Zobacz pełną wersję : Lowepro Toploader Pro 75 AW
Witam!
Czy macie może doświadczenie z użytkowaniem takiej torby?
Chodzi mi o wygodę noszenia body z gripem i podpiętym zoomem.
Witam!
Czy macie może doświadczenie z użytkowaniem takiej torby?
Chodzi mi o wygodę noszenia body z gripem i podpiętym zoomem.
Cześć,
Jest to torba o dość specyficznej budowie. Znam tylko opinie użytkowników i są różne. Niektórym pasuje jej budowa i wygodnie wyciąga się body z gripem dzięki specjalnemu "wcięciu" z prawej strony. Użytkownicy z dużymi dłońmi niestety mają problem z wydobyciem sprzętu.
Najlepiej byłoby abyś podjechał ze sprzętem do sklepu i przymierzył.
Pozdrawiam,
Posiadam model starszy Toploader 65 AW. Jest to obecnie moja podstawowa torba. I bardzo sobie chwalę ten system. Jako że głownie zabieram body plus szeroki zoom lub dwie stałki. Całość mieści mi się w pokrowcu. Jeśli zabieram cały komplet to szkła przypinam w pokrowcach LensCase.
Testowałem Reportera 200, małe plecaki ale ostatecznie wybrałem Toploadera. Widzę ze nowa wersja jest nieco inna i zmiany dosyć ciekawe. Ale samo rozwiązanie pozostaje bez zmian. Jako pokrowiec na body plus obiektyw nie znam lepszego rozwiązania.
Miałem ostatnio okazję pomacać i poprzymierzać D300 z gripem i zoomem do Lowepro Toploader Pro 75 AW oraz podobnej (zarówno rozmiarowo, jak i cenowo) torby Vanguard Up-Rise 16Z (http://www.vanguardworld.com/index.php/en/products/photo-video/detail-1-1-Zoom+Bag-27.html). Muszę przyznać, że porównanie wypadło zdecydowanie na korzyść Vanguarda, głównie dzięki lepszej moim zdaniem ergonomii i jakości wykonania. Myślę, że jest warta uwagi jako alternatywa dla Lowe.
Miałem ostatnio okazję pomacać i poprzymierzać D300 z gripem i zoomem do Lowepro Toploader Pro 75 AW oraz podobnej (zarówno rozmiarowo, jak i cenowo) torby Vanguard Up-Rise 16Z (http://www.vanguardworld.com/index.php/en/products/photo-video/detail-1-1-Zoom+Bag-27.html). Muszę przyznać, że porównanie wypadło zdecydowanie na korzyść Vanguarda, głównie dzięki lepszej moim zdaniem ergonomii i jakości wykonania. Myślę, że jest warta uwagi jako alternatywa dla Lowe.
Rzeczywiście bardzo fajna torba, a czy miała ona od razu pasek na biodro, by torba była stabilna na plecach lub z przodu? I czy ma w komplecie jakiś pokrowiec przeciwdeszczowy ?
Pas biodrowy lub "uprząż" na ramiona lub plecy można dokupić jako opcjonalne akcesorium.
Pokrowiec przeciwdeszczowy jest w zestawie.