Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Krajobraz... wielkiego miasta
W zasadzie to niby architektura, jednak widzę to także w tej kategorii. Sesja w tym miejscu kosztowała mnie 40 euro (polizei nie ma serca)- koszt mandatu za przeskakiwanie po torach:) Czekam na Wasze opinie!
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img228.imageshack.us/img228/3315/ices.jpg)
Obciął bym minimalnie lewą część kadru z tym elementem.
Podoba sie ale jak juz zauwazono ten element w LD zbedny...moze go stempelkiem!
viper345
21-01-2010, 22:44
element w LD można, ale nie trzeba usuwać. Moim zdaniem jest neutralny. Sama fotografia natomiast bardzo dobra. Wzorcowa konwersja moim zdaniem. Temat ciekawie pokazany. bdb! pzdr
Nikonozaur
21-01-2010, 22:52
Supernowoczesny pociąg i zegar pamiętający pewnie parowozy. Fajne zestawienie na świetnej focie.
Świetne zdjęcie, rozmyta sylwetka pociągu po lewej i aerodynamiczne, wręcz futurystyczne kształty stojącego, nadają zdjęciu dynamiki. Bardzo mi się podoba kadr. Czy zdjęcie pasuje do krajobrazu, nie do końca jestem przekonany, ale to w sumie mało istotne. Element po lewej trochę odciąga wzrok.
Pozdrawiam.
ostrytux
21-01-2010, 23:10
Bardzo dobra fotografia, chciałem jeszcze dodać coś o pociągu po lewej i ale ...
Świetne zdjęcie, rozmyta sylwetka pociągu po lewej i aerodynamiczne, wręcz futurystyczne kształty stojącego, nadają zdjęciu dynamiki.
... już zostało powiedziane :)
Przeostrzone? Bo mam same schodki ;)
I mi tez przeszkadza ten badziewnik z lewej ;) fota ujdzie biorac pod uwage Twoje inne twory (czyt. sa lepsze) ;)
malasana
22-01-2010, 11:36
Kadr swietny. Co do obrobki? Wolalbym inna troche konwersje pewnie (moze z dominanta?), ale to kwestia gustu.
krzysztofz24
22-01-2010, 11:48
Jak dla mnie swietna konwersja do B&W i kadr.
Bardzo udana próba złapania w kadr modernistyczno-urbanistycznego kawałka otaczającej nas rzeczywistości.
Podoba mi się tak jak jest, w tym BW :).
Świetna fota :)
Nie dało się wyciągnąc więcej cieni które się odbijają na tym pojezdzie z prawej....druty itp. - bardziej by pokręciło cały kadr...tak mnie się wydaje :)
jedyne co mi przeszkadza to przeostrzenie- widoczne schodki i "świecące kable" i brak szczegółów w cieniach, podoba mi się kontrastowość, ale czerni jest dla mnie za dużo, zjada pół zdjęcia.
borregaard
22-01-2010, 22:36
Jak za 40 euro,to warto było.....:mrgreen: