PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Jak można nazwać zdjęcie "oczy anioła"...

wizja
26-01-2010, 23:06
A to jak widzicie?

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://strzelecki.org/tmp/Ania.jpg)

hanibal
26-01-2010, 23:18
ja tego nie widze....

wizja
27-01-2010, 13:47
szukam kogoś kto widzi ;) a jak nie widzi to dlaczego nie widzi ;) widzisz? :D

eagis
27-01-2010, 14:01
Zakładam, że to Twoje dziecko więc patrzysz na zdjęcie z podkładem emocjonalnym. Jednak np dla mnie jest to zwykłe zdjęcie dziecięcia w którym bardzo razi mnie obśliniony język. Ładne ubranko:)

wizja
27-01-2010, 14:07
O, dzięki. Dziecko nie moje i emocjonalnie nie patrzę, ale potrzebne mi takie komentarze bo wtedy wiem co i gdzie nie gra :)

Jakubas
27-01-2010, 14:11
Po prostu cos poszlo nie tak ;)

wizja
27-01-2010, 14:18
tylko co, oto jest pytanie :)

zielona
27-01-2010, 14:24
Mała ma wysokie czoło, mało włosków jeszcze, może to to?

wizja
27-01-2010, 14:32
zielona no faktycznie, jest to jakaś myśl. hmm

malasana
27-01-2010, 14:45
Mz oczy wygladaja niekorzystnie na tym zdjeciu, jakos tak dziwnie, prawiaja wrazenie asymetrycznych...

microbot
27-01-2010, 20:03
Problemem jest światło, które sprawia wrażenie, że zostało walnięte frontalnie w czoło, które jak to wyżej napisano jest wysokie i stąd zdjęcie wygląda nieco karykaturalnie.
Kolory OK.
Cięcie głowy mało zdecydowane, albo wcale albo więcej.

wizja
27-01-2010, 20:14
microbot wielkie dzięki!

morzon
27-01-2010, 20:38
Mz oczy wygladaja niekorzystnie na tym zdjeciu, jakos tak dziwnie, prawiaja wrazenie asymetrycznych...

Ludzka twarz nie jest symetryczna.

stock
27-01-2010, 23:48
ostre zdjęcia dziecięcia z dużymi oczami jak dla mnie. Anielskości nie widac.

wizja
27-01-2010, 23:53
luz, temat postu z deka prowokacyjny/zapraszający :) dla mnie też anielskie nie są :)

Jakubas
28-01-2010, 01:36
Cholera, wybaczcie, bo nie powinno sie oceniac modela, ale ten dzieciak wyszedl na zdjeciu, jak zjadliwy, amerykanski gremlin, ktory wykrada prezenty spod choinek. Patrzy sie w obiektyw jakby mowil "A teraz Tobie spie***le swieta..." ;)

Technicznie to za ostre swiatlo, a na czole dodatkow go za duzo. Niezdecydowane ciecie u gory i moze troche wiecej dolu bym dal, ale akurat tego ostatniego nie jestem pewien. Na + ciekawe kolory, zwlaszcza swiateczno-bordowy kubraczek ladnie wyszedl.

wizja
28-01-2010, 10:04
Cholera, wybaczcie, bo nie powinno sie oceniac modela, ale ten dzieciak wyszedl na zdjeciu, jak zjadliwy, amerykanski gremlin, ktory wykrada prezenty spod choinek. Patrzy sie w obiektyw jakby mowil "A teraz Tobie spie***le swieta..." ;)

no ładnie dałeś do pieca.. nie wiem czego się naoglądałeś (lub napaliłeś) ale w życiu warszawy nie zauważyłbym tego.. hmmm, gremlin kurde balans :P sam jesteś gremlin :mrgreen:

Technicznie to za ostre swiatlo, a na czole dodatkow go za duzo. Niezdecydowane ciecie u gory i moze troche wiecej dolu bym dal, ale akurat tego ostatniego nie jestem pewien. Na + ciekawe kolory, zwlaszcza swiateczno-bordowy kubraczek ladnie wyszedl.

nareszcie coś technicznego :P dzięki. w oryginale było w pionie i całe, o takie:

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://strzelecki.org/tmp/ania_male.jpg)

malasana
28-01-2010, 10:14
Ludzka twarz nie jest symetryczna.
Oczywiscie, latwo sie o tym przenac robiac lustrzane odbicie polowki swojej fortografii i skladajac ja z ta wlasciwa. Widac jak bardzo neisymetryczni jestesmy.

Ale tutaj asymetria oczu jest wrecz przerysowana. I nie oceniam tu modela, oceniam zdjecie. Niestety, skojarzenie z gremlinem jest celne, sam mialem podobne odczucie ogladajac to zdjecie. Po prostu dziecko zostalo niekorzystnie uchwycone mz.

Jakubas
28-01-2010, 11:53
Probowalem sie jakos wykpic od pisania tego, ale nie wytrzymalem ;)

fonu
28-01-2010, 14:25
.

:) potrzebowałem wentylacji - uśmiałem się, super

Ale dzieciak Ciekawie wyszedł - coś jest w nim, nie jest taki pospolity .... przynajmniej przykuł moją uwagę .

julievna
28-01-2010, 14:28
Bez urazy, ale dziecko wygląda na upośledzone na tym zdjęciu. Na pewno nie jak anioł. Strasznie niekorzystne zdjęcie.

wizja
28-01-2010, 14:35
skąd pewność, że nie jest odrobinę upośledzone? ... a, no to teraz zmienia postać rzeczy, hm? ;)

tak sobie pomyślałem, że to może i dobrze, że tak wyszło.. coś się dzieje, coś jest nie tak.. patrzący widzi dziecko i ma jakieś skojarzenia, ale to co widzi jakoś mu nie pasuje.. coś tu kłuje... niby dziecko, ale gremlin... hmmmm ;)

LWO
28-01-2010, 14:52
nie musiales tego podkreslac kiepskim zdjeciem

wizja
28-01-2010, 15:28
LWO, no właśnie wyobraź sobie, że ja tego nie widzę... może się do Małej przyzwyczaiłem, nie wiem, ale nie widzę. Ba, jeśli uznałbym, że zdjęcie jest kiepskie to nie prosiłbym o komentarze.

Generalnie przypominam, że rozmawiamy o fotografii, a nie o modelu jako takim... bo zdaje się, że niektórzy o tym zapominają... (vide LWO Twój ostatni post 'alkohol i ciąża')...

blue_21
28-01-2010, 21:39
no nie wiem.,..