PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Wschód słońca nad saden owocowym

Katrina
25-01-2010, 09:16
Prosze o konstruktwna krytyke.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/viewer.php?file=oi6h6xhynt7dwsubtszc.jpg)

fosgen
25-01-2010, 11:57
Według mnie mogłoby być sporo jaśniej.

Katrina
25-01-2010, 12:12
Chcialam rozjasnic, a nawet robilam jasniejsze wersje, ale mi sie nie podobalo. Jakos takie szare wychodzilo.

Canokin
25-01-2010, 13:47
Hmm... powiem tak.. poszczególne składowe zdjęcia nawet mi się podobają, ale (to "ale" jest tutaj tylko w celach dyskusynych, a nie narzekających ;) ):
- śnieg jakoś tak zbytnio niebieski jest... wiem, że czasem taki bywa, ale tutaj, chyba z powodu tego czerwonego nieba zbytnio przykuwa uwagę.
- podoba mi się niebo i podobają mi się te chyba sadzonki drzew... ale razem jakoś to nie współgra, chyba bym pokombinował z innym kadrowaniem... coś zrobić główniejszym tematem... bo generalnie teraz lewa strona zdjęcia jest jakby mało interesująca... kawałek lewej strony to nawet bardzo mało interesujący.

mirek
25-01-2010, 13:49
Te ciemnosci ujda ale czemu snieg jest taki "nijaki"?:)
Niebo OK :)

Katrina
25-01-2010, 13:53
Snieg faktycznie wtedy był taki niebieski, bo bylo jeszcze dosc ciemno a niebo bylo granatowe co dalo efekt" niebieskiego sniegu. Spróbuje pozniej wstawic troche inna wersje kadrowania i obrobki.

Reju
25-01-2010, 14:21
Niebo ...ładne kolorki w dobrym momencie ...ziemia ciemnawo i niebiesko ...czekam na inną wersje ;)

Proac150
25-01-2010, 14:52
Można się przyczepić do kilku rzeczy (ja bym skorygował trochę kolor śniegu), ale mz to jest najlepsza Twoja praca z tych, które widziałem.

Katrina
25-01-2010, 15:00
Moze poprosru wzielam do serca Wasze uwagi i trooche poprawiam sie :p

borregaard
25-01-2010, 17:27
Snieg faktycznie wtedy był taki niebieski,
Nawet pod grożbą kompletnej abstynencji....wprowadzenia prohibicji nawet...nie uwierzę...:mrgreen:

T&T
25-01-2010, 17:29
Ja też.

harb
25-01-2010, 18:07
Kasiu wystarczy poprawić balans bieli i będzie dużo lepiej

pozdrawiam :-D

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img515.imageshack.us/img515/213/65984132.jpg)

Hoobie
25-01-2010, 18:20
Niebo ...ładne kolorki w dobrym momencie ...ziemia ciemnawo i niebiesko ...czekam na inną wersje ;)

Podpisze sie :)

Katrina
25-01-2010, 18:39
Dziekuje Harb :)

Nadal mam robic druga wersje skoro harb juz poprawil?? HeHe

A ten cholerny snieg naprawe byl rzeczywiscie niebieski.

andre77
25-01-2010, 19:05
Miałem taki sam problem na początku ze śniegiem ;)

harb
25-01-2010, 19:33
Dziekuje Harb :)

Nadal mam robic druga wersje skoro harb juz poprawil?? HeHe

A ten cholerny snieg naprawe byl rzeczywiscie niebieski.

oczywiście że rób, ja tylko dałem Ci wskazówkę, nie linkowałem bo chciałem żebyś to obejrzała w podobnych warunkach czyli na ciemnym tle

ps. w NX-ie w narzędziach po prawej stronie na górnej listwie jest B/W/N Control Point wystarczy wziąć środkowy i spróbować postawić go na jakimś szarym fragmencie fotki, w razie potrzeby przesunąć na jaśniejszy lub ciemniejszy odcień szarości, zmieniał się będzie WB - można pozostawić pointa w takim miejscu w którym WB na fotce osiągnie taki balans jaki Ciebie zadowoli

pozdrawiam :-D

borregaard
25-01-2010, 19:58
Janku,chyba nie trafiłeś w ten szary punkt.....:mrgreen: :mrgreen:

harb
25-01-2010, 20:13
Janku,chyba nie trafiłeś w ten szary punkt.....:mrgreen: :mrgreen:

wcale nie było moim zamiarem wyciągać idealnie białego śniegu z tej fotki bo na pierwszy rzut oka widać ze on przy tym świetle i warunkach na pewno taki nie był :-D wystarczy ze fota straciła silną niebieskość a resztę autorka może zrobić w powtórnej obróbce z pełnego rozmiaru zdjęcia będzie jej o wiele łatwiej aniżeli mnie z tego znaczka pocztowego, ale jezeli chcesz specjalnie dla Ciebie Andrzeju mogę to zrobić i wyślę Ci na pw :) :razz:

borregaard
25-01-2010, 20:20
wcale nie było moim zamiarem wyciągać idealnie białego śniegu z tej fotki bo na pierwszy rzut oka widać ze on przy tym świetle i warunkach na pewno taki nie był :-D wystarczy ze fota straciła silną niebieskość a resztę autorka może zrobić w powtórnej obróbce z pełnego rozmiaru zdjęcia będzie jej o wiele łatwiej aniżeli mnie z tego znaczka pocztowego, ale jezeli chcesz specjalnie dla Ciebie Andrzeju mogę to zrobić i wyślę Ci na pw :) :razz:
No tak......faktycznie.....:wink: :mrgreen: :mrgreen:

Katrina
25-01-2010, 20:31
Harb, pamietam...Bylam na Twoim szkoleniu w Neptunie ;)