Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Ludzie - portret
Czy nie byłoby dobrym rozwiązaniem troszkę rozwinąć tematycznie podział forum
Ludzie - portret
Ludzie - dzieci (pociechy...)
Ludzie - portret
Ludzie - bezdomni
Ludzie - siostry
Ludzie - prawdopodobnie
bp, mspanc :D
Była taka idea. Upadła.
Idea była godna uwagi.
teraz odnoszę wrażenie że pociechy górują w tej grupie ...
uwielbiam portret - ale jednak trzeba ostro lawirować pomiędzy postami
Darkness87
29-01-2010, 12:23
a ja nie wiedzieć czemu nic nie widze :(
marcello78
29-01-2010, 16:37
Ludzie - portret
Popieram pomysł!
Moze kiedyś był i upadł ale wtedy problem nie był na taką skalę. Teraz co 3 post to portrety dzieci. Warto byłoby to wkładać do różnych worków.
Ja bym zrobił jeszcze osobny temat - FOTOGRAFIA ŚLUBNA moderatorzy przemyślcie to i podejmiecie konkretne decyzje :)
domelmel
29-01-2010, 18:21
Co do fotografi slubnej to bardzo dobry pomysl!
popieram
FOTOGRAFIA ŚLUBNA też
wiem ze to pobożne życzenia - dziesięciu forumowiczów i będzie 11 życzeń
ale jest dyskomfort przeglądania postów zahaczających o akt - a za chwilę dziecię z pluszakiem.
pomysł bez sensu. to moze podział na dziewczyny, dojrzałe kobiety, facetów i staruszki jeszcze zróbmy...
Ludzie to ludzie. Aczkolwiek w tytułach można pisac że na fotografiach sa dzieci - to bym nie zaglądał bo dzieciaczków nie lubie ;)
marcello78
19-02-2010, 12:18
pomysł bez sensu. to moze podział na dziewczyny, dojrzałe kobiety, facetów i staruszki jeszcze zróbmy...
Ludzie to ludzie. Aczkolwiek w tytułach można pisac że na fotografiach sa dzieci - to bym nie zaglądał bo dzieciaczków nie lubie ;)
Stary, piszesz o jakiś skrajnościach a nam chodzi o podział według bardzo wyraźnych granic.
Podział na dzieci i całą resztę ma sens. Zdjęcia osób dorosłych (niekoniecznie tylko kobiet) to zupełnie inna bajka niż pstrykanie zdjęć swoich pociech które oczywiście dla każdego ojca i matki jest najpiękniejsze na świecie. ;)
Na fotografię ludzi dorosłych składa się przede wszystkim:
- wizaż czyli charakteryzacja modelki/modela i osadzenie go w danej tematyce sesji poprzez ubiór i makeup i takie tam
- światło
- ustawienie modela/modelki, mimika i generalnie ta cała "gra aktorska"
Sorry ale w przypadku dzieci atutem jest tylko naturalność i PRZYPADKOWOŚĆ scen co zupełnie inaczej ocenia się niż w przypadku szytych "na miarę" sesji.
Skoro nie ma sensu dzielić tematu w ten sposób to po co podział akt, glamour? To też można połączyć w jedno
DariuszZ
19-02-2010, 12:21
Popieram Stocka, gdyby tytuły były dokładniej opisane typu: ..... [dzieci], .....[foto. ślubna] dużo łatwiej byłoby nam się poruszać.
marcello78
19-02-2010, 13:31
Popieram Stocka, gdyby tytuły były dokładniej opisane typu: ..... [dzieci], .....[foto. ślubna] dużo łatwiej byłoby nam się poruszać.
To rozwiązanie nie jest pewne. Bo każdy nowy forumowicz nie będzie tego wiedział a i w starej gwardii znajdą się tacy co zapomną ;)
Będzie bałagan.
przecież dzieci idą najczęściej do albumowej! i ślubniaki też...
mam ważniejszy postulat: podzielmy krajobrazy na zagraniczne i krajowe, bo te drugie maja za dużo śniegu
;)
marcello78
26-02-2010, 18:53
mam ważniejszy postulat: podzielmy krajobrazy na zagraniczne i krajowe, bo te drugie maja za dużo śniegu
;)
Brawo!
Może ma ktoś jeszcze coś mądrego do napisania?
Podane zostały konkretne argumenty za rozdzieleniem postów - uważam że bardzo przekonujące. A tu ciągle takie bezsensowne bajdurzenie. Ech
Zawsze można zaraportować post do moderatora z propozycją przeniesienia. Nie wiem, czy nie zacznę tak czynić w wątkach dziecięcych, bo rzeczywiście jest to odrębna kategoria. W tym wypadku sugeruję przenosiny do działu ALBUMOWEGO. Chodzi mi oczywiście o wątki dziecięce albumowe, bo zdarzały się tu portrety dziecięce wykonywane celowo, sensownie i generalnie bardzo dobre, jak najbardziej przynależące do tego działu.
No i wlasnie po to powstal dzial albumowy, zeby gzuby siedzialy wlasnie tam. Ale oczywiscie niewielu sie tego trzyma. Proponuje dwa rozwiazania:
1. dzieciary -- jako osobna kategoria
2. bana kazdemu, kto wrzuci gzuba do portretu