Zobacz pełną wersję : Łódź - zapaleńcy fotografii
luccassi
22-01-2010, 15:02
Witam serdecznie - jestem nowym członkiem forum i właścicielem Nikon. Szukam osób kochających fotografię i chętnych do podzielenia się wiedzą.
Szukam osób kochających fotografię i chętnych do podzielenia się wiedzą.
www.canon-board.info (http://www.canon-board.pl)
;)
Paweł Kania
22-01-2010, 15:18
:mrgreen:
kurde poplulem monitor ...
luccassi
23-01-2010, 14:44
dzieki za pomoc..... wiedzialem ze to kolejne forum zadufanych w sobie d....
No i tu sie BAARDZO mylisz!!!! Ale troszke kiepsko zaczales i jeszcze gorzej konczysz.
Poczytaj watki, obserwuj, wejdz w zycie forum, a przekonasz sie ze to bardzo przyjazne, wszystkim grono zapalencow, i nie zamienisz go na inne.
A na zartach trzeba sie znac!!!!
Diamond*Bitch
23-01-2010, 15:45
Masz rację!
Coraz więcej tutaj dzieciaków bądź osób na podobnym etapie intelektualnym.
Masz rację!
Coraz więcej tutaj dzieciaków bądź osób na podobnym etapie intelektualnym.
Bo z intelektem Dody (Diamond Bitch - stąd pewnie ten nick) to nikt z nas nie może się równać.
Nie powinieneś(aś) obrażać użytkowników tego forum, bo tu naprawdę jest ok. Mam nieprzyjemność (po prostu muszę) czasem zasięgnąć porady na innych forach (z różnych dziedzin) i powiem Ci, że jest dużo gorzej.
Żarty, które się pojawiły po poście, wynikają z tego, że luccassi niezbyt fortunnie i zbyt ogólnie napisał o co Mu chodzi.
Jeśli zada konkretne pytanie, to na pewno ktoś mu odpowie.
luccassi
23-01-2010, 21:40
zgoda - wybaczcie mi ale znajac Polaka ktory utomi Cię w malej kropli wody myslalem ze tu jest podobnie... a mam dosc ludzi hmmm nie napisze jakich. Jestem laikiem - przyznaje sie - Kupilem Nikona D5000 - wczesniej mialem kompakty - chcialem sie zapytac od czego zaczac - jak to jesc i od czego ugryzc...
Może trzeba było zacząć od tego
"Cześć chłopaki i dziewczęta .Jestem tutaj nowy i chciałem się przywitać. Posiadam sprzęt Nikona i dlatego tutaj Jestem." :))
Ahah pierwsze koty za płoty.
Ludzie są tacy jak ich sobie zaskarbisz do siebie...
Zapisz się do grupy i udzielaj na forum. Przekonasz się, że jest to duża rodzina a wszyscy są bardzo otwarci i chętni do pomocy. Wybierz się na spotkanie, albo plener. W sieci wiele osób zachowuje dystans (i bardzo słusznie), ale na żywo to zupełnie inna historia.
Leatherface
23-01-2010, 22:06
A na pytanie które napisałeś odnośnie swojego modelu aparatu też znajdziesz odpowiedź ;) Szukaj w dziale poświęconym odpowiedniej grupie aparatów :)
luccassi
24-01-2010, 15:20
Początki są zawsze trudne ;)
Wiec witaj w naszym gronie, i jak pisałem wczesniej czytaj, czytaj, czytaj, sledz forum. A opcja "szukaj" na gorze strony, niech bedzie Twoja codziennoscia! Tam znajdziesz wiekszosc odpowiedzi, i nie bedziesz dublował pytan, bo to tez czasem moze kogos zirytowac, skoro jest juz na dany temat z 1000 odpowiedzi. Powodzenia, i duzo radosci z przygoda z foto. Pzdr.
aikidudi
24-01-2010, 17:22
zgoda - wybaczcie mi ale znajac Polaka ktory utomi Cię w malej kropli wody myslalem ze tu jest podobnie... a mam dosc ludzi hmmm nie napisze jakich. Jestem laikiem - przyznaje sie - Kupilem Nikona D5000 - wczesniej mialem kompakty - chcialem sie zapytac od czego zaczac - jak to jesc i od czego ugryzc...
witaj, ja tez jestem świeżym użytkownikiem nikona. Jedną radę jaką możesz dostać na początek ode mnie to przeczytać instrukcje aparatu. Nie piszę tego złośliwie. Im bardziej poznasz aparat tym mniej pytań będziesz miał z nim związanych i więcej haseł sobie przyswoisz. Jak już się oswoisz z aparatem to zastanów sie nad tematem tj. co chciałbys pokazać i dlaczego. Może to brzmi dziwnie, ale zdjęcie bez uzasadnienia to pstryk. Obiektyw na poczatek z tego co widzę masz całkiem niezły choc troche ciemny. przeglądaj forum, dużo czytaj. Przeglądaj zdjęcia, ale nie pstryki. Pomyśl nad kadrem, światłem itp. Staraj się wyobrazić jak to zdjęcie powstało. Przejdź się gdzieś i poszukaj jakiś ciekawych miejsc, ludzi. Strzel foty, wcześniej staraj się ułożyć to zdjęcie w głowie. Z czasem będziesz widzieć zdjęcia w oczach :)
Jak czegoś nie znajdziesz na forum, a tematów jest naprawdę multum to wtedy zadawaj pytania.
Cała reszta przyjdzie z czasem.
Życzę powodzenia i niezrażania się gdy coś nie wyjdzie.
Przede wszystkim szukając zapaleńców z Łodzi należy najpierw zajrzeć do działu grupy regionalne - Korab - zapisać się i działać!
Odnośnie aparatu - opcja szukaj a jak nie znajdziesz zadać pytanie w dziale sprzętowym.
Pozdrawiam.
Najlepiej zacznij od jakiejś książki, udaj się do księgarni i wybierz coś o podstawach fotografi, po przeczytaniu takiej pozycji możesz usiąść do instrukcji aparatu (wcześniej bez żadnych podstaw mógłbyś nie zrozumieć wszystkich pojęć itp.). Jak się przegryziesz przez to wszystko, to zacznij ćwiczyć, a z czasem odkryjesz w sobie typ zdjęć (np. macro, portret lub inne) który będzie cię interesował bardziej lub mniej, wtedy pomyśl o skompletowaniu sprzętu w zależności od potrzeb. A przeczytanie książek uchroni Cię od zbędnych wydatków.
luccassi
24-01-2010, 21:54
witam - dziękuję za Wasze posty. Fakt - przyznaję się do błędu- źle zacząłem. Niestety niecierpliwy i konkretny ze mnie facet... Mam nadzieję, że nie uraziłem nikogo. Znalazłem grupy regionalne. Teraz tylko szukam możliwości kontaktu... Serdecznie Was pozdrawiam.
luccassi
25-01-2010, 00:45
mtu - hm fakt mam na imie Łukasz - znamy się...?
luccassi
25-01-2010, 00:46
podpowiedzcie mi proszę - jak się zapisać do grupy...?
hej luccassi, jeszcze podrzucę Ci tylko jedną radę jeśli można. Zapomnij o trybie Auto, inaczej nie nauczysz się fotografować. Pozdrawiam
jackrabbit
25-01-2010, 02:21
podpowiedzcie mi proszę - jak się zapisać do grupy...?
w panelu uzyszkodnika jest taka opcja gdzies