PDA

Zobacz pełną wersję : [ Sport ] piłka na siatce :)

qooba
24-01-2010, 01:47
jedno z dzisiejszego meczu Resovia - Delecta

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.echostar.pl/%7Ejkaczmarczyk/forum_nikon/20100123PF_JK125.JPG)

pozdrowienia dla Jacka_Z :)

SzymonWojciechowski
24-01-2010, 04:22
Hehe jaka mina :-D
Szkoda że piłka przy okazji nie jest ostra, bo jej położenie na placu gry jest ciekawe, nawet wręcz dramatyczne :-D

mcl
24-01-2010, 11:33
Szkoda że piłka przy okazji nie jest ostra
szkoda, że ludzie w tle nie są ostrzy

Inkognito
24-01-2010, 12:06
szkoda, że ludzie w tle nie są ostrzy

Marek Mistrz Ciętej Riposty :D

pogoski
24-01-2010, 16:11
Szkoda że piłka przy okazji nie jest ostra

Zastanawiam się, czy osoby, tak komentujące, robiły kiedyś zdjęcia sportowe (i bynajmniej nie szachy).

Fajne zdjęcie.

Adam Polak
24-01-2010, 16:49
Przeważnie nie mają o tym pojęcia. Ja kiedyś przeczytałem komentarz pod swoim zdjęciem, że jednego z piłkarzy mógłbym przestawić trochę w prawo, albo poczekać aż sam tam pobiegnie:)
A zdjęcie rewelacja.

lacha
25-01-2010, 11:49
a wystarczylo zebys robil na f8 i wszyscy byliby zadowoleni :P

docxxx
25-01-2010, 11:50
no i lampa po widowni

qooba
25-01-2010, 12:06
w zasadzie powinienem poustawiać po hali flesze studyjne i odpalać pocket wizardami, ale zapomniałem... ;)
F8? To jak kupię D5SSS ;)

projacek
25-01-2010, 15:10
w zasadzie powinienem poustawiać po hali flesze studyjne i odpalać pocket wizardami, ale zapomniałem... ;)
F8? To jak kupię D5SSS ;)

Zapomnieliście jeszcze o wizażystce, przecież chłopaki muszą się jakoś prezentować :-)

SzymonWojciechowski
25-01-2010, 15:35
I tu wychodzi właśnie całe zarozumialstwo niektórych ludzi zajmujących się profesjonalnie fotografią lub osób z dużym doświadczeniem, a których zdjęcia są komentowane przez amatorów.
Gdybyście potrafili umiejętnie odczytać przekaz zawarty w moim komentarzu może darowalibyście sobie powyższe przycinki.
Zdjęcie pokazane przez qoobę podoba mi sie tak samo jak Wam, co nie zmienia faktu że podobałoby mi się jeszcze bardziej gdyby ostrość była również na piłce.
Taka chyba rola tego działu Naszego forum, aby każdy mógł wyrazić swoje SUBIEKTYWNE zdanie, nawet jeśli nie ma pojęcia o danej dziedzinie fotografii.
Pozdrawiam i życzę niektórym więcej życzliwości, a mniej zgryźliwości.

qooba
25-01-2010, 15:39
jeśli robisz zdjęcia to pewnie wiesz, że zrobienie takiego zdjęcia jest NIEMOŻLIWE ze względu na głębię ostrości osiągalną przy świetle 2.8... Podejrzewam że nie pomogłoby nawet F11, więc cztery działki ciemniej! O ile ta fotka była naświetlana na iso 1600, to z ostrą piłką musiałoby być naświetlane na iso... 25600...

SzymonWojciechowski
25-01-2010, 15:55
Akurat na takie ISO pozwala matryca D700 :-D:-D:-D
Nie no, oczywiście że rozumiem, że były warunki, które nie dały takiej możliwości.
Co nie zmienia faktu, że widziałbym ostrość skupioną w pierwszej kolejności właśnie na piłce :-D, ale równocześnie zdaję sobie sprawę, że piekielnie trudno w tak "żywej" scenie uzyskać ją w tym konkretnym miejscu.
Pzdr

qooba
25-01-2010, 16:13
Akurat na takie ISO pozwala matryca D700 :-D:-D:-D
Nie no, oczywiście że rozumiem, że były warunki, które nie dały takiej możliwości.
Co nie zmienia faktu, że widziałbym ostrość skupioną w pierwszej kolejności właśnie na piłce :-D, ale równocześnie zdaję sobie sprawę, że piekielnie trudno w tak "żywej" scenie uzyskać ją w tym konkretnym miejscu.
Pzdr
JAK na Boga można złapać ostrość na piłce????? Ostrzyłem na atakującego :)

kichu
25-01-2010, 16:17
jeśli robisz zdjęcia to pewnie wiesz, że zrobienie takiego zdjęcia jest NIEMOŻLIWE ze względu na głębię ostrości osiągalną przy świetle 2.8... Podejrzewam że nie pomogłoby nawet F11, więc cztery działki ciemniej! O ile ta fotka była naświetlana na iso 1600, to z ostrą piłką musiałoby być naświetlane na iso... 25600...

kolega po prostu niesmialo sugeruje Ci zakup D3s :D :D :D taka podprogowa reklama :D :D

qooba
25-01-2010, 16:23
kolega po prostu niesmialo sugeruje Ci zakup D3s :D :D :D taka podprogowa reklama :D :D
nie dam się :) najpierw 400 2.8 ;)

SzymonWojciechowski
25-01-2010, 16:24
Nie mówię, że miałeś łapać ostrość na piłce, tylko że widziałbym to zdjęcie z piłką, która jest ostra - to dwie różne rzeczy.
Tym bardziej patrząc przez pryzmat tytułu jaki ma fotka :-D
Zresztą, zapomnijmy już o tym - zdjęcie jest bardzo fajne, a moje pobożne życzenia o ostrej piłce odstawmy na bok. :-D
Pozdrawiam