PDA

Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Puente de Segovia

malasana
24-01-2010, 22:32
Zapraszam!

//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.

Inkognito
25-01-2010, 15:24
Podoba mi się tak jak jest!
Choć dałbym więcej czerni selektywnie na niebie.
Ale kadr mnie przekonuje, choć pozornie jest napchany do granic możliwości.
Jednak mi się podoba!

malasana
25-01-2010, 15:36
Podoba mi się tak jak jest!
Choć dałbym więcej czerni selektywnie na niebie.
Ale kadr mnie przekonuje, choć pozornie jest napchany do granic możliwości.
Jednak mi się podoba!
Wlasnie nad tym niebem ciemniejszym myslalem. A co do kadru - mi sie rowniez podoba. Inaczej sie tego mostu pokazac w zaszadzie nie dalo ze wzgledu na jego umiejscowienie. Ciesze sie, ze Ci pasuje to zdjecie.

Mich77
25-01-2010, 16:10
Bardzo dobre, kadr ciasny, napchany ale bardzo dobrze skomponowany! Jedynie niebo bym zrobil bardziej dramatyczne:-)

malasana
25-01-2010, 20:17
Wersja bardziej dramatyczna:)

2.

//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.

Inkognito
25-01-2010, 21:32
Zapomniałeś panie o lewej stronie (pod mostem) teraz jest tam za jasno :) Trochę przyciemnić i będzie
RE WE LA CJA! :)
Gdyby było moje trafiłoby na moją ścianę w formacie 70x50 :)
Z każdą wizytą bardziej podoba mi się ten kadr - a początkowo nie byłem przekonany.
Może tłumaczy to taki nikły jak na Twój wątek odzew :)

malasana
25-01-2010, 22:29
RE WE LA CJA! :)
Gdyby było moje trafiłoby na moją ścianę w formacie 70x50 :)

Wlasnie przymierzam sie do wybrania czegos w b/w i duzym formacie na sciane. Ma szanse:)
Dzieki za odwiedziny, chmurki dopracuje.

sebwer
25-01-2010, 22:42
Dla mnie świetna fota. Fakt dużo jest w kadrze, ale wszystko dość selektywne i ładnie skadrowane. Obróbka bw także mi się bardzo podoba. Chciałbym tak potrafić kadrować i obrabiać. Pozdrawiam

malasana
25-01-2010, 22:49
Zatem wersja ostateczna dzieki koledze Inkognito:

3.

//EDIT

woda
25-01-2010, 23:11
Zupelnie mi nie podchodza te poprawki. Maciek, zobacz, ze teraz w gornej czesci zdjecia niebo masz bardzo ciemne, niemal czarne a dalej (nad drzewem) jest z kolei sloneczne. Za duzy chyba rozdzwiek.
Ta czarna plama na gorze nie wyszla najlepiej.
Samo zdjecie mi sie podoba ale wole juz pierwotna wersje.

malasana
25-01-2010, 23:17
Zupelnie mi nie podchodza te poprawki. Maciek, zobacz, ze teraz w gornej czesci zdjecia niebo masz bardzo ciemne, niemal czarne a dalej (nad drzewem) jest z kolei sloneczne. Za duzy chyba rozdzwiek.
Ta czarna plama na gorze nie wyszla najlepiej.

Wszystko to widze, a jednak i tak podoba mi sie ta mroczniejsza wersja. Wiem, pewnie jest troche przegieta... Dlatego mam obydwie zachowane, zobaczymy za tydzien, ktora wybiore:)

woda
25-01-2010, 23:22
Zdjecie samo w sobie jest fajne a procz tego ma potencjal. Zastanawiam sie tylko czy jak przy takim poprawionym i udramatyzowanym niebie wygladac bedzie reszta, ktore pozostalaby w dosc miekkiej i stonowanej konwencji. Chyba, ze to co pokazales to wersja ostateczna.

malasana
25-01-2010, 23:24
Zdjecie samo w sobie jest fajne a procz tego ma potencjal. Zastanawiam sie tylko czy jak przy takim poprawionym i udramatyzowanym niebie wygladac bedzie reszta, ktore pozostalaby w dosc miekkiej i stonowanej konwencji. Chyba, ze to co pokazales to wersja ostateczna.
Nigdy nie ma ostatecznej:) Wroce pewnie do tego zdjecia jeszcze. Dzieki za opinie!

Inkognito
25-01-2010, 23:45
Cieszę się Maćku, że to moje marudzenie ma jakikolwiek wkład w Twoją zacną twórczość :)
A Wojtek zawsze coś tam marudzi na innym froncie niż ja ;)
Ale idąc za jego radą, można zrobić taki myk:

//EDIT

Czyli wersja ostateczna z pierwotną zmieszane 50% na 50% - słowem uśrednione :)

Choć mi podchodzi wersja nr 3 w tym wątku najbardziej.
Mam wrażenie, że czerń w prawym górnym koresponduje z cieniem mostu w lewym dolnym
i się to wszystko ładnie po przekątnej zamyka :)
Moim zdaniem jest bardziej spójnie.

Mam nadzieję, że nie uraziłem - zawsze możesz poprosić moderatora o usunięcie z mojego posta tej przeróbki :)

malasana
26-01-2010, 09:44
Dzieki za sugestie, oczywiscie niczego usuwac nie bedziemy:) Mi chyba na razie jednak ciagle wersja 3 podoba sie najbardziej. Jak pisalem juz, zobaczymy za kilka dni, ktora wersja bedzie u mnie wygrywac:)