy wymiar, na szczęście jeszcze zdążyłem, ciężko określić czy po prostu ja miałem farta czy Ty pecha
gregory_21
16-09-2010, 10:45
Ja nie mowę, że to zły lab ogólnie trudno było mi się dogadać z tą Panią na jaki wymiar wykadrować pliki. A jak już to zrobiłem to i tak wysłała mi większe niż te na który wymiar przygotowałem. Jedno co mnie zaskoczyło pozytywnie białą ramkę dodają idealnie na wymiar.
Bo w sprawach technicznych należy kontaktować się z Markiem Królikiem a nie z "tą Panią".
Na stronie jest to dokładnie opisane - inne numery telefonów.
damciop03
20-09-2010, 15:39
Szybkie pytanie gdzie najlepiej zlecić odbitki 50x60?
gregory_21
20-09-2010, 16:23
Szybkie pytanie gdzie najlepiej zlecić odbitki 50x60?
Polecam u kolegi Czornyj (http://forum.nikoniarze.pl/member.php?u=1509).
TUTAJ (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=113391) masz namiary.
damciop03
20-09-2010, 17:00
Dzięki wielkie:)
Ech no i zamiast polecić Lab będę musiał zniechęcić do www.albumfotograficzny.pl. To, że kolory są w znacznym stopniu odbiegające od tego co widzę na swoim monitorze można tłumaczyć wieloma błędami. A to, że mam źle skalibrowany monitor a to że Nikon źle oddaje kolory a to że w ogóle nie umiem obrabiać zdjęć itd itp . Ale jak zamawiam białą ramkę 0,5cm to na litość boską nie może być tak, że Pan laborant ma w nosie moją prośbę i robi mi ramkę z trzech stron 0,7 cm a z jednej 0,3 cm. No chyba, że nie ubliżając niewidomym ślepy jest jak no właśnie nawet nie wiem co. Jutro wybieram się do miejscowego labu i dość mam już internetowe przygody. Ale się nagadałem.
gregory_21
28-09-2010, 01:11
Ech no i zamiast polecić Lab będę musiał zniechęcić do www.albumfotograficzny.pl. To, że kolory są w znacznym stopniu odbiegające od tego co widzę na swoim monitorze można tłumaczyć wieloma błędami. A to, że mam źle skalibrowany monitor a to że Nikon źle oddaje kolory a to że w ogóle nie umiem obrabiać zdjęć itd itp . Ale jak zamawiam białą ramkę 0,5cm to na litość boską nie może być tak, że Pan laborant ma w nosie moją prośbę i robi mi ramkę z trzech stron 0,7 cm a z jednej 0,3 cm. No chyba, że nie ubliżając niewidomym ślepy jest jak no właśnie nawet nie wiem co. Jutro wybieram się do miejscowego labu i dość mam już internetowe przygody. Ale się nagadałem.
Wyślij do LabPolska... tam nie ma takich niespodzianek.
Po kiego grzyba eksperymentować skoro inne ludki wskazują idealne miejsce do zamawiania odbitek?
Też polecam, zamawiałem 60x90 :D
paparazzo
29-09-2010, 18:56
Czy ktoś wie czy w labpolska można znów zamawiać nadruki na płytach? W sumie zapytałam na maila firmowego ale nikt mi nie odpisał... I generalnie tez polecam oczywiście :)
A co do firmy albumfotograficzny - skorzystałam raz - i ostatni :P fakt, że reklamacja ładnie uwzględniona i załatwiona sprawnie ale mimo wszystko nie mam czasu na reklamacje :/
paparazzo
29-09-2010, 20:49
Czy ktoś wie czy w labpolska można znów zamawiać nadruki na płytach?
Gdyby kogoś interesowało - dostałam wiadomość od Marka Królika, że w tym sezonie już się nie uda.
troszkę walczyłem z tymi wydrukami, z początku wywoływałem w rodzinnym mieście. Zdjęcia były zbyt ciemne. Po przeczytaniu na forum kilku opinii o labpolska zdecydowałem się zaryzykować i wysłać kilka zdjęć. Jestem milo zaskoczony , zdjęcia są takie jak na monitorze. Przesyłki realizowane są terminowo, duże rabaty, i bardzo duże zaufanie do klienta co procentuje tym ze na pewno tam jeszcze wrócę.
