Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Zimorodek
kopeniek
27-01-2010, 19:50
W końcu się udało!! :)Jeden z moich celów foto na ten rok osiągnięty :) i na dodatek dał się blisko podejść w ładnym światełku, miłego
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img215.imageshack.us/img215/2594/zimek1nk.jpg)
Gratuluje,piekna fota.Swietne spokojne tlo,b.ladne światło no i model pieknie pokazany.Lekko "zmrożony" ten zimorodek(biedaczysko)
Pozdrawiam
Zajebisty ptaszek, ładne kolorki, dobra ostrość fajnie się świeci dzióbek - extra...
wasilewk
27-01-2010, 19:58
Alle śliczny ! Gratulacje !
Rewelacyjny!!! Bardzo dobre tło. Żywe kolory. Super światło. Gratulacje
Bardzo ładne. Gratuluje swiatła. Kolory rewelacyjne.
sprocket
27-01-2010, 20:51
Podejsc? To z podchodu go ustrzeliles?
Ale piękna fota:), gratuluje:).
przemanio
27-01-2010, 20:55
Rewelacja, Gratuluje !!!!
Kurde. Dobry jest! :grin:
Super,gratulacje:-D
marzy mi się zrobić fotkę tego gościa
zprkangur
27-01-2010, 21:26
krótko mówiąc SUPER :)
dosłownie żyleta!!! Masakrycznie dobre zdjęcie!!! :)
Wiedziałem, że nie odpuścisz...:D Podszedłeś bliżej, to i zdjęcie dużo lepsze.
Widzę, że od niedzieli przybyło sopli.
jajacek44
27-01-2010, 21:41
To Kolega dowalił do piecyka :-D Super fotka :)
Slawek Wojtczak
27-01-2010, 21:55
super kadr, super jakośc. ;-)
Co za szkiełko?
Waldo 2008
27-01-2010, 22:26
Super strzał i bardziej super fota. Kolorki, światełko - palce lizać.
Gratulacje i szacun.
kopeniek
27-01-2010, 22:38
Dziękuję wszystkim za komentarze, jeśli chodzi o szkiełko to S150-500 (niedocenione przez wielu a nieocenione dla mnie :) ), pozdro
dla mnie jak bajka o ptaszku ;) doskonale
No ja pierdzi...le piękny zimorodek.Tło mega. Szacun dla ciebie bo wiem ze nie jest łatwooo tego ptaszka podejść.
Masz coś więcej z tej "sesji"?
Masz z rybką????
Pozdrawiam.
Przycięłabym z lekka lewą stronę kadru , aby się zmieścił w kryteria forum - aż dziw ,że żaden moderator nie krzyczy o rozmiary zdjęcia - i dobrze - przynajmniej można więcej zobaczyć i podziwiać. Piękny ptasior. :)
Vavamaka
28-01-2010, 00:28
Piękny ptaszek, piękne kolory, piękna ostrość. Nic nie trzeba przycinać! jest kozak:)
kopeniek
28-01-2010, 00:30
No ja pierdzi...le piękny zimorodek.Tło mega. Szacun dla ciebie bo wiem ze nie jest łatwooo tego ptaszka podejść.
Masz coś więcej z tej "sesji"?
Masz z rybką????
Pozdrawiam.
Przynurkował przy mnie ale zgarną cuś małego i połknął od razu :), teraz oczywiście będę polował na zdjęcie z rybką, taką klasykę :). Z tej sesji jest jeszcze parę zdjęć ale kadry podobne. No może jeszcze jedno takie poglądowe bardziej od ogonka, żeby pokazać jak biedaczysko lodem obrasta :(... Chyba jeszcze trzeba mu będzie pomóc niedługo w odkuwaniu kanału w którym poluje. Podobno roczna śmiertelność zimorodków z tej przyczyny może sięgać nawet 70%... Mam nadzieję, że zima w końcu odpuści i ulży nieco zwierzaczkom, pozdrawiam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img168.imageshack.us/img168/4787/zimek2nk.jpg)
piękny ptak pięknie pokazany :) widać nie mają łatwego życia... z poczatku myslalem ze ten sopel lodu to na patyku jakos... szok
pozdrawiam!!
Pięknie !!! Szacun.
Nie wiedziałem o tym "obrastaniu" piórek lodem.Ciekawe.
Czekam na rybkę.:mrgreen:
Gratuluję wyborne foty! Światło dopisała dlatego sigma pokazała że też umie. Pozdrawiam
Gratulacje, świetne zdjęcie. Światło, ostrość, kolory, kadr - nic dodać, nic ująć. Aż miło popatrzeć.
(...)No może jeszcze jedno takie poglądowe bardziej od ogonka, żeby pokazać jak biedaczysko lodem obrasta (...)
rzeczywiście przybyło tego lodu :( w niedzielę był jeden sopelek a teraz już jest sopel.
Oczywiście jeżeli to ten sam osobnik.
Mam nadzieję, że przetrwa zimę.
Piękny zimol, kolorki i światło miodzio.
Piękna fotka tylko pzazdroscic , gratuluę wytwałosci pozdrawiam.
Piekny. Mam nadzieję, ze masz jeszcze mnóstwo takich celów, bo jak wszystko osiągasz w styczniu to sensy zycia brak:-D
borregaard
28-01-2010, 16:42
Piękna biżuteria,wyć się chce....u mnie nieosiągalny...:)
jurek1906
28-01-2010, 19:06
Świetne zdjęcia,gratulacje :)
Piękna ona piękny on - w sensie, że fotka i ptaszek:-D
Zdecydowanie dołączam się do wszystkich ochów i achów. GRATULACJE!!! Piękne zdjęcie. To mój cel na ten rok :) Lata mi 20m od domu nad potokiem, ale nie mogę skubańca namierzyć z ulubioną gałązką. Tylko w zimie biedaczysko się gdzieś wyniosło.
Nikonozaur
29-01-2010, 00:42
Cudny jest, gratulacje.
jak dla mnie za dużo saturacji, ale jakość robi wrażenie :)
biker karlos
31-01-2010, 13:06
piekne foto ... tylko na ściane walnąć :mrgreen: