Zobacz pełną wersję : Test D3s
I mamy test na polskiej stronie:
http://fotopolis.pl/index.php?n=10270
EDIT:
Przeczytalem caly test. Jest slaby. Takie cos moze napisac kazdy, kto od jakiegos czasu robi zdjecia lustrzanka. Nie mam w nim zadnych testow "laboratoryjnych", jak u innych.
rzeczywiście brak porównania do konkurencji, suche fakty które można wyczytać na stronce producenta, brak testu video (dla nie których istotny aspekt)
tak naprawde jedyna uzyteczna informacja z calego testu to zdjecia bankotow (detal na wysokim iso)
cala reszta o kant d... a duza czesc informajci to taka, ktore mozna wyczytac wertujac instrukcje obslugi ze strony producenta...
Taki test można napisać po poczytaniu w necie suchych faktów, czyli tak naprawdę bez body w dłoniach ;)
shadow_alex
25-01-2010, 09:45
Test, jak każdy na fotopolis:)
tgollob_jamessuchar
25-01-2010, 13:11
fajnie chociaż popatrzeć na D3s z 50 f/1,4 :>
ps. stosunek jakości do ceny chyba jednak jest lepszy ;) osiągi też ma chyba niczego sobie ;D
pps. no rzeczywiście, ten płaski grip to wielka wada.. bo jakby był gruby, byłby zbyt gruby i niewygodny.. nie dogodzisz panie ;D
Wada, bo trzyma się rzeczywiście niepewnie.
Pawel Pawlak
26-01-2010, 12:46
kwestia przyzwyczajenia albo indywidualnych upodobań. Miałem D2x-a i po krótkim przyzwyczajeniu był to najwygodniejszy aparat jaki użytkowałem. D300/d700 z gripem może się schować.
Być może potężny grip (taki jak w mb-d10) jest fajniejszy dla osób których 90% kadrów jest pionowych, ale jeśli nie to jest tylko wielki i nieporęczny i mniej stabilny niż monolit jakim jest d2,d3
mam oba, tj. D2h i D700 z gripem. Do poziomych kadrow oba sa rownie wygodne, ale z przewaga D2h. Jest to raczej spowodowane blednym umieszczeniem przedniego pokretla w D700, jest za nisko i jakos nie potrafie normalnie rozlozyc dloni na gripei (pinowym).
co innego przy pionie. Glebokosc chwytu mb-d10 powala i jest znacznie wygodniej niz w D2/D3. Co oczywiscie nie znaczy, ze w puszkach jednocyfrowych jest zle. Ciagle jest to pewny chwyt, a dla osob z mniejszymi dlonmi pewnie bedzie nawet lepiej