Jakbym słuchał swojej historii... zamówiłem kiedyś około 800 szt z białą ramką i dostałem to samo - biała ramka na różnych zdjęciach miała różną szerokość. Nie pozostało mi nic innego jak gilotyna i 4 godzinne przycinanie fotek :/
Lab był kiedyś bardzo polecany ale w którymś momencie coś zaczęło szwankować :(
Najgorsze, że ten lab lansuje jeden z zacnych fotografów ślubnych ale pewnie nie wie jakie "numery" odwalają spece w tym labie. Mi jako rekompensatę jeden z pracowników miał przygotować atrakcyjną ofertę i miał oddzwonić. Mija blisko miesiąc i telefon milczy. Ale zdaję sobie sprawę, że przygotowanie oferty trwa bardzo bardzo długo.
nonameuser1
15-10-2010, 11:51
Koledzy a jak wyglada sprawa fotoksiazek z najlepszefoto.pl ? Tez tak dają ciała? Przyznam sie ich oferta jest bardzo kuszaca i sprawia wrazenie wysokiej jakosci. Podkreslam ze moje pytanie dotyczy tylko fotoksiazek.
Koledzy a jak wyglada sprawa fotoksiazek z najlepszefoto.pl ? Tez tak dają ciała? Przyznam sie ich oferta jest bardzo kuszaca i sprawia wrazenie wysokiej jakosci. Podkreslam ze moje pytanie dotyczy tylko fotoksiazek.
Ja sobie zamówiłem - uprzednio kalibrując wszystko pod ich maszyny.
Wszystko powychodziło ciut za ciemne na ostatniej rozkładówce za to całkiem inne kolory.
Okładkę zamówiłem z eko skóry - sam sposób oprawienia jakoś mnie nie zachwycił (do jakości Barańskiego do tej pory jeszcze się nie przyzwyczaiłem i za każdym razem podziwiam tak samo).
Same zdjęcia nie tylko miały nieco podmienione kolory i jasność ale strasznie straciły na ostrości.
Jadnak nadal zostaję przy Barańskim i odbitkach z mojego ukochanego laboratorium fotograficznego, a fotoksiążki będę oferował bardziej jako ciekawostkę-odmianę - na pewno w pierwszej linii będę nadal klientom polecał tradycyjne albumy.
Barański niby też ma w swojej ofercie fotoksiążki - zamówił to ktoś? U niego na stronie tyle info co nic w tym temacie.
arturherda
21-01-2011, 18:10
z czystym sumieniem polecam http://www.fotokorba.com.pl/ połyskowe na Fuji Crystal wychodzą kapitalnie, poza tym na stronie oferują profile do swoich maszyn nawet, a zamiast Barańskiego wybieram Viva Litera.
A swoją drogą zastanawiają mnie zachwyty nad Barańskim, przecież albumy podobnej jakości (te w ekoskórze) były jeszcze kilka lat temu dość powszechne, dla mnie to jest właśnie standard, ale u mnie nie wywołują jakoś achów i ochów.
Ja ze swojej strony mogę polecić http://www.labpolska.pl/ za to co istotne, czyli zgodność kolorów ;)
Kolejny raz musze pochwalic diprint!
Zdjecia wysylalem w niedziele ok 21, dzis, we wtorek o 8.45 listonosz dostarczyl mi przesylke z odbitkami.
Wyslane wczoraj z Krakowa, dzisiaj u mnie w Poznaniu.
Chyba Poczte Polska tez wypadaloby pochwalic, chociaz w sumie troszke paczke uszkodzili,
fotki na szczescie nie zostaly uszkodzone.
Wielu chwali diprint. Jak przygotowujecie odbitki wysyłając do nich? Chodzi mi o to czy zdjęcia przycinacie tylko w proporcjach (na przykład pocztówkę 101:152) czy też ustalacie gotowe wymiary obrazka (101mm:152mm w 300 dpi) oraz czy je podostrzacie. Pytanie może banalne, bo nie raz ta kwestia była poruszana, ale interesują mnie Wasze (tych wysyłających do diprint) doświadczenia w tej materii.
Michał44
13-07-2012, 08:49
Ja tylko przycinam do odpowiednich proporcji.
A zamawiacie z korekcją czy bez? Bo brałem i tak i tak i nie mogłem doszukać się różnicy.
Nie wiem czy tak otwarcie można... Mam problemy ze ściągnięciem pliku instalacyjnego do programu FOTOSENDER ze strony DIPRINT. Może ktoś z użytkowników tego programu podesłaby mi ten plik, co?
[email protected]
Tutaj jest instrukcja jak pobrać "FotoSender"
http://www.diprint.pl/wt/program/fotosender3.pdf
Odezwali sie do mnie i program już dziala.
Odezwali sie do mnie i program już dziala.
za to ich cenię;
jak coś spaprałem to dzwonili i upewniali się czy na pewno tak ma być - człowiek czuje, że zależy im na naszym zadowoleniu (:
LabPolska- diprint ktoś porównywał jakość odbitek. Nie ukrywam, że cena przemawia na korzyść Tych drugich. Ale cena to nie wszystko.
cheyenne
25-07-2012, 19:27
W zeszłym sezonie na 2000 wywołanych w DIPRINT zdjęć dwa im nie wyszły
Reszta była taka jaka oczekiwałem czyli bardzo dobra
Szkoda że nie produkują pudełek na dvd było by za jednym zamachem wszystko.
