Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Drzewiec
Witam, wiem, że gałęzie się posypały w LG, ale nie mogłem nic z tym zrobic - jest to panorama i przy tej perspektywie, przy łączeniu takich drobnych gałązek żaden program sobie nie radzi, zatem przymknijcie oko na to ;)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/01/vwvr07-1.jpg
źródło (http://i50.tinypic.com/vwvr07.jpg)
Calkiem fajnie wyszlo. Mysle, ze ten kadr jest idealny do dobrego B&W
borregaard
26-01-2010, 19:02
Te fiolety i niebieski sa do bani....zawsze można zrobić coś takiego..np.:
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/viewer.php?file=pabs0w72z8iai8hk81p.jpg)
Chcialem takie zimne coś uzyskać, może troche przesadziłem.
Twoje też dobre, ale mniej mi sie podoba, poza tym za mocne przejście tego blura dałes.
borregaard
26-01-2010, 19:38
Chcialem takie zimne coś uzyskać, może troche przesadziłem.
Twoje też dobre, ale mniej mi sie podoba, poza tym za mocne przejście tego blura dałes.
Ofc,wady ma ,bo w 3minuty robione...Chciałem tylko pokazać,że szybko i możliwe jest ominięcie problemu....:-D
że szybko i możliwe jest ominięcie problemu....:-D
Chyba się nie zrozumielismy :P Problemu to ja tam nie widze, bo tak chcialem pokazac to zdjecie, Ty widzisz to inaczej i w tym cały szkopuł :) Chciałem stworzyć taki kontraścik między niebieskością i zielenią, co m.z. fajnie sie prezentuje, no ale gusta sa różne :)
Al Koholik
26-01-2010, 19:49
Ja bym BW nie robił. Wersja Andrzeja jest znacznie ciekawsza od oryginału no i mimo koloru jest dość mroczna. Szkoda mi tego zielonego. Ja jestem za kolorem
borregaard
26-01-2010, 19:50
Chyba się nie zrozumielismy :P Problemu to ja tam nie widze, bo tak chcialem pokazac to zdjecie, Ty widzisz to inaczej i w tym cały szkopuł :) Chciałem stworzyć taki kontraścik między niebieskością i zielenią, co m.z. fajnie sie prezentuje, no ale gusta sa różne :)
Witam, wiem, że gałęzie się posypały w LG, ale nie mogłem nic z tym zrobic....przewalone fiolety z niebieskim..,zielony wściekły.Masz problem z wyświetlaczem lub nie chcesz,nie widzisz tego....
To nie problem ?...dla mnie tak...:wink:
Ja bym BW nie robił. Wersja Andrzeja jest znacznie ciekawsza od oryginału no i mimo koloru jest dość mroczna. Szkoda mi tego zielonego. Ja jestem za kolorem
zgadzam się :-D
....przewalone fiolety z niebieskim..,zielony wściekły.Masz problem z wyświetlaczem lub nie chcesz,nie widzisz tego....
To nie problem ?...dla mnie tak...:wink:
Eee czy wszystko musi być naturalne ?, zielony jest podkręcony, ale na pewno do "wściekłości" mu sporo brakuje, kilka gałązek rzeczywiście wpada w fiolet i to jest błąd, fakt, możnaby zmniejszyć nasycenie tego niebieskiego, ale Twoja wersja to wogóle inna bajka niz to co chciałem uzyskać, to tak jak by ktoś chciał kupić ziemniaki w warzywniaku a sprzedali by mu kiwi :D
Wrzucam ostatnią wersje tego zdjecia i prosze mi nie wciskać juz kiwi, pozdrawiam ;)
Usunięto zdjęcie, ze względu na brak oryginalnego na pierwotnym serwerze i zassania niewłaściwego
Po poprawce jest bardzo fajnie :) (mam na myśli wersję ostatnią).
Klimacik jest :).
borregaard
26-01-2010, 20:20
OK,OK....to ja od początku zacznę...Fajnie jest,kadr Ok ,bałagan jakby mój ,bo takie lubię.....:-D,ale......skąd i po co te niebieskawe fiolety....:twisted: :twisted:
:-D :-D
OK,OK....to ja od początku zacznę...Fajnie jest,kadr Ok ,bałagan jakby mój ,bo takie lubię.....:-D,ale......skąd i po co te niebieskawe fiolety....:twisted: :twisted:
Bo wiesz jak sie za długo siedzi nad zdjęciem to potem łatwo można "popłynąć z pradem" :P ostatecznie to mialo wygladac mniej wiecej jak na ostatnim zdjęciu i przyznaje że troche mnie ponioslo z tym niebieskim, mialo byc niebiesko, ale nie az tak, sadze ze ostatnia wersja najlepiej odpowiada temu co sobie obmysliłem ;)
Dzięki za rozmowe ;)
borregaard
26-01-2010, 20:32
Bo wiesz jak sie za długo siedzi nad zdjęciem to potem łatwo można "popłynąć z pradem" :P ostatecznie to mialo wygladac mniej wiecej jak na ostatnim zdjęciu i przyznaje że troche mnie ponioslo z tym niebieskim, mialo byc niebiesko, ale nie az tak, sadze ze ostatnia wersja najlepiej odpowiada temu co sobie obmysliłem ;)
Dzięki za rozmowe ;)
OK,przyjmuję,aż takim betonem nie jestem.....:mrgreen:
Cytat AUTORA:"wiem, że gałęzie się posypały w LG, ale nie mogłem nic z tym zrobic - jest to panorama i przy tej perspektywie, przy łączeniu takich drobnych gałązek żaden program sobie nie radzi"
Już na początku kręcisz (moim zdaniem), a to nieładnie. :( Jednak powiem, że to co przedstawiłeś podoba mi się :)
Zapomniałam dodać, że chodzi mi o przestawiony pierwowzór.