Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Park Narodowy Gor Stolowych poznym latem
Sebastianito
26-01-2010, 20:45
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img403.imageshack.us/img403/9845/pngs.jpg)
Podoba sie czy raczej sieczka?
Podoba sie, ale w zachwyt nie popadłem, co by jednak nie mówić - kadr bardzo dobry m.z.;)
Pomimo natłoku w kadrze mi się bardzo widzi :).
Piękne, naturalne kolorki no i ten stojący kamerdolec tam gdzie powinien być.
Jestem na tak :).
P.S. Cóż z tego jak zaraz przyjdzie Andrzej i będzie narzekał :mrgreen:.
P.S. 2 Przyszedł, ale nie narzekał tylko chwalił :-).
eldritch
26-01-2010, 20:48
-db
borregaard
26-01-2010, 20:50
Dla mnie świetne,czysty,soczysty kolor,a nie przesadzony,ładny kadr....brawo!
Sebastianito
26-01-2010, 20:58
No to sie ciesze, ze sie podoba :)
Bardzo ładne Seba! Kolorki swietne!
co Wy z tym przeostrzaniem ? :-( Taka fajna miejscówa ...
pozdrawiam
Sebastianito
26-01-2010, 21:14
co Wy z tym przeostrzaniem ? :-( Taka fajna miejscówa ...
pozdrawiam
Zawsze ostrze w ten sam sposob, jesli jest wiecej detali wychodzi troche inaczej... ale napewno nie jest przeostrzone.
Pomimo natłoku w kadrze mi się bardzo widzi :).
Podzielam, ale za dużo chciałeś pokazać...
borregaard
26-01-2010, 21:28
Podzielam, ale za dużo chciałeś pokazać...
..:mrgreen: :mrgreen:...proponujesz blendę na obiektyw,czy kryzę....?...:mrgreen:
Zawsze ostrze w ten sam sposob, jesli jest wiecej detali wychodzi troche inaczej... ale napewno nie jest przeostrzone.
oj! jest, jest!!! :-(
źródło (http://img682.imageshack.us/img682/7443/pngs1.jpg)
no takie gałązki to raczej tam nie występują :-D wiem bo byłem
czasami suwaczkeim trzeba mniej pojechać, a czasami więcej :-D tutaj trzebabyło mniej
pozdrawiam
borregaard
26-01-2010, 21:32
Ludzie,to oddział sekcji? ....patologia....:mrgreen:
Panie Andrzej :-D Tyś ostatnio też troszku z tym ostrzeniem pojechał :-D Ja wskazałem miejsce gdzie to przeostrzonko na tej focie najlepiej widać :-D bo ogólnie to wszystkie proste na niej w drabinkę pojechane są :-D
Znam Stołowe i wiem jak mimo przepięknych widoków trudno jest tam zrobic dobrą fotografię.
Właśnie przez ten natłok przyrody, który urzeka na miejscu. Ciężko nim gospodarować w kadrze.
Jak dla mnie pierwsza klasa. I to wraz z kolorami.
Przeostrzenie? - nie popadajmy w przesadę, przecież wiadomo, że to tylko na tym znaczku widać.
Znam Stołowe i wiem jak mimo przepięknych widoków trudno jest tam zrobic dobrą fotografię.
Właśnie przez ten natłok przyrody, który urzeka na miejscu. Ciężko nim gospodarować w kadrze.
Przeostrzenie? - nie popadajmy w przesadę, przecież wiadomo, że to tylko na tym znaczku widać.
Oj! nie tylko, nie tylko :-D No mi to bardzo przeszkadza
:-D
GUINNESSts
26-01-2010, 21:54
Ladnie ujety kadr. Pokazuje miejsce w ciekawy sposob. Kolorki tez widze na plus. Czyli sie podoba;):)
borregaard
26-01-2010, 22:05
Oj! nie tylko, nie tylko :-D No mi to bardzo przeszkadza
:-D
Cialat czy Ty masz jak Kulten 150-cio calowy monitor? Ja mam 22..1920x1200 i kompletnie nie trybię o czym prawisz..?...No ,chyba ,że monitor to zoom 200-400..?...:mrgreen:
Tylko po co powiększać.Przy mniejszej rozdziałce będzie coś tam,ale i jakość wyświetlacza ma tu duży wpływ....Ja czasami sobie oglądam ,tak z....2 metrów..To działa...:-D
Wydaje mi sie ze ostrzymy w podobny sposob......szkola tej samej osoby:D
Podoba mi sie ale kadr nie wyrywa z siedzenia!
