Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Panorama
udane zdjęcie, dawaj więcej za tydz. mam wypad w Alpy wieć musze popatrzeć jak zdjęcia robic :)
Calkiem przyjemne.....halo fajne:)
Ale technicznie to tej panoramce sporo brakuje;)
Widok piekny......
Minusy to....ciemne plamy na niebie, fale dunaju zamiast horyzontu co czesto zdaza sie przy takich dlugich panoramach no i wyrazny slad laczenia w kilku miejscach....najbardziej widoczny na domku i barierce;)
Pokaz jednak jakies pojedyncze kadry bo patrzac na panoramke widze ze masz co pokazac:D
Aaaaa uwazaj bo WILK poluje na rozmiarowego zajaca.....szkoda by bylo gdyby post zniknal;)
mateo912
19-01-2010, 21:43
Co do ciemnych plam to wina polara.
Co do śladów łączenia i "fali dunaju" to wina tego że robiłem ją z ręki niestety sie okazało ze niezbyt dokładnie niektóre ;)
co tu komentować? koledzy juz zrobili to za mnie :)
zawsze podobały mi sie krajobrazy 360 stopni! I zawsze miło jest ogladac taką panorame nie na 1 płaszczyznie, lecz w 3d ( mam na mysli wydrukowaać i wokół jakiegos koła zawinąc!! wtedy to jest coś :D
No jest na czym oko zawiesić :).
Co do ciemnych plam to wina polara.
Co do śladów łączenia i "fali dunaju" to wina tego że robiłem ją z ręki niestety sie okazało ze niezbyt dokładnie niektóre ;)
Ciemne plamy do odratowania......ladnie NX sobie z tym radzi....a co do fal dunaju......no jak by to powiedziec....przy takim swietle tez bym robil z reki.....
Pablo 77
19-01-2010, 22:50
Ładna panoramka:)Widzę,że o sobie nie zapomniałes na tej focie:)
igusiek21
19-01-2010, 22:56
tylko dążyć do doskonałości aby ujać tak niezwykle rzeczy!
Nikonozaur
20-01-2010, 00:18
Po cieniach można sądzić, że mamy ze trzy słońca... :mrgreen:
Coool... A u nas słoneczko nie świeci... Z ilu klatek???
przemek29
20-01-2010, 00:41
Wszystko fajnie wyszło oprócz nieba wygląda jak by były 3 słońca nie wiem do końca ale podejrzewam ze robione przez filtr polaryzacyjny i z tąd ten efekt jasnych plam na niebie
mateo912
20-01-2010, 09:10
jak już wyżej napisałem te plamy to wina polara ;)
zdjęć 15 w sumie to nawet więcej jest niż 360* bo ostatnia klatka jest "wysunięta" dalej w prawo niż 1 ;)
Jak dla mniessuper panoramka, zazdroszcze pleneru.pozdrawiam
mateo912
20-01-2010, 10:31
co do rozmiarów to mam nadzieję że zostanie mi wybaczone bo przy 1024 szerokości miałoby jakieś 100-150 wysokości i byłoby bardzo nieczytelne. ewenatualnie Jarku mógłbyś zmienić jako link do zdjęcia zamiast bezpośrednio?
Wrzuć w nowym poście małą wersją a ja dam ją do pierwszego posta a pod nią link do większej wersji :)
Fortaigne
20-01-2010, 19:10
Nie podoba mi się tylko cień fotografującego, Poza tym szał jaj :)
borregaard
20-01-2010, 19:51
Nie powiem,że złe i żeby nie było ,że tylko marudzę,ale nawet dla mnie za dużo tu naćkane wszystkiego....
mateo912
20-01-2010, 20:06
Witajcie.
Panorama 360* ze szczytu Szrenicy.
Z małym Halo;)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img215.imageshack.us/img215/7718/61553403.jpg)
Pozdrawiam
Mateusz
Większa wersja
http://img145.imageshack.us/img145/4346/panoramao.jpg
Coś się namieszało przy łączeniu postów :(
Nie wiem o co chodzi, wcześniej nie było z tym problemów
Taaak - "fale Dunaju" i "cień autora" już były, teraz poczekaj na zarzut o "niebieski śnieg".
Jest dobrze, ale popracuj proszę nad jakością składań, aby niedociągnięcia było widać ewentualnie dopiero przy 100%.
Pozdrawiam i gratuluję.
Taaak - "fale Dunaju" i "cień autora" już były, teraz poczekaj na zarzut o "niebieski śnieg".
O kolorystyke sie nie czepiam bo uwazam ze jest bdb a o panoramach troche wiem i moje uwagi o spapranym horyzoncie byly uzasadnione a tlumaczenie ze z "reki robione" do mnie nie trafia.......
Cien autora widzialem i uwazam ze dodaje smaczku bo jest ladnie wkomponowany.....
Laczenie widac w jednym miejscu drastycznie......
Ladna kolorystyka i piekny widok ale wykonanie slabe......
Ladna kolorystyka i piekny widok ale wykonanie slabe......
Podpisze sie.