Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] ...ludzie ludziom...
tylko jedno...cały reportaż jest na mojej stronie...http://tinyurl.com/y8gbhr
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2006/11/GS046_net-1.jpg
źródło (http://www.alf.home.pl/ALF/ZDJECIA_GRAFIKI/GALERIE_ZDJECIOWE/REPORTAZ/gross_rosen/GS046_net.jpg)
Bartek Witek
06-11-2006, 23:56
Jestem zdecydowanie na TAK!
W zdjęciach zawarłeś dokładnie to czego oczekiwałem od reportażu :)
Smutna tematyka :( Pozwolę sobie zapalić świeczkę ['] "Ku pamięci..."
Jacku super reportaż, choć temat naprawdę ciężki.
Bardzo udany reportarz. A wrazenia... podobne miałem zwiedzając Sztutowo. Niestety ja nie potrafiłem tego tak ukazać. Pozdrawiam
reportaz bardzo ladny i smutny w wymowie ale brakuje mi tu kropki nad i w postaci jakiegos portretu dzieci w zadumie moze nawet z lezka w oku
dzięki...to ciężki temat i obawiałem się czy udało mi się go pokazać zgodnie z moimi odczuciami...
starałem się nie wchodzić z aparatem w grupę...mam kilka ujęć grupy do innej prezentacji...a co do dzieciaków, to muszę przynać, że zachowały się naprawdę godnie i moglem być z nich dumny!
ciekawy jestem zdjęć mojej czwórki z kółka foto...jak oni zaprezentują temat z punktu widzenia młodego człowieka...
Jedna uwaga techniczna do zdjęć z galerii - za dużo lampy na wprost w pomieszczeniach.
Valdek_Tychy
07-11-2006, 10:16
Mam blisko do Oświęcimia i Brzezinki ale ..... byłem tam dwa razy dawno temu i teraz omijam te miejsca z daleka.
Nie powiem, że ładne, piekne czy cudowne... Powiem: poruszające... Tyle i aż tyle...
Pracowałem kiedyś w Muzeum Auschwitz-Birkenau. 4 lata. Dłużej nie wytrzymałem. Mimo, iż od 8. lat pracuję gdzie indziej, wciąż nie potrafię TAM pójść...
Temat trudny... rzeczywiście, zdjęcia oddają klimat i wprowadzają oglądającego w ten specyficzny nastrój zadumy...
Bardzo dobre zdjęcia...
Bardzo dobry reportarz,zdjęcia dobrze oddają pamięć po tych którzy tam byli.Ja byłem w Oświęcimiu i Brzezince,ale niestety nie potrafiłem zrobić tak swietnego reportażu.A szkoda...
Pozdrawiam
Jedna uwaga techniczna do zdjęć z galerii - za dużo lampy na wprost w pomieszczeniach.
o ile dobrze pamiętam, to lampa w prost, bez ruszania palnika była tylko na jednym ujęciu...reszta, to odbicia (niestety w ciasnych wnętrzach nie dawało się wykorzystać sufitu) lub z podniesiona do pionu z dyfuzorem, ale wtedy strata mocy była na tyle duża, że zdjęcia miały niedoświetlone tło lub nawet drugi plan...i właśnie dlatego przymierzam się do zakupu metza 76...
a widoczne na niektórych kadrach w muzeum błyski, to nie z mojej lampy...dzieciaki ostro błyskały i nie zawsze zauważyłem kiedy...
Reportaż bardzo dobry, a zdjęcie zamieszczone na forum zacheca do obejrzenia.
kronos28
08-11-2006, 23:57
hmmm bardzo poruszajace. dobrze ze dzieciaki w takie miejsca sie zabiera bo musza wiedziec o takich zdarzeniach a wlasnie takie wizyty najlepiej uzmyslawiaja skale tego barbarzynstwa niż tam suche opisy z ksiązek historycznych.
Na marginesie ta odnowiona brama jest baaaardzo nieciekawa. Po co ja odnawiali lepsze by bylo odrestaurowanie?
też miałem takie odczucia...teren prawie sterylnie wysprzątany, brama świeżo odmalowana...wygląda to sztucznie i irracjonalnie...niemniej w całości robi jednak wrażenie, a wraz opowiadaniem pani przewodnik porusza wyobraźnię...