Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Sunrise @ Connemara
Witajcie!
Wczoraj odbył się pierwszy plener Grupy Wyspiarze (w IE).
Kilka osób ze stolicy + kilka z Galway wybrało się do Connemara National Park (zachód wyspy).
Idąc na pierwszy ogień, prezentuje motyw, który pewnie większość już widziała, o wschodzie słońca. Wszelkie słowa krytyki mile widziane! :D
ZAPRASZAM
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/01/op6wd0-1.jpg
źródło (http://i47.tinypic.com/op6wd0.jpg)
Pozdrawiam
P.S. Była nas tam 6-ciu, więc pewnie niedługo pojawi się więcej, lepszych kadrów z tego miejsca... :D
Jeśli macie juz dośćklifów, to za jakieś 2 tyg. będziecie mieli dość Connemary :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Dla mnie bomba! Widziałem już sporo kadrów z tego miejsca o różnych porach dnia i przy różnej pogodzie. To jest bardzo ciekawe :) Może odrobinę zbyt ciepłe kolorystycznie, może... ale to już kwestia gustu :) Gratki!
Piekne lusterko. Kolory mi sie tez podobaja. Afrykansko wyszlo.
Oj zazdrosc bierze....szkoda ze niebo nuda ale to juz wiesz.......jedyny minus to to ze leci w lewo
Trochę faktycznie leci, poza jest nieźle :)
Oj zazdrosc bierze....szkoda ze niebo nuda ale to juz wiesz.......jedyny minus to to ze leci w lewo
Trochę faktycznie leci, poza jest nieźle :)
Poprawiłem i podmieniłem :)
Masz racje Greg, szkoda, że taka nuda była na niebie, jednak gdzieś mam jakieś kadry z... dwiema chmurkami :mrgreen:
borregaard
24-01-2010, 17:09
Ładnie,chociaż,mz,deko za ciepło...:-D
bardzo ładnie, ale troche bym zdjął tego rudego, minimalnie ;)
bardzo ładny kadr tam chyba nie można inaczej, przychylam się do uwagi ze troszeczkę za ciepło szczególnie jest to bardzo widoczne na samej wyspie :-D ale fota fajna
Ładnie,chociaż,mz,deko za ciepło...:-D
bardzo ładny kadr tam chyba nie można inaczej, przychylam się do uwagi ze troszeczkę za ciepło szczególnie jest to bardzo widoczne na samej wyspie :-D ale fota fajna
W takim razie coś w tym jest... Miałem taką wizję, ale wygląda, że przesadziłem...
No cóż, to pierwszy kadr z tej wyprawy. Reszta czeka na wywołanie... :D
Ładny kadr podany w ciepłej kolorystyce.
O ile kolorki mi nie przeszkadzają to troszeczkę bym ostrości dodał (bo ja lubię na ostro :mrgreen:).
P.S. To mówisz, że troszeczkę materiału żeście naprodukowali :mrgreen:.
Sebastianito
24-01-2010, 19:31
Przeswietne zdjecie!
Boleczek
24-01-2010, 19:36
Przy obecnych temperaturach u nas to szczególnie ciepło się to ogląda... Lustereczko git
(...)
P.S. To mówisz, że troszeczkę materiału żeście naprodukowali :mrgreen:.
Niedługo sie przekonasz ;)
Ostatnie podjecie do tego kadru. Wprowadziłem kilka zmian, o ktorych wspomnieliscie i oto co wyszlo :)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/01/2eclv7m-1.jpg
źródło (http://i50.tinypic.com/2eclv7m.jpg)
Lepiej, czy lepiej nie mówic? :D
P.S. Dziękuję za odwiedziny i wskazówki!
Hehe widze ze moje wskazowki co do ostrosci nareszcie zadzialaly....ale zapomniales wyprostowac wiec jak masz jeszcze mozliwosc to podmieniaj!
No i teraz jest dużo lepiej :).
P.S. A na druciki to brak czasu i cierpliwości rozumiem :mrgreen:.
borregaard
24-01-2010, 20:05
Co tu prostować,drzewa i tak,na każdej focie są krzywe..:mrgreen:
Hehe widze ze moje wskazowki co do ostrosci nareszcie zadzialaly....ale zapomniales wyprostowac wiec jak masz jeszcze mozliwosc to podmieniaj!
Aaaaaa, no przecież! Zapomniałem wyprostowac, ale juz powinno byc ok ;)
Dzięki Greg - nauka nie pójdzie w las :D
P.S. A na druciki to brak czasu i cierpliwości rozumiem :mrgreen:.
Na dzień dzisiejszy - masz racje!
Ale na bank do drucików usiądę i podziękuję im za współprace ;)
Pearl1977
24-01-2010, 21:04
No ładnie, ładnie! Czekam na następne...
No ładnie, ładnie! Czekam na następne...
Nie marudz tylko Ty cos pokaz!
Nikonozaur
25-01-2010, 01:19
[...] przychylam się do uwagi ze troszeczkę za ciepło szczególnie jest to bardzo widoczne na samej wyspie :-D [...]
Bo to jest wyspa z ciepłych krajów rodem... :mrgreen: Fajna fota, niestety ma jeszcze wadę o której wspominał Grzesiek. (PM)
Bo to jest wyspa z ciepłych krajów rodem... :mrgreen:
No kurcze u nas sporo w plusie:D to juz chyba cieple kraje:mrgreen:
Ładne odbicie w wodzie...ale deczko ryżawo
Proac150
25-01-2010, 15:43
W takich barwach to sobie obrazki na innym kontynencie wyobrażam, zdjęcie ładne i podoba mnie się
wojtek6308
25-01-2010, 20:20
Ładnie , ale chyba jeszcze za "gorąco" :)
Ładnie , ale chyba jeszcze za "gorąco" :)
Dziękuję za uwagę, jednak pozostanę przy drugiej wersji "ociepleniowej", którą i tak obniżyłem w stosunku do wersji pierwszej ;)
Pozdrawiam
GUINNESSts
25-01-2010, 21:45
Ladny kadr. 2-ga wersja mz lepsza. Ale walczyles z tymi podmiankami:) Az czuje ta adrenalinke;);):)
(...)Ale walczyles z tymi podmiankami:) Az czuje ta adrenalinke;);):)
Masz rację, łatwo nie było... bo czas leciał ;) Ale wyrobiłem się :D