PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Up The Mountains...

Hoobie
28-01-2010, 19:10
Narazie koniec z "lustrami"... ale tylko narazie :mrgreen:

Mam mieszane uczucia co do tego kadru... Ciekaw jestem Waszych opinii :)

ZAPRASZAM

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/images/0nkpf0ses5ezpnxvny7.jpg)

Pozdrawiam :)

Paablitos
28-01-2010, 19:31
Fotka przyjemna. Fajne cieple kolorki.
Co do kadru tez mam mieszane uczucia... jeszcze nie wiem co o nim myslec (niby ok, ale cos mnie uwiera...).
Co do syfkow na matrycy to nie mam mieszanych uczuc... stemplem je.:)

Pozdrowienia, Pawel

believer
28-01-2010, 19:43
Dokładnie jak Paablitos mówi.Wg mnie może trochę bardziej w lewo,mniej prawej?ale też chyba to nie najlepszy pomysł.

d80
28-01-2010, 19:48
Mniej góry,więcej dołu,a jezdnia środkiem kadru i będzie git.

Proac150
28-01-2010, 19:55
Kadr zostaw (piszę jakbyś mógł teraz zmienić :) ) jak jest, przyjemna fota

Hoobie
28-01-2010, 20:07
No wlasnie... niby tez mi brakuje prawej strony, ale z drugiej strony jest ok... Sam juz nie wiem :|

P.S. Nie mam kadru z wieksza iloscia prawej :evil: Myslalem jednak, zeby przyciac dolu, tak zeby zaraz LD wychodzila droga...
Co do syfkow - przyznaje sie bez bicia: zapomnialem potraktowac stemplem :p Nie mam mozliwosci edycji wiec raz jeszcze ;)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/images/e1f5htjpj9q0szgy7mu.jpg)

PABLOOK
28-01-2010, 20:38
Niby wszystko Ok, a jednak czegoś tu brakuje :???:.
Może jakby z niższej perspektywy kadrować :???:.
Sam nie wiem :???:.

ART69
28-01-2010, 23:47
Przyjemne w odbiorze, ale chyba ciąży lewa strona :-)

Greg77
28-01-2010, 23:49
a mnie pasuje ta fota!
Podoba sie!
Osobiscie kadrowal bym inaczej ale tutaj mi nie przeszkadza!

Mich77
28-01-2010, 23:50
Jest dobrze. Na sile sie przyczepie do krzaka - duzo cienia tam, mozna wyciagnac;-)

Hoobie
29-01-2010, 05:25
Z ciekawosci zajme sie tym krzaczorem i zobacze jak to wyjdzie ;)

A co do samego kadrowania to bylo tak: jedziemy sobie jedziemy (ja Al i szela, w drugim aucie reszta ekipy, my za nimi) i nagle ukazuje sie ten widok. Wiec krzycze do Al'a: "Stój!!!". Zatrzymal sie, wyskoczylem i tak na szybko strzelilem dwa kadry i pojechalismy. Wprawdzie zatrzymalismy sie jakies 200m pozniej, jednak widok lekko sie zmienil, gdyz w pewnym momencie droga uciekala bodajze na prawo...A zalezalo mi, zeby byla jak najdluzsza :D

Pocieszajace jest jednak to, ze sa tacy, ktorym ten kadr w miare pasuje ;)

harb
29-01-2010, 06:32
Przyjemne w odbiorze, ale chyba ciąży lewa strona :-)

też takie odnoszę wrazenie :-D

zaza67
29-01-2010, 08:36
takie drogowe zdjecie ale tak jak Greg 77 widzialbym to bardziej w intensywniejszym kolorku

krzysztofz24
29-01-2010, 11:05
Co do kolorow mi akurat pasuje taka wersja,a co do fotki to fajna "fotografia drogi" (skoro sa filmy drogi ,to moze byc i fotografia drogi;-) )...ale fotka wiele by zyskala gdyby droga nie prowadzila tak jak teraz do wyraznego punktu na styku horyzontu z gorami ,tylko niknela gdzies w dali,pewnie niewielki miales na to wplyw przy robieniu zdjecia,moze gdyby inaczej nieco kadrowac lub uzys szerokiego kata zeby perspektywa byla bardziej dynamiczna to droga by siegala hen,hen w dal i jeszcze dalej ,inaczej by sie wtedy odbieralo ta fotke.To tyle moich subiektywnych ,drogowych rozwazan;-)

Hoobie
29-01-2010, 19:45
Co do kolorow mi akurat pasuje taka wersja,a co do fotki to fajna "fotografia drogi" (skoro sa filmy drogi ,to moze byc i fotografia drogi;-) )...ale fotka wiele by zyskala gdyby droga nie prowadzila tak jak teraz do wyraznego punktu na styku horyzontu z gorami ,tylko niknela gdzies w dali,pewnie niewielki miales na to wplyw przy robieniu zdjecia,moze gdyby inaczej nieco kadrowac lub uzys szerokiego kata zeby perspektywa byla bardziej dynamiczna to droga by siegala hen,hen w dal i jeszcze dalej ,inaczej by sie wtedy odbieralo ta fotke.To tyle moich subiektywnych ,drogowych rozwazan;-)

Dzieki Krzysztofie, za wnikliwa "analize drogowa" ;)
Co do drogi, to masz racje, wplywu na nia nie mialem... Jak juz wczesniej pisalem, zbyt spontanicznie i szybko ustrzelilem dwa kadry (dokladnie z tego miejsca). Kilkaset metrow dalej ustrzelilem kilka kadrow (w celu zlozenia panoramy), choc juz wiem, ze niektore kadry sie "pokrzaczyly" :( Jednak przysiade do nich, na spokojnie - moze cos z tego wyjdzie ;)

Anyway, dziekuje wszystkim :)