Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Jak można nazwać zdjęcie "oczy anioła"...
A to jak widzicie?
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://strzelecki.org/tmp/Ania.jpg)
szukam kogoś kto widzi ;) a jak nie widzi to dlaczego nie widzi ;) widzisz? :D
Zakładam, że to Twoje dziecko więc patrzysz na zdjęcie z podkładem emocjonalnym. Jednak np dla mnie jest to zwykłe zdjęcie dziecięcia w którym bardzo razi mnie obśliniony język. Ładne ubranko:)
O, dzięki. Dziecko nie moje i emocjonalnie nie patrzę, ale potrzebne mi takie komentarze bo wtedy wiem co i gdzie nie gra :)
Po prostu cos poszlo nie tak ;)
tylko co, oto jest pytanie :)
Mała ma wysokie czoło, mało włosków jeszcze, może to to?
zielona no faktycznie, jest to jakaś myśl. hmm
malasana
27-01-2010, 14:45
Mz oczy wygladaja niekorzystnie na tym zdjeciu, jakos tak dziwnie, prawiaja wrazenie asymetrycznych...
microbot
27-01-2010, 20:03
Problemem jest światło, które sprawia wrażenie, że zostało walnięte frontalnie w czoło, które jak to wyżej napisano jest wysokie i stąd zdjęcie wygląda nieco karykaturalnie.
Kolory OK.
Cięcie głowy mało zdecydowane, albo wcale albo więcej.
Mz oczy wygladaja niekorzystnie na tym zdjeciu, jakos tak dziwnie, prawiaja wrazenie asymetrycznych...
Ludzka twarz nie jest symetryczna.
ostre zdjęcia dziecięcia z dużymi oczami jak dla mnie. Anielskości nie widac.
luz, temat postu z deka prowokacyjny/zapraszający :) dla mnie też anielskie nie są :)
Cholera, wybaczcie, bo nie powinno sie oceniac modela, ale ten dzieciak wyszedl na zdjeciu, jak zjadliwy, amerykanski gremlin, ktory wykrada prezenty spod choinek. Patrzy sie w obiektyw jakby mowil "A teraz Tobie spie***le swieta..." ;)
Technicznie to za ostre swiatlo, a na czole dodatkow go za duzo. Niezdecydowane ciecie u gory i moze troche wiecej dolu bym dal, ale akurat tego ostatniego nie jestem pewien. Na + ciekawe kolory, zwlaszcza swiateczno-bordowy kubraczek ladnie wyszedl.
Cholera, wybaczcie, bo nie powinno sie oceniac modela, ale ten dzieciak wyszedl na zdjeciu, jak zjadliwy, amerykanski gremlin, ktory wykrada prezenty spod choinek. Patrzy sie w obiektyw jakby mowil "A teraz Tobie spie***le swieta..." ;)
no ładnie dałeś do pieca.. nie wiem czego się naoglądałeś (lub napaliłeś) ale w życiu warszawy nie zauważyłbym tego.. hmmm, gremlin kurde balans :P sam jesteś gremlin :mrgreen:
Technicznie to za ostre swiatlo, a na czole dodatkow go za duzo. Niezdecydowane ciecie u gory i moze troche wiecej dolu bym dal, ale akurat tego ostatniego nie jestem pewien. Na + ciekawe kolory, zwlaszcza swiateczno-bordowy kubraczek ladnie wyszedl.
nareszcie coś technicznego :P dzięki. w oryginale było w pionie i całe, o takie:
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://strzelecki.org/tmp/ania_male.jpg)
malasana
28-01-2010, 10:14
Ludzka twarz nie jest symetryczna.
Oczywiscie, latwo sie o tym przenac robiac lustrzane odbicie polowki swojej fortografii i skladajac ja z ta wlasciwa. Widac jak bardzo neisymetryczni jestesmy.
Ale tutaj asymetria oczu jest wrecz przerysowana. I nie oceniam tu modela, oceniam zdjecie. Niestety, skojarzenie z gremlinem jest celne, sam mialem podobne odczucie ogladajac to zdjecie. Po prostu dziecko zostalo niekorzystnie uchwycone mz.
Probowalem sie jakos wykpic od pisania tego, ale nie wytrzymalem ;)
.
:) potrzebowałem wentylacji - uśmiałem się, super
Ale dzieciak Ciekawie wyszedł - coś jest w nim, nie jest taki pospolity .... przynajmniej przykuł moją uwagę .
julievna
28-01-2010, 14:28
Bez urazy, ale dziecko wygląda na upośledzone na tym zdjęciu. Na pewno nie jak anioł. Strasznie niekorzystne zdjęcie.
skąd pewność, że nie jest odrobinę upośledzone? ... a, no to teraz zmienia postać rzeczy, hm? ;)
tak sobie pomyślałem, że to może i dobrze, że tak wyszło.. coś się dzieje, coś jest nie tak.. patrzący widzi dziecko i ma jakieś skojarzenia, ale to co widzi jakoś mu nie pasuje.. coś tu kłuje... niby dziecko, ale gremlin... hmmmm ;)
nie musiales tego podkreslac kiepskim zdjeciem
LWO, no właśnie wyobraź sobie, że ja tego nie widzę... może się do Małej przyzwyczaiłem, nie wiem, ale nie widzę. Ba, jeśli uznałbym, że zdjęcie jest kiepskie to nie prosiłbym o komentarze.
Generalnie przypominam, że rozmawiamy o fotografii, a nie o modelu jako takim... bo zdaje się, że niektórzy o tym zapominają... (vide LWO Twój ostatni post 'alkohol i ciąża')...