Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Globalne ocieplenie II - [Nemeth]
Witam
-13'C, wiatr i ... mgła.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img9.imageshack.us/img9/6441/globalwarmingii.jpg)
Jeśli ktoś nie widział pierwszej części to zapraszam ;)
Globalne ocieplenie (http://www.forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=127951)
pozdr.
No i znowu piekna kompozycja i wciagajace zdjecie.....swietne!
Że tak sobie zażartuję - świetne niebo !! :D
A tak bardziej serio to zdjęcie jak zwykle BDB.
Ja niestety przy braku nieba nigdy nie fotografuję chyba dlatego, że kiedyś zostałem zjechany za niebo takie jak tu :D
Sebastianito
19-01-2010, 15:47
jaskos nie lapie
malasana
19-01-2010, 15:57
Przepieknie skomponowane, przykuwajace wzrok. Trudno tu cos madrego napisac - jest swietne!
Ładny kadr.....................podoba się. :-)
ciekawie wyszło , bardzo dobry kadr
jacekz40
19-01-2010, 16:39
Ja niestety przy braku nieba nigdy nie fotografuję
Dokładnie mam to samo :-D jest to przypadek nieba bez nieba :mrgreen: i szczególnie dotkliwy w zdjęciach zimowych z dużą ilością śniegu. Praktycznie wszystko się wtedy zlewa w jedną mdłą całość.... a jakby to wyglądało przy czystym niebieskim niebie...bajka! Ja takie niebo miałem raz :evil:! przez ostatnie dwa tygodnie i dlatego nie mam zimowych fotek :(
za ciepło to raczej nie było...;) ale fota bardzo dobra!
Sterylnie czysty kadr podany w sterylnie czystej bieli :).
Bardzo fajna praca :).
inflames
19-01-2010, 17:10
Witam,
zdjęcie bardzo dobre! Dużo bardziej mi się podoba niż I cz.
Lubię takie czyste zdjęcia.
Jest moc.
pozdrawiam
Łatwiej by to było narysować niż sfotografować:mrgreen:
Bardzo ładne zdjęcie.
Że tak sobie zażartuję - świetne niebo !! :D
A tak bardziej serio to zdjęcie jak zwykle BDB.
Ja niestety przy braku nieba nigdy nie fotografuję chyba dlatego, że kiedyś zostałem zjechany za niebo takie jak tu :D
Angadil - gdybys zrobił tak dopracowaną fotografię to sadzę ze wielu dałoby Ci za takie zdjęcie punkty, niebo a niebo - na tej fotografii dopracowane jest wszystko i wydawać się może ze banalny motyw nie może być ciekawie obfotografowany - jak widać może :-D pierwsza część mnie nie zainteresowała ta tak :-D
Harb - zrobienie ciekawego zdjęcia bez nieba ( tzn z taką szarą plamą zamiast błękitu i obłoków) to nie lada sztuka dlatego wielkie ukłony w stronę Nemetha.
Ja nie umiem i raczej nie chcę próbować mierzyć się z tym kolejny raz gdyż nie znalazłbym ani dobrego motywu ani nie ułożył kompozycji tak by w niczym to nie ujmowało :)
Po prostu za sztukę uważam zrobić świetne zdjęcie w warunkach w których 90% ludzi nie zdejmuje dekielka ze szkła ;)
ostrytux
19-01-2010, 19:02
Świetne, w ramę i na ścianę! :D
......Po prostu za sztukę uważam zrobić świetne zdjęcie w warunkach w których 90% ludzi nie zdejmuje dekielka ze szkła ;)
Angadil będziesz jeszcze robił bardzo dobre foty - spoko, kumasz o co chodzi a praktyka zrobi swoje :-D
(...)
Brak nieba to błękitna patelnia w lipcowe popołudnie ;) Chociaż na to też mam sposób. Robię wówczas w IR :D
za ciepło to raczej nie było...;)(...)
No nie było. Ale mnie ciepło było. Lód niby pod nogami gruby ale świadomość że dno jest 3 m niżej mi wystarczyło ;)
Harb - zrobienie ciekawego zdjęcia bez nieba ( tzn z taką szarą plamą zamiast błękitu i obłoków) to nie lada sztuka dlatego wielkie ukłony w stronę Nemetha.
No bardzo mi miło. Każdy lubi być chwalony ale niestety... Nie zrobiłem tutaj niczego co by zasługiwało na jakieś szczególne uznanie. +1EV, pomiar na śnieg, dwa kadry dół i góra. Rzekłbym taki pstryk. Nawet filtra nie zakładałem :twisted:
Ja nie umiem i raczej nie chcę próbować mierzyć się z tym kolejny raz gdyż nie znalazłbym ani dobrego motywu ani nie ułożył kompozycji tak by w niczym to nie ujmowało :)
Błędne podejście. Trzeba próbować :)
Po prostu za sztukę uważam zrobić świetne zdjęcie w warunkach w których 90% ludzi nie zdejmuje dekielka ze szkła ;)
Kwestia podejścia do fotografii. Ja akurat lubię robić zdjęcia w każdych warunkach. Poddaje się tylko wówczas jak deszcz leje poziomo bo mi filtr zachlapuje :mrgreen:
Świetne, w ramę i na ścianę! :D
Kolor? Czy ja wiem... ;)
GUINNESSts
19-01-2010, 22:06
Masz styl. Podoba sie:)