Cialat czy Ty masz jak Kulten 150-cio calowy monitor? Ja mam 22..1920x1200 i kompletnie nie trybię o czym prawisz..?...No ,chyba ,że monitor to zoom 200-400..?...:mrgreen:
Tylko po co powiększać.Przy mniejszej rozdziałce będzie coś tam,ale i jakość wyświetlacza ma tu duży wpływ....Ja czasami sobie oglądam ,tak z....2 metrów..To działa...:-D
mam młodsze oczy - jeszcze:-D pozdrawiam
P.S. Będę chciał to sobie to ścianie walnę rzutnikiem i nadal będę twierdził, ze jest obróbka skaszaniona :-D kiedyś będzie dane nam się spotkać to wyjaśnię w czym rzecz :-D przy jakimś złocistym trunku (niekoniecznie :-D)
borregaard
26-01-2010, 22:32
mam młodsze oczy - jeszcze:-D pozdrawiam
P.S. Będę chciał to sobie to ścianie walnę rzutnikiem i nadal będę twierdził, ze jest obróbka skaszaniona :-D kiedyś będzie dane nam się spotkać to wyjaśnię w czym rzecz :-D przy jakimś złocistym trunku (niekoniecznie :-D)
Glen Grant....? :mrgreen:
O oczach....poniżej pasa...
fotouśmieszek
26-01-2010, 22:32
swietny wywazony kadr;) soczyste! w czym tak wyostrzyles??
pozdro
Glen Grant....? :mrgreen:
with pleasure :mrgreen:
O oczach....poniżej pasa... eeeeeeeeeeeeeetam
pozdrówka
Marcin T
26-01-2010, 23:09
Ale marudzenie. Na fotografii jest fajny bałagan w ciepłych kolorach.
ostrytux
26-01-2010, 23:27
Znam Stołowe i wiem jak mimo przepięknych widoków trudno jest tam zrobić dobrą fotografię.
Dokładnie, fotografowanie tam do łatwych nie należy - moim zdaniem jest bardzo ładnie.
Pablo 77
26-01-2010, 23:36
Ale marudzenie. Na fotografii jest fajny bałagan w ciepłych kolorach.
Potwierdzam:)
bardzo ladnie wyglada , kolorki pierwsza klasa zielony wymiata jest taki soczysty ibardzo naturalny
Sebastianito
26-01-2010, 23:55
oj! jest, jest!!! :-(
źródło (http://img682.imageshack.us/img682/7443/pngs1.jpg)
no takie gałązki to raczej tam nie występują :-D wiem bo byłem
czasami suwaczkeim trzeba mniej pojechać, a czasami więcej :-D tutaj trzebabyło mniej
pozdrawiam
Oplulem sobie monitor... :) :D
SZkola ostrzenia: Marc Adamus, Alexander Nail, Marcin Bera.
raczej się podoba ;)
bardzo fajny kolorowy obrazek:)
trudny kadr! pieknie sobie poradziles ..pomijam juz piekne kolory!
Nikonozaur
27-01-2010, 01:41
Jedynie co tu widzę to piękną fotę w soczystych, naturalnych kolorach.
A grzybków wolę sobie poszukać live, a nie za pomocą mikroskopu na ekranie. Poza tym w parku narodowym zbierać ich nie wolno. :mrgreen:
Bardzo ładnie, głównie pod wzgledem kolorow :D
Przede wszystkim kolory ...takie ciepłe i żywe... kadr dobry
Sebastianito
27-01-2010, 10:42
Cialat mam nadzieje ze sie nie obraziles... to, ze sobie oplulem monitor to pozytywnie... Usmialem sie, ze mi znalazles galazke ktora tam nie pasuje :) wystepluje ja :D
Cialat mam nadzieje ze sie nie obraziles... to, ze sobie oplulem monitor to pozytywnie... Usmialem sie, ze mi znalazles galazke ktora tam nie pasuje :) wystepluje ja :D
to musisz całą fote wystemplować :-D gałązka to tylko przykład skaszanionej obróbki :-D coś niedokładnie czytasz Panie posty :-D no cóż ...
co do obrażania to absolutnie nie ma o tym mowy :-D ja byłem uczony, żeby takich błędów unikać :-D Twój nauczyciel zapomniał, żeby Ci przekazać, ze suwaczkami trza delikatnie i że rozmemłana woda to nie to samo co gałęzie na drzewie
pozdrówka
Sebastianito
27-01-2010, 18:56
to musisz całą fote wystemplować :-D gałązka to tylko przykład skaszanionej obróbki :-D coś niedokładnie czytasz Panie posty :-D no cóż ...
co do obrażania to absolutnie nie ma o tym mowy :-D ja byłem uczony, żeby takich błędów unikać :-D Twój nauczyciel zapomniał, żeby Ci przekazać, ze suwaczkami trza delikatnie i że rozmemłana woda to nie to samo co gałęzie na drzewie
pozdrówka
Zuch! :D