Pudełko samemu se można wyprodukować
A powiesz mi jak bo jestem po liceum.
voilà:
http://www.canon-board.info/druk-skanowanie-wyswietlanie-zarzadzanie-barwa-69/druk-etui-dvd-czym-to-skleic-papier-papier-papier-plastik-z-83783/
Za dużo inwestycji dla 50 pudełek.
Jeszcze raz pochwalę DIPRINT! Kolejny raz wysyłam zdjęcia. W nocy ze środy na czwartek załadowałem fotografie, a w piątek przed południem listonosz przyniósł odbitki (poczta polska). Świetne ceny, jakość, a do tego bardzo szybko. Paczka dobrze zapakowana. Gdyby ktoś się wahał, to polecam!
Przemek Paśnik
27-07-2012, 12:22
Ekhem, tak skromnie polecę dział ogłoszeń komercyjnych i nasze usługi :wink:
Ładujecie z profilem zdjęcia czy bez?
Z przyjemnością donoszę o pojawieniu się nowego punktu na kolorymetrycznej mapie Polski - JBRfoto, Warszawa, Lazurowa 12.
Udało się ukręcić bardzo ładne profile w pełnym gamucie Kodaka Endura Premier dla wszystkich powierzchni (gloss, lustre i silk) i ugrać sporo pięknych żółcieni, turkusów, błękitów i szmaragdów:
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (https://dl.dropbox.com/u/19059944/JBR.jpg)
Można zatem śmiało pokusić się o wysyłanie plików w AdobeRGB, ECI RGB lub ProPhoto. Profile ICC ukręcone zostały moim nowym i1Pro2 oraz i1Profilerem 1.3, dostępne są dla wszystkich trzech podłoży i pozwolą wykonać symulację efektu (odwzorowanie percepcyjne z symulacją barwy podłoża).
Mała pomyłka w nazwie - miejsce nazywa się JBRlab, niestety nie mogę edytować poprzedniego postu ;)
Ktoś ostatnio drukował coś większego, bądź równego 40x50.
Potrzebował bym namiary na sprawdzony fotolab. Druk ma być pod wystawe.
Banderas
26-11-2015, 21:05
No to może spróbuj u tego gościa powyżej (tego z telefonem)
Jeszcze raz pochwalę DIPRINT! Kolejny raz wysyłam zdjęcia. W nocy ze środy na czwartek załadowałem fotografie, a w piątek przed południem listonosz przyniósł odbitki (poczta polska). Świetne ceny, jakość, a do tego bardzo szybko. Paczka dobrze zapakowana. Gdyby ktoś się wahał, to polecam!
Odgrzebuje temat - czy DIPRINT dalej trzyma wysoki poziom (polecacie), czy coś się zmieniło?
pioterkow
01-12-2017, 15:22
Odgrzebuje temat - czy DIPRINT dalej trzyma wysoki poziom (polecacie), czy coś się zmieniło?
Kolega drukował tam tydzień temu i był bardzo zadowolony z jakości - a ma naprawdę spore wymagania i zwraca uwagę na jakość :)
Ja drukuje w Profi Lab w Warszawie - też się nigdy na nich nie zawiodłem, pełny profesjonalizm, próbkowanie dla klienta - bardzo ich polecam.
Pozdrawiam. Piotr
Łukasz F.
04-12-2017, 21:27
Na pewno nie w Lab-net.pl. Ostatnio drukowałem. Kiedyś foty były porządnie zrobione i zapakowane tak, że nie można było się przyczepić. Teraz albo wpadają w róż, albo w jakąś żółć, przy okazji dostałem 1 fotkę z początku papieru z czarnym paskiem, a drugą z naklejką od opakowania papieru. Przy tej samej kolorystyce zdjęć, odbitki wypadają różnie. Pakowanie to jakaś masakra, wszystko w pudełku lata luźno. Widać, że chyba z nadmiaru klientów, w d.. się poprzewracało. Ostatni raz tam robiłem.
krispike
10-01-2018, 15:40
A NajlepszeFoto k. Rzeszowa polecacie?
A NajlepszeFoto k. Rzeszowa polecacie?
Pewnie ;)
Polecicie mi jakieś miejsce na wydruki 40x50? Nie mam zaufania do Relaxu :(
czupacabra
28-08-2018, 13:28
Cyfrowaciemnia.pl chyba takie robi
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk