Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Zielony Ent...
GUINNESSts
24-01-2010, 19:04
...na ciasno;)
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/images/n1btjl0159bfokh0b1d.jpg)
Bede jak nasz kolega i powiem ze za duzo magnety:D A poza tym ma w sobie to cos ta fotografia.......ladny w miare czysty kadr!
To że ciasno, wcale nie znaczy, że źle, w tym przypadku - dla mnie bardzo ładnie. Może dół deczko przyciemnic ;)
damciop03
24-01-2010, 19:09
Bardzo fajny klimacik:)
borregaard
24-01-2010, 19:10
Bede jak nasz kolega i powiem ze za duzo magnety:D A poza tym ma w sobie to cos ta fotografia.......ladny w miare czysty kadr!
Oszszsz Ty....:mrgreen:
Trzeba przyznać,Tomku,że Ci się udała ta fota....:-D
Te pnącza,porosty i mech potrzebują takiego koloru....
A nie jest?
Bardzo ciekawy niby ciasny kadr, ale tak nie do końca...
Dobrze, że w łokciach nie przyciąłeś :mrgreen:.
Fajnie pokazany kawałek pięknej przyrody, w bardzo ładnej, naturalnej kolorystyce (zielenie super :)).
Na duży plus :).
borregaard
24-01-2010, 19:20
A nie jest?
Jest,ale ginie w zieleni.....:-D
Jakub Klimczak
24-01-2010, 19:21
Ładne w swej naturalności.
Ogólnie jest nieźle ale te badyle na pierwszym planie mogłeś wywalić przed zrobieniem zdjęcia :)
Trzeba przyznać,Tomku,że Ci się udała ta fota....:-D
Te pnącza,porosty i mech potrzebują takiego koloru....
dokładnie tak pomyślałem jak tylko zobaczyłem tę fotę - przerysownie zielenią jak najbardziej wskazane, świetny kadr i fota oraz pomysł na nią ( w " dziupli " powinna siedzieć panienka ) :-D
bardzo fajnie pokazany motyw , kolorki tez bardzo pasuja do tej foty
krzysztofz24
24-01-2010, 19:50
Swietny motyw,(az przychodzi na mysl jak stare jest to drzewo). Jestem bardzo na tak.
Mój ulubiony motyw i jeszcze ten las, dla mnie nic dodać, nawet ten kij na pierwszym planie nic nie psuje, będę takiego lasu szukał u mnie na podlasiu, może w Białowieży się uda :).
GUINNESSts
24-01-2010, 20:13
Troche nie poszlo jak chcialem. Poniewaz kamienie w tle (mech) sa nieco badziej zielone. Ocieplilem je lekko a po rozjasnieniu stracily. Staly sie zolte a naprawde mienia sie fluorescencyjna zielenia.
Reszta kolorkow bez zmian. Wszystko mokre (deszcz i brak bezposredniego slonca) a obrocenie polara przynioslo o tyle ciekawe efekty, ze nie mialem problemu z aberacja i niebieskim odbiciem nieba. Na lisciach w tle odbija sie niemal biale swiatlo. Jednak zabieg ten rowniez lekko ocieplil pstryczka. I to moze byc powodem magenty;):)
Jesli sie udala to pierwsza lesna. Choc nie jestem jeszcze przekonany.
A o tym, ze powinna badz mogla siedziec w dziupli panienka nie pomyslalem.
Jutro wracam poprawic dystorsje i sprobuje jakiegos pionu!!!:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Niesamowity okaz, podziwiam przyrodę bo mnie po prostu zaskakuje i zachwyca.
Swietnie "złapałeś" tego olbrzyma a fota z postacią , tak naprawdę ,to niezły pomysł:-D
Fajnie oddała by skalę.
Pozdrawiam
malasana
24-01-2010, 23:20
Kadr mi sie podoba, ale jakos ten zielony z magenta mi nie pasuja tutaj. Moze w b/w byloby ciekawiej?
ostrytux
24-01-2010, 23:34
Drzewo super, niemniej pokombinuj jeszcze z obróbką!
Typowy Irish klimacik laskowy :)
Nikonozaur
25-01-2010, 00:38
Nie wiem czy bajecznie, ale na 100% bajkowo. :-D
Kadr na tak ale dla mnie za jasno i za magentowo na korze.
Kadr na tak ale dla mnie za jasno i za magentowo na korze.
Zgodze się, zielony troche zbyt jaskrawy moim zdaniem, ale i tak się podoba ;)